Connect with us

Știri

Sărbătoarea de Bobotează, la Călărași. Iată programul

Published

on

Primăria Municipiului Călăraşi va organiza joi, 6 ianuarie 2022, Sărbătoarea Botezului Domnului sau Boboteaza, cunoscută şi sub denumirile “Arătarea Domnului” sau “Epifania”. Evenimentul marchează sfârşitul sărbătorilor dedicate Naşterii lui Iisus Hristos.

Iată, în continuare, programul manifestărilor:

𝟎𝟖.𝟎𝟎 – 𝟏𝟏.𝟎𝟎 – Oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena (Volna).
𝟎𝟗.𝟑𝟎 – 𝟏𝟏.𝟏𝟓 – Oficierea slujbei de către un sobor de preoţi şi diaconi, în Parcul Central al municipiului.
𝟏𝟏.𝟎𝟎 – 𝟏𝟏.𝟏𝟓 – Deplasarea suitei oficiale de la Biserica Volna spre Parcul Central (str. Bucureşti – str. Sloboziei).
𝟏𝟏.𝟏𝟓– 𝟏𝟏.𝟑𝟎 – Oficierea Slujbei Aghiazmei Mari de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în Parcul Central.
𝟏𝟏.𝟑𝟎 – Ceremonia aruncării şi recuperării crucii în apele Borcei. Participă maxim 14 persoane care se pot înscrie respectând normele privind starea proprie de sănătate.

Înotătorul care va recupera crucea precum şi ceilalţi 13 participanţi vor fi recompensaţi de către Primăria Municipiului Călăraşi cu diplome şi premii în bani.

◾️ De asemenea, PMC va pregăti prin Cantina de Ajutor Social şi va distribui către publicul participant 1.000 de porţii de fasole cu afumătură în punctele special amenajate pe platoul din faţa Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi.

După ceremonia recuperării crucii, Consiliul Judeţean Călăraşi, prin Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, invită publicul călărăşean să participe la tradiţionalul Botez al cailor, eveniment ce va avea loc pe segmentul stradal din fața Consiliului Județean Călărași. (strada Sloboziei).

Participanți:
▶️ Denisa Dumitrașcu/ campioană echitație cu calul proprietate personală;
▶️ Herghelia Jegălia;
▶️ 26 de crescători de cabaline din municipiul și județul Călărași.

Participanții la Botezul Cailor vor primi diplome, dar și premii după cum urmează:

▶️ Cel mai frumos cal
▶️ Cel mai frumos harnașament
▶️ Cel mai frumos atelaj

Premii acordate:
▶️ Locul 1 – 1.000 lei
▶️ Locul 2- 800 lei
▶️ Locul 3 – 500 lei

▶️ Premiul de participare pentru fiecare proprietar de cabaline este de 100 lei. Premiile în bani sunt oferite de senatorul PSD Călăraşi, Nicușor Cionoiu.

⚠️ Evenimentul se va desfăşura cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Sars-CoV-2.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro