Connect with us

Știri

„SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII”- PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR

Published

on

În cea de-a doua zi a „Saptamanii prevenirii criminalități”, aproximativ 50 de elevi au fost oaspeți ai polițiștilor rutieri, totodată, în liceele din județ,  polițiștii de prevenire a criminalității împreună cu reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași au desfășurat acțiuni comune de prevenire a consumului de substanțe psihoactive.

Săptămâna prevenirii criminalității a continuat și astăzi în județul Călărași cu întâlniri ale politiștilor cu elevii în unitățile de învățământ, discuțiile interactive au făcut parte din activităţile propuse de poliţişti, tema abordată fiind prevenirea victimizării minorilor.

Alături de copii au fost prezenți polițiștii de prevenire a criminalității  și cei din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră, care, pe lângă dezbaterile punctuale cu elevii, le-au prezentat materiale video referitoare la prevenirea victimizării minorilor.

Temele abordate și prezentate liceenilor au fost consumul de droguri, traficul de persoane și criminalitatea informatică, fiecare situație în parte a fost discutată detaliat, astfel încât tinerii să înțeleagă exact ce trebuie să facă pentru a preveni o serie de evenimente în urma cărora pot deveni victime ale persoanelor rău intenționate.

Oamenii legii au fost alături și de copiii din Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Sf. Maria” Călăraşi, au discutat aspecte legate de riscurile la care aceştia se expun atunci când părăsesc centrele de plasament, fără încuviinţarea profesorului supraveghetor, consecinţele psiho-socio-juridice ale consumului de substanțe psihoactive sau ale comportamentului deviant, dar și despre importanța respectării regulilor de circulație.


Recomandări adresate tinerilor

– Fiți prudenți în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre tine sau familia ta, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care înveţi; dacă anumite persoane insistă să afle aceste detalii, anunţă-ţi imediat părinţi, căci este foarte probabil că au intenţii necurate;

– Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le cunoaşteţi în realitate. Nu accepta niciodată să te întâlneşti direct cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet; oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel poţi deveni victima traficului de persoane şi a altor întâmplări tragice.

– Manifestați atenție în utilizarea rețelelor de socializare. Este de preferat să restricţionaţi accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate dor de către prieteni;

– În cazul în care primeşti pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschide; de asemenea, nu accesa link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje;

– În cazul în care o persoană cu care comunici pe internet te jigneşte, te ameninţă, îţi transmite mesaje cu tentă sexuală, îţi cere să îi trimiţi poze nud cu tine sau îţi trimite poze cu conţinut pornografic, te îndeamnă să consumi alcool ori droguri, anunţă-ţi părinţii sau fă o sesizare pe unul din site-urile specializate;

– Cere ajutorul, în orice situaţie, persoanelor în care ai încredere, părinţi, profesori sau prieteni apropiați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate