Connect with us

Știri

S-a dat startul alegerilor parțiale, Lehliu Gară și Unirea!

Published

on

https://www.youtube.com/watch?v=aucn1tIdx94&

Ieri, 08 mai, în cadrul conferinței de presă ce a avut loc în sediul PSD Călărași, susținută de către Ciprian Pandea – președintele organizației județene a PSD Călărași, Moga Ștefania- candidat PSD – funcția de Primar al orașului Lehliu Gară și Victor Negrescu- europarlamentar.

Președintele organizației judeţene, Ciprian Pandea – a dorit să mulțumească tuturor celor ce se află la această conferință. Încă de la început, Ciprian Pandea a dorit să menționeze că s-a aprobat studiul de fezabilitate, ceea ce priveşte proiectul de construire al podului de la Drajna( peste calea ferată) – ce va ajuta la fluidizarea traficului din zonă.

Pe data de 11 iunie vor fi alegerile parțiale în două localități, Unirea și Lehliu Gară. În conferința de presă a fost prezent un singur candidat, Moga Ştefania – candidat pentru funcţia de Primar Lehliu Gară. Florian Belu a lipsit de la această întâlnire, motivând  probleme de sănătate. Cele două nominalizări au fost făcute în cadrul Biroului Permanent Județean, în şedinţa de săptămâna trecută.

Advertisement

Moga Ştefania – candidat PSD- Primar Lehliu Gară:

Sunt membru PSD din anul 1998. Fac parte din Consiliul Local Lehliu încă din anul 2002. Cunosc mare parte a problemelor din orașul Lehliu. Nu sunt străină de problemele cetățenilor orașului nostru Lehliu Gară. Nu rămân indiferentă față de necesitățile lor. Avem în derulare un program de asfaltare străzi, probabil în termen de o lună, o lună și jumătate va fi făcută recepţia acestui proiect. Anul acesta, în lună martie am depus trei proiecte prin PNDL pentru reabilitare de apă canal și reabilitarea sistemelor de iluminat public.

Aceste reabilitări sunt foarte importante pentru orașul nostru. Mai avem aproximativ 3 km de reţea de apă-canal ce neceseită reabilitare. Am purtat discuţii cu ADI ECOAQUA, ne dorim să facem extindere canalizare, apă avem în tot satul Răzvani. În interiorul ansamblurilor de blocuri vom amenaja parcări. Avem un proiect de asfaltare bituminoasă ușoară, voi încerca să le fac viața cetățenilor cât mai frumoasă în orașul Lehliu Gară, unde candidez pentru funcția de Primar.”

Moga Ștefania, candidat PSD pentru funcția de Primar al orașului Lehliu Gară a transmis un mesaj pentru susținătorii săi:

Stimați concetățeni,

Advertisement

După cum știți, în data de 11 iunie 2017, în câteva localități din țară printre care se regăsește și orașul Lehliu Gară, se vor organiza alegeri locale pentru ocuparea funcției de primar. În acest context, sunt onorată să vă anunț că îmi voi depune candidatura din partea Partidului Social Democrat, a cărei membră sunt din anul 1998.
Îmi asum luarea aceastei decizii, convinsă fiind că sunt pregătită atât din punct de vedere profesional cât și moral să reprezint cu cinste și onestitate orașul Lehliu Gară. Plec pe acest drum de la premisa că o comunitate este imaginea în oglindă a edililor care o gospodăresc și tocmai de aceea consider că valorile care mă definesc – respectul față de semeni, cinstea, adevărul, flexibilitatea, încrederea, credința, toleranța, entuziasmul și corectitudinea – sunt esențiale atunci când aspiri către o astfel de funcție deoarece valorile tale ca individ devin valorile comunității pe care o reprezinți.
Mulțumesc colegilor din organizațiile PSD Călărași și PSD Lehliu Gară pentru susținere, sprijin și încredere!
Vă doresc inspirație în luarea celei mai bune decizii în data de 11 iunie!

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate