Connect with us

Știri

S-a predat Nicu Curte, unul dintre cei doi fugari căutați de poliție

Published

on

Curte Nicu, unul dintre cei doi bărbați din Călărași dați ieri, 19 octombrie, în urmărire generală s-a predat în cursul zilei de vineri. El a fost condamnat la trei ani și o lună de închisoare pentru complicitate la distrugere prin incendiere, influențarea declarațiilor și șantaj. O parte din pedeapsă este reprezentată de o condamnare cu suspendare primită în 2021 și care s-a adăugat la pedeapsa actuală, scrie canalsud.ro

Curte Nicu a fost condamnat inițial în martie 2023 de Judecătoria Călărași, însă pedeapsa a rămas definitivă ieri, 19 octombrie, prin hotărârea Curții de Apel București. Pe lângă acesta a mai fost condamnat și prietenul său, Baeram Adrian, care este încă dat în urmărire.

Curte Nicu a primit pedeapsa de trei ani și o lună de închisoare cu executare, după ce la sfârșitul lunii mai 2022, împreună cu Baeram Adrian, l-a amenințat pe un alt bărbat să le dea o sumă de bani. Ulterior, cei doi s-au deplasat la locuința acestuia, iar Baeram Adrian a incendiat casă, în timp ce Curte Nicu asigura paza, pentru ca nimeni să nu îi observe.

Tot ei l-au amenințat și pe șoferul de taxi cu care au ajuns la locul incidentului să nu spună nimic autorităților și i-au distrus acestuia camera de bord.

Advertisement

Așa cum precizam, Baeram Adrian este încă dat în urmărire. El are de ispășit o pedeapsă de doi ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare.

Baeram Adrian

Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate