in

Roxana Pațurcă: “Cred că elevii călărășeni sunt elevi cu potențial și sunt convinsă că anul acesta vor reuși”

Cu ocazia începerii noului an școlar, senatorul PSD Roxana Natalia Pațurcă a participat la festivitățile ce au avut loc la instituțiile de învățământ de pe raza localității Borcea și din municipiul Călărași. A făcut o scurtă evaluare a calității învățământului românesc și a condițiile asigurate de Guvernul României în toate localitățile din țară pentru un învățământ performant.

Prezența acesteia în școlile din Călărași a inspirat încredere cadrelor didactice, motivând tinerii călărășeni să învețe bine pentru a ajunge oameni importanți ai comunității noastre.

Senatoarea Roxana Pațurcă: “Astăzi am retrăit emoțiile prilejuite de festivitățile începerii anului școlar, alături de copii, părinți, bunici și profesori. Anul acesta am simțit emoțiile în calitate de cadru didactic și senator, având onoarea să fiu invitată la câteva dintre școlile și liceele din județ: Școala Gimnazială Nr. 2 Borcea, Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”.
În discursul meu am ținut să le amintesc copiilor faptul că ei înșiși sunt principalii responsabili de reușita în viață. Nu numai ca politician, dar ca și cadru didactic îmi voi da mereu silința să insuflu copiilor de la clasele la care predau această idee – dincolo de responsabilitatea pe care o poartă profesorii și părinții, cei care sunt permanent preocupați de reușita elevilor în procesul de învățământ, modul în care copiii își dau ei înșiși silința la școală este definitoriu pentru succesul lor în carieră și în viață.

Cred că elevii călărășeni sunt elevi cu potențial și sunt convinsă că anul acesta vor reuși, prin rezultatele pe care le vor obține, să ne facă mândri pe noi toți, părinții și profesorii lor, dar mai ales pe ei înșiși!

Pe de altă parte, m-am adresat și cadrelor didactice și mi-am exprimat rugămintea să privească acești copii nu ca pe ceea ce sunt acum, ci ca pe ceea ce vor deveni după ce procesul școlar se va fi încheiat. Ca și cadre didactice, trebuie să abordăm copiii ca pe inginerii, programatorii, doctorii sau antreprenorii de mâine. În acest fel le vom înțelege corect acestor copii dorințele, idealurile în viață, năzuințele. Vom reuși în acest fel să creștem generații întregi de care să fim cu toții mândri!
Îmi exprim și pe această cale speranța ca toți copiii să aibă un an școlar bun, liniștit, să fie mândri de ceea ce vor obține, iar la final, atunci când vor trage linie, performanțele să fie unele care să îi facă mândri pe fiecare dintre ei!

Mulțumesc anticipat și pe această cale cadrelor didactice călărășene pentru dăruirea și profesionalismul de care vor da cu siguranță dovadă în acest an școlar și urez tuturor sănătate, înțelepciune și răbdare pentru a duce acești minunați copii pe o treaptă mai sus, pe o treaptă a performanțelor!”

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Călărași: Trei copii au fost loviţi în timp ce traversau neregulamentar strada, chiar lângă școală

ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR