in

Roseți/ Nicolae Rîjnovean: Cred că oamenii din Roseți sunt mulțumiți de modul în care arată localitatea

La început de 2019 fiecare primar încearcă să realizeze o listă de obiective pe care să le îndeplinească până la finele anului. Nicolae Rîjnoveanu,  primar cu vechime, semn că este apreciat și dorit pentru primăria din Roseți. Am discutat, într-un scurt interviu, despre activitățile administrației, lucrări de continuat, posibile proiecte și intențiile avut în acest an. Așa cum ne-a obișnuit, primarul se afla în birou, verifica câteva cereri depuse de oamenii din comună.

R: Domnule primar, ce proiecte aveți pentru 2019, dar lucrări în curs de realizare?

Nicolae RâjnoveanuSunt foarte multe proiecte în acest an. Presa a fost lângă noi și a  reliefat corect părțile bune și rele, aspectele pozitive dar și negative pe care le-am întâmpinat. Toate proiectele noastre vrem ca din luna martie, imediat ce va începe primăvara să debuteze… vor începe. Nu vă ascund că au început lucrările de modernizare a străzilor pe o lungime de 9 kilometri. Anul trecut a fost o perioadă când le-am întrerupt din cauza timpului nefavorabil, a condițiilor meteo. Acum starea vremii s-a îmbunătățit și parte din lucrări se pot efectua. S-au realizat amenajările de șantier, executantul și-a adus aproape tot materialul necesar efectuării lucrărilor, piatră, balast, toate materialele necesare execuției acestor lucrări. Cu cei 9.8 km de asfalt aproape se termină asfaltarea întregii comune. Vor rămâne câteva bucle pe care le vor executa din propriile venituri ale Primăriei. Și la anul ce urmează avem prevăzute lucrări de întreținere a unor străzi, care trebuiesc neapărat frezate și refăcute. Este vorba de 3 artere de circulație realizate de mulți ani pe bugetul nostru al Primăriei. Anul acesta vom finaliza asfaltarea întregii comune, aproape 98% din suprafața stradală.

R: Putem observa că aproape ați terminat de turnat covor asfaltic aproape pe toate străzile. Ce ne puteți spune despre nivelul în care s-a ajuns cu asfaltarea străzilor?

Nicolae RâjnoveanuNu sunt singurul primar care sunt preocupat de starea drumurilor, sunt satisfăcut de munca noastră și cred că oamenii din Roseți sunt mulțumiți de modul în care arată localitatea. Ei sunt de fapt cei care ar trebui să mențină tot ceea ce noi, Primăria am făcut, și care ne-a costat o grămadă de bani. Toți cei din comuna Roseți trebuie să își dea silința pentru a menține curate străzile, canalul de scurgere a apei, spațiile verzi. De Ziua Comunei acum 2 ani am premiat vreo cca 100 gospodari fruntași. Anul acesta am premiat vreo 300 gospodari. Am creat competiție și cetățenilor le place ca spațiul din fața casei lor să arate frumos. Tot anul acesta începem canalizarea cu firma ce a executat prima etapă. Lucrările sunt în garanție. Aici vin executanți care își dau silința să facă ce trebuie, corect. Oamenii de lângă mine sunt puțini mai pretențioși..Am cooperat cu firme de calitate și am avut pretenții ce s-au respectat. A doua etapă de canalizare va începe în primăvară. Vom introduce și gaze în localitate. Vom face asta din cauza prețului mare la lemn. Gazele vor fi facilități pentru investitori. Vom realiza un parc industrial. Am realizat PUG. Ne va ajuta și guvernul și timpul…Roseți este o localitate unde creșterea animalelor este obiectiv de importanță. Avem vreo 700 ha de izlaz…

R: Ce opinie aveți despre actuala guvernare?

Nicolae RâjnoveanuGuvernul PSD ne ajută. Dacă vreun primar nu recunoaște înseamnă că este bătut în cap… Dacă nici prin acest program, prin PNDL primarii nu vor să își dezvolte localitatea, nu și-au depus proiecte, înseamnă că nu poți avea vreo speranță de la acei oameni. Numai primarii care nu și-au dorit nu au făcut nimic în acești 4 ani. Fiecare guvern a avut păcatele lui. Nu zic că acest guvern este performant…Dar și-a onorat promisiunile făcute în Campania electorală, și-a făcut treaba.

Dacă și cealaltă parte, opoziția își vedea de treabă și lăsa guvernul în pace să facă ce și-a propus…eram cu un pas înaintea altora. Dar întotdeauna s-a găsit în țara asta un Gică contra, care s-a opus. Nu înțeleg de ce unii vor răul acestei țări, acestui popor…Proiectul de buget al comunei Roseți a fost realizat de mult, avem orientare bună pentru dezvoltarea localității. Am transmis bugetul și pentru următorii 3 ani…știm tot ceea ce trebuie realizat în perspectivă. Guvernul PSD și-a făcut datoria întotdeauna. Viitorul unei localități sunt copiii. Așa cum îi creștem și educăm așa vom avea un viitor. Trebuie investit în educația copiilor. Nu este suficient. Stagiul militar obligatoriu nu trebuia să dispară ci eventual redus. Trebuie să ne putem apăra țara noi, și nu cu cei angajați. Lucrurile bune merg înainte, proiectele sunt în curs. Oamenii se vor convinge că aici la Primărie vom rămâne oameni de fapte și nu de vorbe…

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fundeni/Gheorghiță Cărtușanu: La fiecare ciclu de 4 ani, eu, ca primar îmi propun obiective de realizat”

De astăzi se pun în vânzare biletele pentru Dunărea-FCSB