Connect with us

Știri

România, în topul țărilor pe harta traficanților de migranți

Published

on

România se confruntă cu traficul de migranți care încearcă să ajungă în spațiul Schengen, ceea ce a fost dovedit de recentul incident din Fetești. Doi cetățeni bulgari au fost prinși în timp ce transportau 30 de cetățeni afgani care nu dețineau documente de intrare în România.

„Poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa ,  din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au depistat doi cetăţeni bulgari, bănuiţi de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi. La data de 18 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti au depistat, în trafic, pe raza municipiului Feteşti, un microbuz condus de un cetăţean bulgar de 28 de ani, care era însoţit de un conaţional în vârstă de 29 de ani”, a transmis, miercuri, IPJ Ialomiţa.

Sursa citată a precizat că, în urma controlului efectuat de către poliţişti asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate 30 de persoane, cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 15 şi 39 de ani.

„Având în vedere că persoanele depistate nu au putut face dovada intrării legale pe teritoriul României şi nu au putut prezenta documente de şedere legală, au fost conduse la sediul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Feteşti. În urma verificărilor a reieşit că sunt cetăţeni de naţionalitate afgană, care au declarat că au tranzitat frontiera pedestru, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen”, transmit reprezentanții Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa

Poliţiştii au precizat că, în cursul zilei de 18 aprilie, a fost continuată urmărirea penală faţă de cei doi bărbaţi, de cetăţenie bulgară, bănuiţi de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi.

„Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în cursul acestei zile au fost prezentaţi instanţei,  care a dispus arestarea pentru 30 de zile a acestora. Cei în cauză au fost încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii de la Transporturi au efectuat urmărirea penală sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Ialomiţa. 

De asemenea aceştia au colaborat cu reprezentaţii Gărzii de Coastă şi ai Biroului pentru Imigrări Ialomiţa,  în vederea repatrierii acestora.

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole