Connect with us

INFO TRAFIC

Restricții de circulație pe Pasajul Drajna

Published

on

Atenție șoferi! D.R.D.P. Constanța informează participanții la trafic că, începând de luni, 18 septembrie 2023, ora 18:00, conform Planului de Management al Traficului aprobat de I.P.J. Calarasi, vor fi instituite restricții de circulație în vederea executării unor lucrari de remediere la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație, la obiectivul “Pasaj denivelat superior pe Drajna DN21 km 105+500 ”.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au mai precizat că lucrările sunt realizate în cadrul perioadei de garanție de 60 de luni și vor fi executate pe cheltuiala antreprenorului.

Pasajul de la Drajna a fost deschis circulație pe data de 30 mai 2023. Acesta are o lungime de peste 2.5 kilometri, dintre care pasajul propriu zis reprezintă puțin peste 300 de metri. În anul 2022, aproape 80 de trenuri treceau pe la Drajna zilnic, ceea ce însumau peste șase ore de așteptat la barieră. Grație acestui pasaj, cozile au fost eliminate, iar valoarea totală a proiectului a fost de 128 de milioane de euro.

INFO TRAFIC

Accident: O șoferiță a acroșat un motociclist

Published

on

Joi după-amiază, la ora 12:30, pe strada București, la intersecția cu strada Victoriei din municipiul Călărași, a avut loc un accident de circulație în care a fost implicată o șoferiță și un motociclist. Incidentul a fost semnalat imediat autorităților, iar echipaje de poliție au sosit de urgență la fața locului pentru a investiga cauzele producerii accidentului.

Conform primelor declarații, șoferița se afla în stare de șoc și a afirmat că nu a văzut motociclistul în momentul coliziunii. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, alături de motociclist, iar rezultatele au fost negative în ambele cazuri.

Motociclistul a primit primul ajutor la fața locului din partea echipajului medical și a fost ulterior transportat la spital pentru investigații amănunțite, starea sa fiind evaluată de specialiști.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a lua măsurile legale necesare în astfel de situații.

Advertisement

“În urma primelor cercetări efectuate, polițiștii au constatat faptul că o femeie, de 57 de ani, din municipiul Călărași, ar fi condus un autoturism, nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier și nu ar fi acordat prioritate de trecere unui motociclu, care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului au rezultat pagube materiale, iar tânărul care conducea motociclul a suferit vătămări corporale, fiind transportat la spital.

Ambii conducători au fost testați cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.” – anunță poliția printr-un comunicat de presă.

Advertisement
Continue Reading

INFO TRAFIC

Accident rutier în satul Rasa. Copil lovit de un autoturism

Published

on

Noaptea trecută, 6 iunie, ora 20.00, un accident rutier grav a avut loc în satul Rasa, din comuna Grădiștea, județul Călărași. Incidentul a avut loc pe direcția Călărași-Ciocănești, unde un biciclist care a traversat strada printr-un loc neregulamentar a fost lovit violent de un autoturism.

Potrivit martorilor, biciclistul, un copil de aproximativ 13 ani, a încercat să traverseze strada fără să se asigure, fiind surprins de un autoturism care circula pe drumul național. Impactul a fost extrem de puternic, iar biciclistul a suferit răni grave.

La fața locului au intervenit de urgență mai multe echipaje de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și ambulanțe care au preluat victima. Biciclistul a fost transportat la spital în stare gravă.

Polițiștii rutieri au demarat imediat cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la producerea acestui accident. Conducătorul auto a fost testat pentru consumul de alcool, rezultatul fiind negativ.

Advertisement

Continue Reading

INFO TRAFIC

Călărași: Un motociclist a fost rănit într-un accident rutier, pe Bulevardul Republicii

Published

on

Marți, în jurul prânzului, un accident de circulație a avut loc în municipiul Călărași, la intersecția dintre strada Dobrogei și bulevardul Republicii. Incidentul s-a soldat cu rănirea unui motociclist, după ce acesta a fost acroșat de un autoturism.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de intervenție, inclusiv pompieri cu o autospecială SMURD și echipaje de poliție. Echipele de salvare au acționat rapid pentru a acorda primul ajutor victimei și pentru a asigura zona accidentului.

Motociclistul a fost preluat și transportat de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Călărași, unde primește îngrijiri medicale. Starea sa de sănătate este monitorizată de echipa medicală din cadrul UPU.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au condus la producerea acestui accident. Primele cercetări indică posibilitatea unei neacordări de prioritate, însă toate ipotezele sunt analizate pentru a clarifica circumstanțele incidentului.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate