CEAPĂ MACERATĂ ÎN ULEI DE MĂSLINE – REMEDIU NATURIST MEDITERANEEAN
Rețetele naturiste mediteraneene pătrund serios și pe continent, cucerindu-ne prin simplitate și eficiență, bazate foarte mult pe renumitul ulei de măsline extra virgin, aceste rețete au un real succes în tratarea multor afecțiuni.
Se cunoaște faptul că uleiul de măsline este cea mai bogată sursă de grăsimi mono saturate, iar din acest motiv este componentul principal în remediile naturiste, dietele și bucătăria mediteraneană.
Datorită compusului său de acizi grași mono saturați, cât și conținutului de antioxidanți, uleiul de măsline previne apariția bolilor cardiovasculare prin scăderea colesterolului, el fiind foarte bine tolerat de stomac, acesta prevenind apariția gastritei, a ulcerului duodenal și stimulează secreția bilei și a hormonilor, previne apariția calculilor biliari.
Remediul naturist din acest articol este compus din două ingrediente: ceapă și ulei de măsline, bazându-se pe combinația uluitoare dintre acestea, are efecte incredibile asupra tulburărilor metabolice, obezitate, depresie, diabet și hipertensiune arterială.
CUM PREPARĂM :
Curățam 2 cepe mari, după care le tocăm cât de mărunt putem, punem ceapa tocată într-un borcan din sticlă, peste care turnăm 250 ml. de ulei de măsline, punem capacul borcanului și vom lăsa la macerat timp de 7 zile, timp în care agităm borcanul zilnic.
După cele 7 zile, deschidem borcanul, filtrăm uleiul pe care îl vom păstra într-un recipient, pe care îl vom putea închide ermetic.
Se vor administra 3 lingurițe pe zi, după cele trei mese principale. Ceapa rezultată în urma filtrării o putem consuma ca atare sau în combinații la salate cu verdețuri, în niciun caz aruncată.