in

Cod galben de vreme rea: până mâine seară vor fi fenomene de instabilitate atmosferică și ploi abundente

Aproape toată țara va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică în zilele următoare. Două județe vor fi sub cod portocaliu. Meteolorogii au emis două avertiozări de vreme severă: până mâine seară vor fi fenomene de instabilitate atmosferică și ploi abundente în majoritatea regiunilor.

______

COD GALBEN – Ploi insemnate cantitativ, 25-30 l/mp si izolat 40-50 l/mp, instabilitate atmosferica temporar accentuata. Interval 31.05.2021, ora 12:00 – 01.06.2021, ora 21:00. ISU Calarasi.

De asemenea,

Codul portocaliu pentru Constanța și Tulcea intră în vigoare la ora 15.00 și este valabil până mâine seară, la ora 21.00.
În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp, potrivit meteorologilor.
Codul galben intră în vigoare la prânz și vizează aproape toată țara. Până mâine seară, la ora 21.00, vr fi ploi însemnte cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Potrivit meteorologilor, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.
Temperaturile maxime se vor situa între 14 grade în nordul Moldovei și cel mult 22 de grade în sudul Olteniei.
În București, va ploua pe parcursul zilei. Cantitățile de apă ar putea trece de 20 de l/mp, iar temperatura maximă se va opri la 16 grade.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ITM Călărași, precizări pentru angajatori privind vaccinarea salariaților

Agneza angajează casier, locuri de muncă disponibile la ambele magazine din Călărași