Connect with us

Știri

Regulamentul pentru repartizarea locuințelor de serviciu din blocul construit pe b-dul Nicolae Titulescu, supus în dezbatere în ședința ordinară a CJ Călărași

Published

on

Locuințele de serviciu, destinate închirierii, din blocul ANL, situat în municipiul Călărași, pe b-dul Nicolae Titulescu vor fi repartizate în perioada următoare. Pentru a putea ajunge în posesia solicitanților, beneficiarul, adică CJ Călărași, trebuie să aprobe un regulament de închiriere a acestor unități locative.  Aceste aspecte se vor dezbate în ședința ordinară de mâine, 31 ianuarie, desfășurată în sala de ședințe a CJ Călărași.

CUM ARATĂ PROIECTUL DE HOTĂRÂRE

Se aprobă Regulamentul pentru repartizarea și închirierea locuințelor de serviciu din Blocul de locuinţe realizat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe situat în municipiul Călărași, b-dul Nicolae Titulescu, nr. 1 bis, județul Călărași, aflate în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, prezentat în Anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. – Direcţia Economică va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotărâri.

Având în vedere în vedere necesitatea construirii unor locuinţe de serviciu care să poată fi atribuite salariaţilor Consiliului Judeţean Călăraşi ori a celor din unităţile subordonate acestuia, instituţia noastră a făcut demersuri pentru preluarea în domeniul public al judeţului Călăraşi a terenului situat în municipiul Călăraşi, B-dul Nicolae Titulescu, nr. 1 bis, aflat în patrimoniul Societăţii Drumuri şi Poduri S.A..

Consiliul Judeţean Călăraşi a achiziţionat terenul cu suprafaţa de 1522,67 m.p., conform Hotărârii Consiliului Judeţean nr. 75/27.04.2017, acesta fiind înscris provizoriu în Cartea Funciară nr. 20426, cu numărul cadastral 20426.

Terenul a fost introdus în programul de investiţii al Consiliului Judeţean Călăraşi, în vederea construirii unor locuinţe de serviciu.

Pentru ca aceste locuinţe să poată fi construite de către Agenia Naţională pentru Locuinţe, a fost necesar ca terenul să fie dat în folosinţa gratuită a acestei instituţii, demers realizat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 58 din 29.03.2018.

În vederea respectării prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul Judeţean Călăraşi a asigurat, din bugetul propriu, costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiilor, precum şi a sistematizării amplasamentului (apă, canalizare, energie termică şi electrică, gaze, telefonie, căi de acces, alei pietonale, spaţii verzi, etc.).

Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 28 din 21.02.2019 s–au aprobat Studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Locuinţe de serviciu, B-dul Nicolae Titulescu nr. 1 bis, Municipiul Călăraşi”.

A fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor la obiectivul de investiţii precizat, urmând a se demara procedura de închiriere a spaţiilor locative rezultate.

Propunerile criteriilor de repartizare a apartamentelor, aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean Călăraşi nr. 188 din 26.10.2022 şi au fost transmise, spre avizare, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, aviz comunicat prin adresa nr. 123953 din 05.01.       2023.

Criteriile de repartizare a apartamentelor, avizate de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, au fost inserate în Regulamentul constituit ca Anexă ce face parte integrantă din prezentul proiect de hotărâre.

În calitate de iniţiator al prezentului proiect de hotărâre, în temeiul prevederilor art. 36 alin. (1) şi alin. (8) lit. a) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Călăraşi, precum şi ale art. 182 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, supun prezentul proiect dezbaterii şi votului consilierilor judeţeni.

Solicitanții trebuie să depună o serie de documente, după cum urmează:

Acte necesare la dosarul aferent cererii locuinței de serviciu:

 1. a) acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal – model conform Anexei nr. 2 şi Anexei nr. 3;
 2. b) declaraţie notarială pe proprie răspundă a titularului cererii precum și a membrilor familiei acestuia, în original, din care să rezulte că titularul cererii de locuinţă şi membrii familiei acestuia, soţ/soţie, copiii şi alte persoane aflate în întreţinere, nu deţin sau nu au deţinut, individual sau în comun, în proprietate, o locuinţă în municipiul Călărași, indiferent de modul în care a fost dobândită, cu excepţia cotelor-părţi din locuinţe dobândite prin moştenire;
 3. c) copie a actului de identitate al solicitantului şi membrilor familiei şi/sau altor persoane aflate în întreţinere;
 4. d) copie a certificatului de naştere al copiilor aflaţi în întreţinere;
 5. e) copie a certificatului de căsătorie;
 6. f) copie a sentinţei de divorţ definitivă (dacă este cazul);
 7. g) copii ale documentelor din care să rezulte nivelul de studii şi/sau pregătire profesională a titularului de cerere (diploma, certificat,·atestat, etc.);
 8. h) copii ale documentelor din care să rezulte specializarea dobândită de titularul cererii;
 9. i) copii ale documentelor din care să rezulte veniturile nete realizate de titularul cererii şi membrii familiei acestuia în ultimele 12 luni, în baza cărora se calculează venitul mediu net lunar pe membru de familie;
 10. j) copii ale documentelor din care să rezulte dacă solicitantul, un alt membru al familiei şi/sau aflat în întreţinere suferă de o boală care necesită potrivit legii, însoţitor, o cameră în plus etc. (certificat medical, dacă este cazul);
 11. k) adeverinţa, în original, de la locul de muncă al titularului de cerere însoţită de o copie după contractul de muncă şi/sau un extras din Registrul de evidenţă a salariaţilor (REVISAL), certificat conform cu originalul de către instituţia emitentă;
 12. l) angajamentul prin care se obligă să comunice în scris, în termen de 10 zile de la ivirea oricărei situaţii, orice schimbare intervenită, de natură să modifice dreptul şi calitatea sa de beneficiar al locuinţei de serviciu ( dobândirea unei locuinţe personale, demisie, disponibilizare, mutare în altă localitate, deces, etc);
 13. m) solicitanții trebuie să prezinte adeverințe care să ateste că nu au beneficiat de locuință construită prin programe derulate de/pentru instituțiile în care își desfășoară activitatea;
 14. n) opis privind actele depuse;
 15. o) dosar plic.

*Notă : toate actele doveditoare enumerate mai sus şi care însoţesc cererea de repartizare a locuinţei de serviciu, ce se solicită a fi depuse în copii, vor fi însoţite de originalele actelor respective, în momentul înregistrării cererii, acestea fiind restituite pe loc solicitantului, după certificarea copiilor de către funcţionarul însărcinat cu primirea lor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.


Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Cele mai accesate articole