Connect with us

Actualitate

VIDEO. REBU S.A.– Informații cu privire la noua metodă de ridicare  și transportare a gunoiului din mun. Călărași

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1472797986144389/

REBU S.A.  va fi noua societate comercială ce se va ocupa de ridicarea deșeurilor depozitate în mod selectiv în punctele de colectare amenajate de aceștia.
În cursul zile de ieri am stat de vorbă cu directorul general, Ing. Liviu Birău și directorul operațional Ing. Dan Dehelean, aceștia au expus, în materialul video de mai jos, amănunte despre modalitățile de ridicare a gunoiului de la case și blocuri, dar și informații ce fac referire la contractele ce se vor încheia între REBU – persoane fizice și persoane juridice.

 
REBU S.A este o societate cunoscută la nivel național pentru activitate desfășurată.
Începând cu data de 01 octombrie 2017, REBU S.A. va începe contractarea populației pentru contracte de colectare și transport la gunoiului depozitat selectiv, cât și cel menajer.
Contractele pentru acest serviciu se pot încheia la sediul societății, adresa: Prel.. București nr.4, sau la biroul din cadrul primăriei municipale, existând și o ultimă soluție, cu agenții servicii – clienți, care circulă în interiorul municipiului pentru încheierea contractelor.
Costul contractului se ridică la 4.50 lei, atât pentru persoane fizice. Se dorește o bună colaborare între REBU S.A și călărășeni, motiv pentru care REBU S.A. dorește să facă o informare cât mai bună asupra informațiilor ce țin de desfășurarea activităților oferite de REBU S.A.

Directorul general, Ing. Liviu Birău

REBU S.A se declară pregătită pentru a înlocui întreaga activitate a URBAN S.A.
Noua societate ce a ajuns în Călărași recent, a venit un un număr de 16 autovehicule. Cei de la REBU vor desfășura activități și în orașul Lehliu Gară, acolo având un număr de încă 8 autovehicule.
REBU S.A. a preluat o mare parte din personalul implicat în acest domeniu de la firma URBAN S.A. Aceștia au fost preluați de REBU în ideea continuității serviciilor desfășurate până în acest moment, cu speranța că REBU S.A reuşeşte să presteze un serviciu mult calitativ față de URBAN S.A.
Diferența între ce s-a întâmplat până acum între operatorul de salubritate și cetățenii mun. Călărași trebuie să existe o relație de colaborare. Avem obligația de a colecta selectiv și deșeurile reziduale.
REBU S.A. face apel către oameni spunând că deșeurile reciclabile nu sunt gunoaie, ci sunt, de fapt o resursă care poate fi valorificată și a cărei colectare selectivă ne ajută pe toți la îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului.

Razvan Sauciuc – Șef serviciu salubrizare stradala si cleaning interior

Deșeurile vor fi colectate în recipienții de colectare a deșeurilor menajere. Vom prelua de la asociațiile de locatari, de la gospodării, de la agenții economici, iar deșeurile reciclabile le vor preluat de la platformele special amenajate din cadrul proiectului.
Proiectul de management al deșeurilor a fost gândit și implementat de către Consiliul Județean Călărași, la nivelul întregului județ, prin asocierea A.D.I. Eco management Salubris Călărași, iar REBU S.A. doar furnizează serviciul se colectare și transport.
REBU S.A. dorește implementarea unui program pe o perioadă de 12 luni, un program de educație ECO-civică în cele 34 de școli din Călărași. Scopul programului va fi conștientizarea și educarea acestora.

#INFO: Pentru plata facturilor puteți opta pentru una din modalitățile de mai jos:

  1. La casierie
  2. La orice bancă prin O.P.(Ordin de plată)
  3. La băncile specificate pe spatele facutii, prin pprezentarea facturii.
  4. On-line prin crearea unui cont de utilizator pe site-ul rebu.ro la secțiunea Contul Meu

Call Center: 021 407 32 00 – email: office@rebu.ro

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole