Connect with us

Actualitate

VIDEO. REBU S.A.– Informații cu privire la noua metodă de ridicare  și transportare a gunoiului din mun. Călărași

Published

on

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1472797986144389/

REBU S.A.  va fi noua societate comercială ce se va ocupa de ridicarea deșeurilor depozitate în mod selectiv în punctele de colectare amenajate de aceștia.
În cursul zile de ieri am stat de vorbă cu directorul general, Ing. Liviu Birău și directorul operațional Ing. Dan Dehelean, aceștia au expus, în materialul video de mai jos, amănunte despre modalitățile de ridicare a gunoiului de la case și blocuri, dar și informații ce fac referire la contractele ce se vor încheia între REBU – persoane fizice și persoane juridice.

 
REBU S.A este o societate cunoscută la nivel național pentru activitate desfășurată.
Începând cu data de 01 octombrie 2017, REBU S.A. va începe contractarea populației pentru contracte de colectare și transport la gunoiului depozitat selectiv, cât și cel menajer.
Contractele pentru acest serviciu se pot încheia la sediul societății, adresa: Prel.. București nr.4, sau la biroul din cadrul primăriei municipale, existând și o ultimă soluție, cu agenții servicii – clienți, care circulă în interiorul municipiului pentru încheierea contractelor.
Costul contractului se ridică la 4.50 lei, atât pentru persoane fizice. Se dorește o bună colaborare între REBU S.A și călărășeni, motiv pentru care REBU S.A. dorește să facă o informare cât mai bună asupra informațiilor ce țin de desfășurarea activităților oferite de REBU S.A.

Directorul general, Ing. Liviu Birău

REBU S.A se declară pregătită pentru a înlocui întreaga activitate a URBAN S.A.
Noua societate ce a ajuns în Călărași recent, a venit un un număr de 16 autovehicule. Cei de la REBU vor desfășura activități și în orașul Lehliu Gară, acolo având un număr de încă 8 autovehicule.
REBU S.A. a preluat o mare parte din personalul implicat în acest domeniu de la firma URBAN S.A. Aceștia au fost preluați de REBU în ideea continuității serviciilor desfășurate până în acest moment, cu speranța că REBU S.A reuşeşte să presteze un serviciu mult calitativ față de URBAN S.A.
Diferența între ce s-a întâmplat până acum între operatorul de salubritate și cetățenii mun. Călărași trebuie să existe o relație de colaborare. Avem obligația de a colecta selectiv și deșeurile reziduale.
REBU S.A. face apel către oameni spunând că deșeurile reciclabile nu sunt gunoaie, ci sunt, de fapt o resursă care poate fi valorificată și a cărei colectare selectivă ne ajută pe toți la îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului.

Razvan Sauciuc – Șef serviciu salubrizare stradala si cleaning interior

Deșeurile vor fi colectate în recipienții de colectare a deșeurilor menajere. Vom prelua de la asociațiile de locatari, de la gospodării, de la agenții economici, iar deșeurile reciclabile le vor preluat de la platformele special amenajate din cadrul proiectului.
Proiectul de management al deșeurilor a fost gândit și implementat de către Consiliul Județean Călărași, la nivelul întregului județ, prin asocierea A.D.I. Eco management Salubris Călărași, iar REBU S.A. doar furnizează serviciul se colectare și transport.
REBU S.A. dorește implementarea unui program pe o perioadă de 12 luni, un program de educație ECO-civică în cele 34 de școli din Călărași. Scopul programului va fi conștientizarea și educarea acestora.

#INFO: Pentru plata facturilor puteți opta pentru una din modalitățile de mai jos:

  1. La casierie
  2. La orice bancă prin O.P.(Ordin de plată)
  3. La băncile specificate pe spatele facutii, prin pprezentarea facturii.
  4. On-line prin crearea unui cont de utilizator pe site-ul rebu.ro la secțiunea Contul Meu

Call Center: 021 407 32 00 – email: office@rebu.ro

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Doi ani de când maestrul coregraf Aurel Mailat nu a mai urcat pe scenă

Published

on

Astăzi, ne reamintim cu drag și recunoștință de maestrul coregraf Aurel Mailat, care, timp de mulți ani, a fost inima și sufletul Ansamblului Folcloric “Bărăganul” din Călărași.  Au trecut doi ani de când acesta a plecat dintre noi, dar amintirea și influența sa rămân vii în fiecare dans și în fiecare pas al celor pe care i-a ghidat.

Aurel Mailat nu doar că a fost un coregraf, ci și un mentor dedicat, călăuzind generații întregi de tineri către excelență scenică. Sub îndrumarea sa, membrii ansamblului au strălucit pe scenele din întreaga Europă, aducând acasă premii și distincții care au adus mândrie și recunoaștere județului Călărași.

Pe 3 martie 2022, lumea artistică a suferit o pierdere imensă odată cu plecarea sa. Cu toate acestea, moștenirea sa continuă să trăiască în fiecare dans și în fiecare suflet pe care l-a atins. Îl omagiem astăzi nu doar pentru talentul său incontestabil, ci și pentru pasiunea și devotamentul său fără margini față de arta tradițională românească.

Aurel Mailat va rămâne întotdeauna în inimile noastre, iar amintirea sa luminează drumul pentru viitoarele generații de artiști. Drum lin către veșnicie, dragă maestre!

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Romina Gingașu a participat la festivalul “E ziua ta, femeie!”. Ce mesaj le-a transmis soția lui Ferrari călărășencelor

Published

on

By

Luna martie vine la Călărași cu vizite deosebite. Vineri, 2 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” a fost gazda festivalului “E ziua ta, femeie!”. Un eveniment dedicat, în principal, femeilor. Însă organizatorii nu au uitat nici de cei mici, incluzându-i într-un număr impresionant de activități.

“Este un eveniment dedicat, în special, doamnelor. Pe parcursul zilei s-au desfășurat diferite ateliere, dar, de departe, punctul culminant al zilei, este conferința”, a declarat Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu”.

În cadrul evenimentului, copiii au fost animați printr-o scenetă de teatru cu păpuși, iar îndemânarea le-a fost antrenată în ateliere de lucru. În cadrul acestora, atât cei mari, cât și cei mici au putut să-și creeze propriile săpunuri sau lumânări.

Pe tot parcursul festivalului, standurile producătorilor de uleiuri din extracte naturale și patiseriile mobile au fost permanent în atenția vizitatorilor.

Pe lângă acestea, cei prezenți au fost cu adevărat captivați de cursurile de barista, oferite de Cătălin, un antreprenor venit tocmai din Brașov. Odată ce s-au înscris, oamenii au putut vedea și experimenta care sunt cele mai importante aspecte ce țin de obținerea unei cafele de calitate.

Advertisement

Însă, conform părerilor celor prezenți, cea mai importantă etapă a evenimentului a constat în apariția Rominei Gingașu, soția lui Piero Ferrari, deținătorul companiei de mașini cu același nume. Având în vedere că este fondatoarea “Red Woman Foudation”, al cărei scop principal este cel de a sprijini femeile, Romina a fost invitatul special în cadrul conferinței organizate cu ocazia “E ziua ta, femeie!”.

“Vin foarte des în Călărași. Îmi face mare plăcere să particip la acest eveniment dedicat femeii. Întotdeauna am fost de părere că implicarea femeilor în activitățile societății aduce o serie de viziuni noi, chiar și în politică […] În principiu, Red Women Foundation are șase inițiative, dar pledează pentru drepturile femeilor și educația de calitate”, a precizat filantroapa.

Faptul că soția lui Ferrari este o româncă de 31 de ani nu mai reprezintă un secret, acest lucru fiind știut, deja, de toată lumea, însă nu mulți cunosc originile acesteia. Romina Gingașu provine chiar din Călărași, mai exact din comuna Mănăstirea, acolo unde și-a petrecut o bună perioadă din viață. Deși șansele de a atinge succesul păreau, inițial, destul de scăzute, călărășeanca a demonstrat că imposibilul poate deveni posibil, ajungând la un succes răsunător datorită atitudinii ei rebele și firii ambițioase.

“Am venit aici ca o învingătoare! Nu am fost niciodată un elev sau un student perfect, din contră, dar am ales să îmi iau deciziile din viață singură. Nu am cerut ajutor nimănui, dar am cerut sfaturi. Nu vreau să fiu dată drept exemplu, dar vreau ca femeile să înțeleagă că se poate”, a declarat Romina Gingașu, potrivit sursei citate.

Soția lui Piero Ferrari, despre secretul succesului ei: “Am decis să-mi iau deciziile singură”. Romina Gingașu a dezvăluit totul la festivalul călărășean “E ziua ta, femeie!”

Pentru a ajuta femeile să progreseze în drumul lor spre independență, invitata a explicat că își dorește să se ghideze după aceleași principii care au ajutat-o să ajungă unde este în prezent. Printre altele, filantroapa le-a încurajat pe femei să fie deschise la sfaturile celor din jurul lor, oferindu-le un exemplu personal.

“Când îmi doream foarte tare o poziție în cadrul Organizației Națiunile Unite, am fost la New York și am stat de vorbă cu directoarea departamentului dedicat femeilor. Am văzut femei foarte puternice acolo. Mi-au dat sfaturi, dar, în acel moment, erau sfaturi destul de grele pentru mine. De departe, cel mai important sfat pe care l-am primit a fost legat de reputația mea ca femeie. Indiferent de poziția pe care o vrei în viață, cel mai important lucru pe care îl ai în viață este reputația. Orice ai face, trebuie să te gândești la reputația ta ca femeie, apoi la restul”, a spus fondatoarea Red Women Foundation.

Advertisement

În cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!” a fost prezent și Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, care a ținut, și el, un discurs în cadrul conferinței, aducând în prim-plan importanța înfințării unei asociații dedicate femeilor de afaceri din județul Călărași.

“În acest moment, la nivelul județului Călărași, nu există o asociație care să reprezinte doamnele de afaceri, însă susțin crearea unei astfel de comunități. Îmi doresc un parteneriat între Consiliul Județean și femeile de afaceri din județul Călărași. Sper ca, împreună cu dumneavoastră, să găsim formele legale pentru a înființa această organizație”, a precizat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

Festivalul a continuat cu un moment artistic oferit de dansatorii din cadrul academiei de dans Challenge Arts, care s-au arătat foarte încântați de participarea la eveniment.

“Am avut ocazia să dansăm astăzi pe platoul Bibliotecii Județene din Călărași, în cadrul festivalului “E ziua ta, femeie!”. Mulțumim sincer pentru invitație! Abia așteptăm să ne revedem în curând”, au transmis reprezentanții academiei de dans, prin intremediul unei postări pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Primăvara prinde viață în Comuna Unirea: Primarul Ciprian Andrei Olteanu aduce bucurie în inimile femeilor

Published

on

martie - Ciprian Olteanu Unirea

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Cu un gest plin de căldură, primarul liberal al comunei Unirea, Ciprian Andrei Olteanu, a marcat începutul primăverii și Ziua de 1 Martie într-un mod cu totul special. Cel mai tânăr primar din județul Călărași a oferit flori și mărțișoare tuturor doamnelor și domnișoare din localitate pe care le-a întâlnit în cale.

Evenimentul a fost organizat cu grijă și atenție, edilul implicând și echipa din Primăria Unirea și consilierii locali.

Astăzi, cu o bucurie deosebită, am avut onoarea de a împărți flori și mărțișoare în semn de apreciere și recunoștință către fiecare dintre voi, cu ocazia începutului de primăvară și a Zilei de 1 Martie„, a scris primarul Ciprian Andrei Olteanu pe o rețea de socializare.

Atmosfera plină de emoție și apreciere a transformat această zi într-un eveniment de neuitat pentru toți cei prezenți.

Advertisement

În final, primarul Olteanu a transmis un mesaj de recunoștință către locuitorii comunei Unirea pentru căldura și primirea lor și a urat tuturor o primăvară plină de bucurie, speranță și reînnoire.

Îmi exprim, de asemenea, recunoștința față de toate doamnele și domnișoarele din comunitatea noastră pentru primirea călduroasă și pentru că ați făcut din această zi o experiență atât de minunată și plină de emoție. În numele întregii echipe a Primăriei Unirea, vă dorim o primăvară plină de bucurie, speranță și reînnoire!  Vă sunt recunoscător!” – a mai notat cel mai tânăr primar din județul Călărași, Ciprian Andrei Olteanu.

Continue Reading

Cele mai vizualizate