Connect with us

Știri

Razie de amploare, în Călărași. Zeci de șoferi s-au ales cu dosare penale, după ce au fost prinși băuți sau drogați la volan

Published

on

Polițiștii rutieri din Călărași au înregistrat, în ultimele 24 de ore, o serie de incidente alarmante, cu șoferi imprudenți depistați conducând sub influența alcoolului sau chiar fără a poseda permis de conducere.

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost oprit de polițiștii din Budești în jurul orei 12.30, după ce a fost observat cu un comportament agresiv în trafic. Testarea cu aparatul etilotest a arătat o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma acestui incident, bărbatul a fost înregistrat într-un dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot în aceeași zi, la scurt timp după aceasta, polițiștii din Sărulești au depistat un tânăr de 17 ani conducând un autoturism în localitate, fără a avea permis de conducere. Un dosar penal a fost întocmit pentru conducerea unui vehicul fără permis.

La data de 03 iulie, în jurul orei 20.15, polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Grădiștea au oprit un tânăr de 24 de ani în comuna Grădiștea. Verificările ulterioare au arătat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ca urmare, a fost înregistrat un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Advertisement

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Călărași au depistat un bărbat de 37 de ani, din Călărași, care conducea pe strada Prelungirea București sub influența cocainei. Conducătorul auto a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În plus, la data de 03 iulie, polițiștii din Fundulea au fost alertați de un incident rutier implicând un bărbat de 51 de ani. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au arătat că unul dintre ei avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,98 mg/l. Conducătorul auto a fost dus la spital pentru prelevarea de probe biologice, iar pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Pe data de 04 iulie, incidentele rutiere grave nu s-au oprit. În jurul orei 00.50, polițiștii din Poliția Orașului Budești au oprit un autoturism condus de un bărbat de 52 de ani, care a fost testat pozitiv pentru alcool în aerul expirat. Verificările ulterioare au arătat că acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Refuzând prelevarea de mostre biologice, bărbatul a fost transportat la spital, iar pe numele său s-a întocmit un dosar penal.

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate