Connect with us

Evenimente

Rămânem fără Dunărea Călărași ?!

Published

on

Lucrurile sunt clare! Curtea de Conturi a avut dreptate. „Cotizația este ilegală„ și, în acest fel, fotbalul rămâne fără buget și se desființează! – informează Cătălin Nițu,- EDIȚIA.RO

Săptămâna trecută a fost una foarte neagră pentru sportul local. Curtea de conturi a „somat„ într-un fel Primăria și Consiliul Județean Călărași să nu mai aprobe acele cotizații prin care își duceau existența aceste discipline sportive, an de an la Călărași.

Dar Curtea de Conturi cere doar respectarea unei legislații în vigoare. Cu toate acestea, specialiști din mediul juridic spun că ar exista și alte căi de finanțare. Într-un fel, s-au și descoperit anumite căi prin care fotbalul și handbalul să se finanțeze de la bugetele locale.

”Numai dacă se dorește acest lucru” a spus cineva din administrație și bine a grăit! Acum mingea este la ei. Adică, la Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, ordonatorul de credite. Dacă Iliuță își dă acordul în măsura legii, bineînțeles, atunci putem vedea în continuare fotbal la Călărași. Altfel, punem lacătul pe o bază sportivă în care s-au investit milioane de euro de-a lungul anilor. Se închid toate grupele de copii și juniori, antrenorii și jucătorii sunt liberi să plece, iar opinia publică îi va sări cu siguranță la gâtul lui Iliuță, proaspăt instalat la șefia CJ.

În plan politic, adversarii lui Iliuță dar și „colegii„ de partid îl vor „faulta„ dureros pe fermierul de la Vâlcelele. Decizia de a nu mai finanța sportul local, i-ar atrage vehement contestațiile suporterilor iar imaginea sa va avea greu de suferit pe termen lung.

Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la înființarea echipei Dunărea Călărași și Vasile Iliuță ar intra în istoria acestui club ca fiind cel care a desființat formația de pe malul Borcei.

Așteptăm o reacție din partea oficialităților, un răspuns, o soluție care să salveze sportul călărășean.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Evenimente

VIDEO. „Regal Cabalin” ediția a III-a – frumusețe și eleganță

Published

on

Regal Cabalin, eveniment de anvergură națională, ajuns la cea de-a III-a ediție anul acesta, are loc în data de 4 iunie 2022, în localitatea Curcani din județul Călărași. Iubitorii de cabaline pot admira cele mai frumoase exemplare. Crescătorii din țară și-au anunțat deja participarea la acest eveniment în cadrul căruia se desfășoară și o expoziție cu vânzare. Eugen Enciu este unul dintre oamenii care a depus suflet și s-a implicat  pentru ca acest eveniment să aibă loc.

“Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie, continuăm o tradiție pe care am început-o acum trei ani și am întrerupt-o pe perioada pandemiei în anul 2020 pentru că nu au fost aprobate evenimentele la acea vreme. Suntem un grup de prieteni, iubitori de rase de cai. Avem mulți prieteni care vor participa, aici fac referire la mai multe județe din țară, Deva, Târgu-Mureș, Vaslui. Intrarea este liberă, nu s-a perceput taxă de participare. Vrem să ducem tradiția, care, din ce m-am informat, are o vechime de 3.000 de ani. S-a pierdut în perioada comunismului și la noi în zonă avem foarte mulți iubitori de cabaline din toate rasele.

La prima ediție am fost puțin sceptic, nu știam cum vor decurge lucrurile, dar ne-am ambiționat pentru următoarea ediție, pentru că am văzut o dorință mare din partea doritorilor și a vizitatorilor, care pe noi ne-a surprins plăcut. Vom avea dresaj pentru caii de rasă, în special Andaluz și Lusitani, vom vedea atelaje, cai autohtoni, folosiți la munca de zi cu zi, fără a face diferență între rasele valoroase.

Cine deține un animal în ziua de astăzi înțelege cât de greu este să ai grijă de el. Costurile sunt foarte mari pentru întreținerea unui cabalin. Pot să vă spun că este mult mai costisitor decât o vacă, să vă spun așa. De la cabaline nu câștigăm nimic, doar plăcere. ” – a declarat pentru Canal SUD, Eugen Enciu, organizator Cabalin Regal

Vom avea sprijin din partea IPJ Călărași, Poliția Animalelor va fi prezentă pe toată durata desfășurării evenimentului.

Continue Reading

Evenimente

Mesajul ECOAQUA Călărași cu ocazia Sărbătorilor Pascale: Fie ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!

Published

on

„Fie ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat! Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!” – a fost mesajul transmis de conducerea Ecoaqua S.A. Călărași

Continue Reading

Evenimente

Mesajul primarului din Călărași cu ocazia sărbătorilor de Paște

Published

on

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro