Connect with us

Știri

Radu Paul -primarul comunei Gălbinași continuă dezvoltarea localității

Published

on

Localitatea Gălbinași se află în topul comuneilor dezvoltate din județul Călărași. Cu sârguința și îndemânarea edilului comunei, dar și a echipei din instituția pe care acesta o conduce de ceva vreme a reușit să ducă la bun sfârșit mai multe proiecte de modernizare și reabilitare a comunei.

Comuna e asfaltată în proporție de 95%, toate drumurile de interes au covor asfaltic, lucru de care comuna nu a beneficiat până la venirea actualului edil în primărie.

Stând de vorbă cu oamenii din comună, aceștia ne povesteau despre planurile pe care Radu Paul le are pentru comuna sa. Primarul declară că mai are de asfaltat doar 6 km de străzi din toată comuna Gălbinași, fiind vorba doar de câteva străzi periferice. Anul acesta urmează să exitindă și sistemul de iluminat public cu 1,5 km. Aproape toate străzile din comuna sunt iluminte cu lămpi ce folosesc LED. Radu Paul a depus un proiect de înființare a unui Cămin Cultural, depus la CNI, având suma de 2041155 euro. Realizarea unei stații de epurare și clorinare a sistemului de alimentare cu apă pentru comună este un alt obiectiv stabilit pentru anul acesta. Recent a fost finalizat un alt proiect pe MDRAP ce a vizat înființarea unei rețele de apă, cu valoare de 1830289 euro, și finalizare străzi în comună, cu valoare totală de 9.753.191.000 lei. Prețul unui metru cub de apă în comuna Gălbinași a ajuns la 3 lei. Cetățenii sunt mulțumiți de acesta și spun că apa este bună de consum. Primarul recunoaște că mai sunt câteva aspecte de rezivuit în privința calității apei din Gălbinași

Abordați de noi au fost atât cetățenii din comună, cât și primarul. Am discutat cu aceștia despre ceea ce este în comună la momentul actual, necesități, probleme, realizări, proiecte cât și părerile personale ale acestora despre edilul lor.

„Suntem mulțumiți de ceea ce a făcut pentru noi. Avem apă la case, curent, străzile sunt în stare bună, e lumină pe toate străzile. Așa trebuie făcut peste tot. Trebuie să te simți în siguranță în comună. De când a venit în primărie a făcut bine la toți. Cred că fiecare care a avut o problema si s-a dus la el, la primărie, primarul l-a ajutat cum a putut.”ne spune un localnic

„E un primar care se implică în tot ce poate. Încet, încet le-a făcut pe toate. Comuna s-a schimbat destul de mult de când a câștigat el primăria. A fost sprijinit de partid. în campanie a avut toată comuna după el. Nu cred ca a avut vreo frică în timpul alegerilor. Zic ca o să facă mereu treabă bună pentru noi” – afirmă o doamnă

„Cetățenii au nevoie de condiții de trai decente, poate europene. De aceea, am să fac tot ce pot pentru a realiza cât mai multe lucruri pentru Gălbinași. Imi doresc să fac tot, iar cel ce va veni după mine să nu mai fie nevoit să muncească pentru reabilitare. Să aibă totul gata făcut. Am în desfășurare proiecte pentru școala din comună, reabilitarea unui corp din școală. Copiii de aici sunt viitorul României, trebuie să ne intereseze de ei.” – ne spune Radu Paul

Realizările acestuia s-au putut duce la bun sfârșit fără echipa competentă din primărie. Dialogul și comunicarea cu cetățenii sunt esențiale pentru a știi unde să intervii. Consilierii Locali discută cu oamenii pentru a putea indetifica probeleme comunității, dar și metode prin care se pot rezolva. Primarul știe că este sprijit de locutorii din Gălbinași, dar ține să mulțumească sprijiului venit din partea domnului Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași pentru ajutorul acordat și pentru implicarea acestuia în dezvoltarea tuturor localităților din județul Călărași.

„Anul acesta, primarul PSD Radu Paul are de gând să înceapă lucrările Caminului Cultural care este situat între viitorul sediu al primăriei și școala generală din comună. Oamenii vor să aibe un loc unde să vadă un film sau unde să se regăsească la serbările noastre.  Tot ceea ce am promis, am făcut. Guvernul actual m-a sprijit în toate proiectele demarate de primărie.” – încheie Radu Paul, primar al com. Gălbinași

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole