Connect with us

Știri

Radu Paul -primarul comunei Gălbinași continuă dezvoltarea localității

Published

on

Localitatea Gălbinași se află în topul comuneilor dezvoltate din județul Călărași. Cu sârguința și îndemânarea edilului comunei, dar și a echipei din instituția pe care acesta o conduce de ceva vreme a reușit să ducă la bun sfârșit mai multe proiecte de modernizare și reabilitare a comunei.

Comuna e asfaltată în proporție de 95%, toate drumurile de interes au covor asfaltic, lucru de care comuna nu a beneficiat până la venirea actualului edil în primărie.

Stând de vorbă cu oamenii din comună, aceștia ne povesteau despre planurile pe care Radu Paul le are pentru comuna sa. Primarul declară că mai are de asfaltat doar 6 km de străzi din toată comuna Gălbinași, fiind vorba doar de câteva străzi periferice. Anul acesta urmează să exitindă și sistemul de iluminat public cu 1,5 km. Aproape toate străzile din comuna sunt iluminte cu lămpi ce folosesc LED. Radu Paul a depus un proiect de înființare a unui Cămin Cultural, depus la CNI, având suma de 2041155 euro. Realizarea unei stații de epurare și clorinare a sistemului de alimentare cu apă pentru comună este un alt obiectiv stabilit pentru anul acesta. Recent a fost finalizat un alt proiect pe MDRAP ce a vizat înființarea unei rețele de apă, cu valoare de 1830289 euro, și finalizare străzi în comună, cu valoare totală de 9.753.191.000 lei. Prețul unui metru cub de apă în comuna Gălbinași a ajuns la 3 lei. Cetățenii sunt mulțumiți de acesta și spun că apa este bună de consum. Primarul recunoaște că mai sunt câteva aspecte de rezivuit în privința calității apei din Gălbinași

Abordați de noi au fost atât cetățenii din comună, cât și primarul. Am discutat cu aceștia despre ceea ce este în comună la momentul actual, necesități, probleme, realizări, proiecte cât și părerile personale ale acestora despre edilul lor.

“Suntem mulțumiți de ceea ce a făcut pentru noi. Avem apă la case, curent, străzile sunt în stare bună, e lumină pe toate străzile. Așa trebuie făcut peste tot. Trebuie să te simți în siguranță în comună. De când a venit în primărie a făcut bine la toți. Cred că fiecare care a avut o problema si s-a dus la el, la primărie, primarul l-a ajutat cum a putut.”ne spune un localnic

Advertisement

“E un primar care se implică în tot ce poate. Încet, încet le-a făcut pe toate. Comuna s-a schimbat destul de mult de când a câștigat el primăria. A fost sprijinit de partid. în campanie a avut toată comuna după el. Nu cred ca a avut vreo frică în timpul alegerilor. Zic ca o să facă mereu treabă bună pentru noi” – afirmă o doamnă

“Cetățenii au nevoie de condiții de trai decente, poate europene. De aceea, am să fac tot ce pot pentru a realiza cât mai multe lucruri pentru Gălbinași. Imi doresc să fac tot, iar cel ce va veni după mine să nu mai fie nevoit să muncească pentru reabilitare. Să aibă totul gata făcut. Am în desfășurare proiecte pentru școala din comună, reabilitarea unui corp din școală. Copiii de aici sunt viitorul României, trebuie să ne intereseze de ei.” – ne spune Radu Paul

Realizările acestuia s-au putut duce la bun sfârșit fără echipa competentă din primărie. Dialogul și comunicarea cu cetățenii sunt esențiale pentru a știi unde să intervii. Consilierii Locali discută cu oamenii pentru a putea indetifica probeleme comunității, dar și metode prin care se pot rezolva. Primarul știe că este sprijit de locutorii din Gălbinași, dar ține să mulțumească sprijiului venit din partea domnului Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași pentru ajutorul acordat și pentru implicarea acestuia în dezvoltarea tuturor localităților din județul Călărași.

“Anul acesta, primarul PSD Radu Paul are de gând să înceapă lucrările Caminului Cultural care este situat între viitorul sediu al primăriei și școala generală din comună. Oamenii vor să aibe un loc unde să vadă un film sau unde să se regăsească la serbările noastre.  Tot ceea ce am promis, am făcut. Guvernul actual m-a sprijit în toate proiectele demarate de primărie.” – încheie Radu Paul, primar al com. Gălbinași

https://www.youtube.com/watch?v=f04mJ-B4e8Q&feature=youtu.be

 

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate