Connect with us

Știri

Radu Paul -primarul comunei Gălbinași continuă dezvoltarea localității

Published

on

Localitatea Gălbinași se află în topul comuneilor dezvoltate din județul Călărași. Cu sârguința și îndemânarea edilului comunei, dar și a echipei din instituția pe care acesta o conduce de ceva vreme a reușit să ducă la bun sfârșit mai multe proiecte de modernizare și reabilitare a comunei.

Comuna e asfaltată în proporție de 95%, toate drumurile de interes au covor asfaltic, lucru de care comuna nu a beneficiat până la venirea actualului edil în primărie.

Stând de vorbă cu oamenii din comună, aceștia ne povesteau despre planurile pe care Radu Paul le are pentru comuna sa. Primarul declară că mai are de asfaltat doar 6 km de străzi din toată comuna Gălbinași, fiind vorba doar de câteva străzi periferice. Anul acesta urmează să exitindă și sistemul de iluminat public cu 1,5 km. Aproape toate străzile din comuna sunt iluminte cu lămpi ce folosesc LED. Radu Paul a depus un proiect de înființare a unui Cămin Cultural, depus la CNI, având suma de 2041155 euro. Realizarea unei stații de epurare și clorinare a sistemului de alimentare cu apă pentru comună este un alt obiectiv stabilit pentru anul acesta. Recent a fost finalizat un alt proiect pe MDRAP ce a vizat înființarea unei rețele de apă, cu valoare de 1830289 euro, și finalizare străzi în comună, cu valoare totală de 9.753.191.000 lei. Prețul unui metru cub de apă în comuna Gălbinași a ajuns la 3 lei. Cetățenii sunt mulțumiți de acesta și spun că apa este bună de consum. Primarul recunoaște că mai sunt câteva aspecte de rezivuit în privința calității apei din Gălbinași

Abordați de noi au fost atât cetățenii din comună, cât și primarul. Am discutat cu aceștia despre ceea ce este în comună la momentul actual, necesități, probleme, realizări, proiecte cât și părerile personale ale acestora despre edilul lor.

„Suntem mulțumiți de ceea ce a făcut pentru noi. Avem apă la case, curent, străzile sunt în stare bună, e lumină pe toate străzile. Așa trebuie făcut peste tot. Trebuie să te simți în siguranță în comună. De când a venit în primărie a făcut bine la toți. Cred că fiecare care a avut o problema si s-a dus la el, la primărie, primarul l-a ajutat cum a putut.”ne spune un localnic

„E un primar care se implică în tot ce poate. Încet, încet le-a făcut pe toate. Comuna s-a schimbat destul de mult de când a câștigat el primăria. A fost sprijinit de partid. în campanie a avut toată comuna după el. Nu cred ca a avut vreo frică în timpul alegerilor. Zic ca o să facă mereu treabă bună pentru noi” – afirmă o doamnă

„Cetățenii au nevoie de condiții de trai decente, poate europene. De aceea, am să fac tot ce pot pentru a realiza cât mai multe lucruri pentru Gălbinași. Imi doresc să fac tot, iar cel ce va veni după mine să nu mai fie nevoit să muncească pentru reabilitare. Să aibă totul gata făcut. Am în desfășurare proiecte pentru școala din comună, reabilitarea unui corp din școală. Copiii de aici sunt viitorul României, trebuie să ne intereseze de ei.” – ne spune Radu Paul

Realizările acestuia s-au putut duce la bun sfârșit fără echipa competentă din primărie. Dialogul și comunicarea cu cetățenii sunt esențiale pentru a știi unde să intervii. Consilierii Locali discută cu oamenii pentru a putea indetifica probeleme comunității, dar și metode prin care se pot rezolva. Primarul știe că este sprijit de locutorii din Gălbinași, dar ține să mulțumească sprijiului venit din partea domnului Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași pentru ajutorul acordat și pentru implicarea acestuia în dezvoltarea tuturor localităților din județul Călărași.

„Anul acesta, primarul PSD Radu Paul are de gând să înceapă lucrările Caminului Cultural care este situat între viitorul sediu al primăriei și școala generală din comună. Oamenii vor să aibe un loc unde să vadă un film sau unde să se regăsească la serbările noastre.  Tot ceea ce am promis, am făcut. Guvernul actual m-a sprijit în toate proiectele demarate de primărie.” – încheie Radu Paul, primar al com. Gălbinași

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

De 1 iunie, Primăria Călărași și SPCTA-FL oferă acces liber celor mici la Bazinul de înot didactic

Published

on

Bazinul de înot didactic va avea program normal de lucru, cu acces liber pentru copii, de 1 iunie. Astfel, de Ziua Internațională a Copilului, acesta va fi deschis între orele 08:30 și 19:45.
Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ (SPCTAFL) Călărași vă aduce la cunostință că, în zilele de 3, 4 și 5 iunie 2023, bazinul va fi închis publicului.
Bazinul de înot didactic, situat în Călărași, b-dul Republicii, nr. 2 C, funcționează după următorul program:
◾️ de luni până vineri, între orele 08:30-19:45;
◾️ sâmbătă și duminică, între orele 09:15-20:30.
Continue Reading

Știri

Trupa Kompas în concert la Muzeul Municipal din Călărași

Published

on

Trupa Kompas din Călărași va susține un concert extraordinar în seara de 1 iunie 2023, începând cu ora 19:00, la Muzeul Municipal din Călărași.

De data aceasta, vă invităm să petreceți o seară spectaculoasă într-un cadru deosebit, la Muzeul Municipal din Călărași, unde trupa noastră, Kompas, vă va oferi un show memorabil. Deschiderea va fi făcută de chitara lui Iustin Stan, cu acorduri clasice pline de mister.

Abia așteptăm să vă întâlnim acolo și să vă oferim o experiență muzicală de calitate, însoțită de momente de neuitat. Biletele sunt disponibile la sediul muzeului. Vă așteptăm cu drag!” transmite Trupa Kompas într-o postare pe Facebook

Continue Reading

Știri

Pasajul Drajna va fi inaugurat. CNAIR face ultimele precizări

Published

on

Pasajul Drajna se va deschide mâine, la ora 10:00, oferind o soluție mult așteptată pentru problemele de trafic. Lucrările la cei 2,7 km ai acestui pasaj s-au încheiat cu două luni mai devreme decât era planificat inițial, anunța directorul Pistol Cristian.

Odată cu inaugurarea Pasajului Drajna, se vor elimina blocajele obișnuite care se formau la intersecția cu linia de cale ferată de la Dragalina.


Pe durata sezonului estival, când frecvența trenurilor spre litoral crește considerabil, șoferii erau nevoiți să aștepte în coadă la barieră timp îndelungat. Această problemă va fi rezolvată odată cu deschiderea noului pasaj.

Pasajul Drajna, amplasat în județul Călărași, pe DN21, a fost construit cu fonduri europene (POIM). Acesta reprezintă prima etapă a proiectului de infrastructură rutieră Transregio Brăila – Slobozia – Călărași – Chiciu, aducând astfel beneficii semnificative pentru comunitatea locală și pentru toți cei care călătoresc în această zonă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole