Connect with us

Breaking News

Radu Oprea și Eugen Teodorovici, doi miniștri prezenți la Călărași pentru a dezbate problemele mediului de afaceri

Published

on

La sfârșitul săptămânii trecute au fost prezenți la Călărași, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri – Comerț și Antreprenoriat și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice. Cei doi miniștri au venit la invitația președintelui PSD Călărași, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul S.G.G., și a senatoarei PSD, Roxana Pațurcă.

Miniștrii veniți în vizită de lucru s-au întâlnit cu reprezentanții ANAF, cu primarii din județ, dar și antreprenori din diferite domenii. Aceștia au dezbătut tema –Identificarea metodelor de normalizare a relației contribuabili – ANAF.

 

Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului: „Așa cum ați văzut și în presă, împreună cu doamna senator Roxana Pațurcă, am stabilit ca săptămâna aceasta, (23 februarie) să avem o întrevedere cu dumneavoastră, iar alături de noi să fie domnul ministru pentru mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice, care de fiecare dată a răspuns afirmativ invitației noastre de a participa la acțiuni. Îmi doresc, înainte de a da cuvântul mai departe, să avem o discuție cât mai sinceră, fără ezitări. Vreau ca toată lumea care participă să plece mulțumită și împăcată.”

 

Advertisement

Roxana Pațurcă – senator PSD: „În primul rând vreau să vă mulțumesc că ați răspuns prezent invitației lansate de noi. Inițiativa pe care am luat-o alături de domnul președinte, de a invita ministrul IMM-urilor, dar și ministrul Finanţelor, a fost în urma audiențelor pe care le-am avut în cabinetul senatorial din municipiul Călărași. O mare parte din problemele semnalate au fost legate de dezvoltarea economiei în Călărași, dezvoltarea antreprenoriatului. Bineînțeles, am încercat pe cât de mult posibil să aduc informații celor ce au fost interesați în audiențele mele la cabinet, însă am considerat că există anumite sincope pe care le putem depăși. Una dintre aceste probleme a fost legată de comunicare. Consider că nu avem o economie sustenabilă în Călărași, tocmai pentru faptul că nu am știut să comunicăm direct, să comunicăm la timp, dar mai ales să transmitem această informaţie celor ce depind de ea. Una dintre probele a fost cea legată de programul “START-UP NATION”. Un program în care eu am crezut, un program pe care l-am vizualizat pentru tinerii călărășeni, dar care mai apoi s-a dovedit, viabil și pentru restul persoanelor de diferite vârste interesate de aplicarea în program. Este un pas, nu sunt mulțumită de stadiul actual, îmi doresc din tot sufletul ca și județul Călărași să fie ales de marii întreprinzători care să vină și să-și dezvolte afacerea aici. Nu vreau să ne ascundem de problemele pe care le avem, vreau să punem întrebările ce ne interesează, privind fiscalitatea, problemele pe care le întâlnim în fiecare zi. Poate că există anumite discrepanțe în ceea ce înseamnă birocrație și formulare, sau probleme de ordin fiscal. Pentru prima dată, ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea a răspuns pozitiv invitației noastre. Vizitele vor continua în județul Călărași.”

 

Ministrul Radu Oprea a vorbit despre implementarea programului START UP NATION. Radu Oprea – ministrul IMM-urilor: „Sunt onorat să fiu aici, cu toți prietenii din senat, cu doamna senator Roxana Pațurcă, împreună cu domnul ministru Teodorivici, alături de Ciprian Pandea – având o colaborare extraordinară. Am avut o primă întâlnire cu studenții și cu elevii la un colegiu din Călărași, unde am avut o discuție foarte aplicată, cu întrebări excepționale despre programul START-UP NATION, ce înseamnă de fapt, felul în care va evolua în anul 2018. Dezbaterile de astăzi vor duce la o uniformizare a programului, astfel încât și numărul de aplicații să crească. Start-Up înseamnă simplu, 200.000 lei pentru fiecare aplicant. Pentru o idee de afacere de succes, numărul aplicanților va crește și în Călărași. Pe raza județului sunt 37 de aplicanți. Din punctul meu de vedere, numărul aplicanților este mic. Trebuie să fie o constantă și în Călărași. Sigur că ministerul Mediului de Afaceri Comerțului și Antreprenoriatului are mai multe direcții, iar foarte pe scurt am să vă spun că nu ne ocupăm doar de încurajarea debutanților, ci și de partea celor ce deja au o afacere la nivel de întreprindere mică sau mijlocie. Suntem într-un dialog permanent cu celelalte ministere, cu domnul Teodorivici, cu alte ministere care determină politicile publice care se adresează dumneavoastră, oamenilor de afaceri.”

 

Eugen Teodorivici – ministrul al Finanțelor Publice: „Pentru relația ANAF – persoană fizică sau juridică, legislația trebuie să se schimbe foarte clar. Astăzi, fiind diferit de 2014, 2015, omul pozitiv pe care îl vrea lumea, pot să tratez lucrurile exact ca un om politic. Orice încălcare a legislației va avea drept urmare concedierea. „

 

 

 

Restul dezbaterii poate fi urmărită în materialul video de mai jos.

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Romina Gingașu vine astăzi la Călărași. Biblioteca Județeană organizează Festivalul „E ziua ta, femeie!”

Published

on

Romina Gingașu

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași sărbătorește astăzi femeile din județ printr-un eveniment special, intitulat „E ziua ta, femeie”. Desfășurat pe platoul din fața bibliotecii, începând cu ora 10.00, festivalul are ca scop să aducă în prim-plan diversitatea și importanța femeilor în comunitatea noastră.

Luna martie va fi dedicată în întregime doamnelor la Biblioteca Județeană Călărași, pentru că ele sunt cu adevărat speciale. Am organizat acest festival pentru a sublinia importanța și diversitatea lor în societate. Ne-am gândit la activități care să aducă bucurie și satisfacție tuturor femeilor, indiferent de vârstă sau domeniu de interes”, a declarat, pentru canalsud.ro, Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene Călărași.

În cadrul festivalului, Biblioteca Județeană Călărași va oferi cursuri și workshop-uri dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să participe la eveniment.

Avem pregătit un curs de barista și un workshop de creație a săpunului și lumânărilor naturale. Înscrierile s-au deschis deja, iar fiecare curs sau workshop va avea maximum 12 participante și va dura aproximativ două ore”, a adăugat Ionela Ichim pentru sursa citată.

Advertisement

De asemenea, invitat special al evenimentului este Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation, o organizație dedicată promovării drepturilor femeilor și protecției sociale.

„Va fi prezentă doamna Romina Gingașu. Este fondatoarea Red Women Foundation. Această fundație se ocupă exact cu promovarea drepturilor femeilor și protecție socială. Sunt mai multe domenii. Vom avea o dezbatere, o discuție. Avem sala pregătită, sunt 70 de doamne pe care le așteptăm să ia parte la această conferință”, a menționat Ionela Ichim într-un articol pentru canalsud.ro

Biblioteca Județeană Călărași dorește să sublinieze că și domnii sunt bineveniți la festival. De asemenea, copiii sunt încurajați să participe, deoarece vor fi organizate ateliere speciale pentru aceștia și va avea loc un spectacol de teatru de păpuși.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

Advertisement

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate