Connect with us

Breaking News

Radu Oprea și Eugen Teodorovici, doi miniștri prezenți la Călărași pentru a dezbate problemele mediului de afaceri

Published

on

La sfârșitul săptămânii trecute au fost prezenți la Călărași, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri – Comerț și Antreprenoriat și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice. Cei doi miniștri au venit la invitația președintelui PSD Călărași, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul S.G.G., și a senatoarei PSD, Roxana Pațurcă.

Miniștrii veniți în vizită de lucru s-au întâlnit cu reprezentanții ANAF, cu primarii din județ, dar și antreprenori din diferite domenii. Aceștia au dezbătut tema –Identificarea metodelor de normalizare a relației contribuabili – ANAF.

 

Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului: „Așa cum ați văzut și în presă, împreună cu doamna senator Roxana Pațurcă, am stabilit ca săptămâna aceasta, (23 februarie) să avem o întrevedere cu dumneavoastră, iar alături de noi să fie domnul ministru pentru mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice, care de fiecare dată a răspuns afirmativ invitației noastre de a participa la acțiuni. Îmi doresc, înainte de a da cuvântul mai departe, să avem o discuție cât mai sinceră, fără ezitări. Vreau ca toată lumea care participă să plece mulțumită și împăcată.”

 

Roxana Pațurcă – senator PSD: „În primul rând vreau să vă mulțumesc că ați răspuns prezent invitației lansate de noi. Inițiativa pe care am luat-o alături de domnul președinte, de a invita ministrul IMM-urilor, dar și ministrul Finanţelor, a fost în urma audiențelor pe care le-am avut în cabinetul senatorial din municipiul Călărași. O mare parte din problemele semnalate au fost legate de dezvoltarea economiei în Călărași, dezvoltarea antreprenoriatului. Bineînțeles, am încercat pe cât de mult posibil să aduc informații celor ce au fost interesați în audiențele mele la cabinet, însă am considerat că există anumite sincope pe care le putem depăși. Una dintre aceste probleme a fost legată de comunicare. Consider că nu avem o economie sustenabilă în Călărași, tocmai pentru faptul că nu am știut să comunicăm direct, să comunicăm la timp, dar mai ales să transmitem această informaţie celor ce depind de ea. Una dintre probele a fost cea legată de programul “START-UP NATION”. Un program în care eu am crezut, un program pe care l-am vizualizat pentru tinerii călărășeni, dar care mai apoi s-a dovedit, viabil și pentru restul persoanelor de diferite vârste interesate de aplicarea în program. Este un pas, nu sunt mulțumită de stadiul actual, îmi doresc din tot sufletul ca și județul Călărași să fie ales de marii întreprinzători care să vină și să-și dezvolte afacerea aici. Nu vreau să ne ascundem de problemele pe care le avem, vreau să punem întrebările ce ne interesează, privind fiscalitatea, problemele pe care le întâlnim în fiecare zi. Poate că există anumite discrepanțe în ceea ce înseamnă birocrație și formulare, sau probleme de ordin fiscal. Pentru prima dată, ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea a răspuns pozitiv invitației noastre. Vizitele vor continua în județul Călărași.”

 

Ministrul Radu Oprea a vorbit despre implementarea programului START UP NATION. Radu Oprea – ministrul IMM-urilor: „Sunt onorat să fiu aici, cu toți prietenii din senat, cu doamna senator Roxana Pațurcă, împreună cu domnul ministru Teodorivici, alături de Ciprian Pandea – având o colaborare extraordinară. Am avut o primă întâlnire cu studenții și cu elevii la un colegiu din Călărași, unde am avut o discuție foarte aplicată, cu întrebări excepționale despre programul START-UP NATION, ce înseamnă de fapt, felul în care va evolua în anul 2018. Dezbaterile de astăzi vor duce la o uniformizare a programului, astfel încât și numărul de aplicații să crească. Start-Up înseamnă simplu, 200.000 lei pentru fiecare aplicant. Pentru o idee de afacere de succes, numărul aplicanților va crește și în Călărași. Pe raza județului sunt 37 de aplicanți. Din punctul meu de vedere, numărul aplicanților este mic. Trebuie să fie o constantă și în Călărași. Sigur că ministerul Mediului de Afaceri Comerțului și Antreprenoriatului are mai multe direcții, iar foarte pe scurt am să vă spun că nu ne ocupăm doar de încurajarea debutanților, ci și de partea celor ce deja au o afacere la nivel de întreprindere mică sau mijlocie. Suntem într-un dialog permanent cu celelalte ministere, cu domnul Teodorivici, cu alte ministere care determină politicile publice care se adresează dumneavoastră, oamenilor de afaceri.”

 

Eugen Teodorivici – ministrul al Finanțelor Publice: „Pentru relația ANAF – persoană fizică sau juridică, legislația trebuie să se schimbe foarte clar. Astăzi, fiind diferit de 2014, 2015, omul pozitiv pe care îl vrea lumea, pot să tratez lucrurile exact ca un om politic. Orice încălcare a legislației va avea drept urmare concedierea. „

 

 

 

Restul dezbaterii poate fi urmărită în materialul video de mai jos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole