Connect with us

Breaking News

Radu Oprea și Eugen Teodorovici, doi miniștri prezenți la Călărași pentru a dezbate problemele mediului de afaceri

Published

on

La sfârșitul săptămânii trecute au fost prezenți la Călărași, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri – Comerț și Antreprenoriat și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice. Cei doi miniștri au venit la invitația președintelui PSD Călărași, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul S.G.G., și a senatoarei PSD, Roxana Pațurcă.

Miniștrii veniți în vizită de lucru s-au întâlnit cu reprezentanții ANAF, cu primarii din județ, dar și antreprenori din diferite domenii. Aceștia au dezbătut tema –Identificarea metodelor de normalizare a relației contribuabili – ANAF.

 

Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului: “Așa cum ați văzut și în presă, împreună cu doamna senator Roxana Pațurcă, am stabilit ca săptămâna aceasta, (23 februarie) să avem o întrevedere cu dumneavoastră, iar alături de noi să fie domnul ministru pentru mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice, care de fiecare dată a răspuns afirmativ invitației noastre de a participa la acțiuni. Îmi doresc, înainte de a da cuvântul mai departe, să avem o discuție cât mai sinceră, fără ezitări. Vreau ca toată lumea care participă să plece mulțumită și împăcată.”

 

Roxana Pațurcă – senator PSD: “În primul rând vreau să vă mulțumesc că ați răspuns prezent invitației lansate de noi. Inițiativa pe care am luat-o alături de domnul președinte, de a invita ministrul IMM-urilor, dar și ministrul Finanţelor, a fost în urma audiențelor pe care le-am avut în cabinetul senatorial din municipiul Călărași. O mare parte din problemele semnalate au fost legate de dezvoltarea economiei în Călărași, dezvoltarea antreprenoriatului. Bineînțeles, am încercat pe cât de mult posibil să aduc informații celor ce au fost interesați în audiențele mele la cabinet, însă am considerat că există anumite sincope pe care le putem depăși. Una dintre aceste probleme a fost legată de comunicare. Consider că nu avem o economie sustenabilă în Călărași, tocmai pentru faptul că nu am știut să comunicăm direct, să comunicăm la timp, dar mai ales să transmitem această informaţie celor ce depind de ea. Una dintre probele a fost cea legată de programul “START-UP NATION”. Un program în care eu am crezut, un program pe care l-am vizualizat pentru tinerii călărășeni, dar care mai apoi s-a dovedit, viabil și pentru restul persoanelor de diferite vârste interesate de aplicarea în program. Este un pas, nu sunt mulțumită de stadiul actual, îmi doresc din tot sufletul ca și județul Călărași să fie ales de marii întreprinzători care să vină și să-și dezvolte afacerea aici. Nu vreau să ne ascundem de problemele pe care le avem, vreau să punem întrebările ce ne interesează, privind fiscalitatea, problemele pe care le întâlnim în fiecare zi. Poate că există anumite discrepanțe în ceea ce înseamnă birocrație și formulare, sau probleme de ordin fiscal. Pentru prima dată, ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea a răspuns pozitiv invitației noastre. Vizitele vor continua în județul Călărași.”

 

Ministrul Radu Oprea a vorbit despre implementarea programului START UP NATION. Radu Oprea – ministrul IMM-urilor: “Sunt onorat să fiu aici, cu toți prietenii din senat, cu doamna senator Roxana Pațurcă, împreună cu domnul ministru Teodorivici, alături de Ciprian Pandea – având o colaborare extraordinară. Am avut o primă întâlnire cu studenții și cu elevii la un colegiu din Călărași, unde am avut o discuție foarte aplicată, cu întrebări excepționale despre programul START-UP NATION, ce înseamnă de fapt, felul în care va evolua în anul 2018. Dezbaterile de astăzi vor duce la o uniformizare a programului, astfel încât și numărul de aplicații să crească. Start-Up înseamnă simplu, 200.000 lei pentru fiecare aplicant. Pentru o idee de afacere de succes, numărul aplicanților va crește și în Călărași. Pe raza județului sunt 37 de aplicanți. Din punctul meu de vedere, numărul aplicanților este mic. Trebuie să fie o constantă și în Călărași. Sigur că ministerul Mediului de Afaceri Comerțului și Antreprenoriatului are mai multe direcții, iar foarte pe scurt am să vă spun că nu ne ocupăm doar de încurajarea debutanților, ci și de partea celor ce deja au o afacere la nivel de întreprindere mică sau mijlocie. Suntem într-un dialog permanent cu celelalte ministere, cu domnul Teodorivici, cu alte ministere care determină politicile publice care se adresează dumneavoastră, oamenilor de afaceri.”

 

Eugen Teodorivici – ministrul al Finanțelor Publice: “Pentru relația ANAF – persoană fizică sau juridică, legislația trebuie să se schimbe foarte clar. Astăzi, fiind diferit de 2014, 2015, omul pozitiv pe care îl vrea lumea, pot să tratez lucrurile exact ca un om politic. Orice încălcare a legislației va avea drept urmare concedierea. “

 

 

 

Restul dezbaterii poate fi urmărită în materialul video de mai jos.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

Polițiștii călărășeni depistează în trafic șoferi drogați și băuți

Published

on

Zilnic, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic. 

La data de 07 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat pe strada Variantă Nord, din municipiul Călărași, județul Călărași, un bărbat, de 33 de ani, din comuna Grădiștea, județul Călărași, în timp ce conducea autovehiculul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,08 mg/l alcool în aerul expirat.

Întrucât manifesta un comportament agitat a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la THC și BAR.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, la data de 08 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control pe strada Locomotivei, din municipiul Călărași, județul Călărași,un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Călărași, județul Călărași.

Întrucât acesta manifesta un comportament agitat, a fost testat cu aparatul Drager Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la Cocaină.

Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Continue Reading

Breaking News

Accident rutier în Lehliu Gară, 6 persoane implicate. Trafic restricționat

Published

on

Accident rutier, 6 persoane implicate, dintre care o victimă neîncarcerată, petrecut în urmă cu puțin timp în Lehliu Gară, județul Călărași, anunță ISU Călărași.

 

 

Continue Reading

Breaking News

Ultimă oră! Patru primari importanți din Călărași schimbă tabăra politică

Published

on

Noi mișcări de trupe în rândurile primarilor din județul Călărași! Potrivit unei surse de presă, patru primari cu ștate vechi pleacă din tabăra liberalilor și fac pasul către echipa social-democraților condusă de Vasile Iliuță.

Detalii pe canalsud.ro

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro