in ,

Radu Oprea și Eugen Teodorovici, doi miniștri prezenți la Călărași pentru a dezbate problemele mediului de afaceri

Dezbatere organizată de Ciprian Pandea, secretarul de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului si doamna Roxana Pațurcă, senator de Călărași

La sfârșitul săptămânii trecute au fost prezenți la Călărași, Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri – Comerț și Antreprenoriat și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice. Cei doi miniștri au venit la invitația președintelui PSD Călărași, Ciprian Pandea, secretar de stat în cadrul S.G.G., și a senatoarei PSD, Roxana Pațurcă.

Miniștrii veniți în vizită de lucru s-au întâlnit cu reprezentanții ANAF, cu primarii din județ, dar și antreprenori din diferite domenii. Aceștia au dezbătut tema –Identificarea metodelor de normalizare a relației contribuabili – ANAF.

 

Ciprian Pandea – președinte PSD Călărași, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului: “Așa cum ați văzut și în presă, împreună cu doamna senator Roxana Pațurcă, am stabilit ca săptămâna aceasta, (23 februarie) să avem o întrevedere cu dumneavoastră, iar alături de noi să fie domnul ministru pentru mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea și Eugen Teodorivici, ministrul Finanțelor Publice, care de fiecare dată a răspuns afirmativ invitației noastre de a participa la acțiuni. Îmi doresc, înainte de a da cuvântul mai departe, să avem o discuție cât mai sinceră, fără ezitări. Vreau ca toată lumea care participă să plece mulțumită și împăcată.”

 

Roxana Pațurcă – senator PSD: “În primul rând vreau să vă mulțumesc că ați răspuns prezent invitației lansate de noi. Inițiativa pe care am luat-o alături de domnul președinte, de a invita ministrul IMM-urilor, dar și ministrul Finanţelor, a fost în urma audiențelor pe care le-am avut în cabinetul senatorial din municipiul Călărași. O mare parte din problemele semnalate au fost legate de dezvoltarea economiei în Călărași, dezvoltarea antreprenoriatului. Bineînțeles, am încercat pe cât de mult posibil să aduc informații celor ce au fost interesați în audiențele mele la cabinet, însă am considerat că există anumite sincope pe care le putem depăși. Una dintre aceste probleme a fost legată de comunicare. Consider că nu avem o economie sustenabilă în Călărași, tocmai pentru faptul că nu am știut să comunicăm direct, să comunicăm la timp, dar mai ales să transmitem această informaţie celor ce depind de ea. Una dintre probele a fost cea legată de programul “START-UP NATION”. Un program în care eu am crezut, un program pe care l-am vizualizat pentru tinerii călărășeni, dar care mai apoi s-a dovedit, viabil și pentru restul persoanelor de diferite vârste interesate de aplicarea în program. Este un pas, nu sunt mulțumită de stadiul actual, îmi doresc din tot sufletul ca și județul Călărași să fie ales de marii întreprinzători care să vină și să-și dezvolte afacerea aici. Nu vreau să ne ascundem de problemele pe care le avem, vreau să punem întrebările ce ne interesează, privind fiscalitatea, problemele pe care le întâlnim în fiecare zi. Poate că există anumite discrepanțe în ceea ce înseamnă birocrație și formulare, sau probleme de ordin fiscal. Pentru prima dată, ministrul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea a răspuns pozitiv invitației noastre. Vizitele vor continua în județul Călărași.”

 

Ministrul Radu Oprea a vorbit despre implementarea programului START UP NATION. Radu Oprea – ministrul IMM-urilor: “Sunt onorat să fiu aici, cu toți prietenii din senat, cu doamna senator Roxana Pațurcă, împreună cu domnul ministru Teodorivici, alături de Ciprian Pandea – având o colaborare extraordinară. Am avut o primă întâlnire cu studenții și cu elevii la un colegiu din Călărași, unde am avut o discuție foarte aplicată, cu întrebări excepționale despre programul START-UP NATION, ce înseamnă de fapt, felul în care va evolua în anul 2018. Dezbaterile de astăzi vor duce la o uniformizare a programului, astfel încât și numărul de aplicații să crească. Start-Up înseamnă simplu, 200.000 lei pentru fiecare aplicant. Pentru o idee de afacere de succes, numărul aplicanților va crește și în Călărași. Pe raza județului sunt 37 de aplicanți. Din punctul meu de vedere, numărul aplicanților este mic. Trebuie să fie o constantă și în Călărași. Sigur că ministerul Mediului de Afaceri Comerțului și Antreprenoriatului are mai multe direcții, iar foarte pe scurt am să vă spun că nu ne ocupăm doar de încurajarea debutanților, ci și de partea celor ce deja au o afacere la nivel de întreprindere mică sau mijlocie. Suntem într-un dialog permanent cu celelalte ministere, cu domnul Teodorivici, cu alte ministere care determină politicile publice care se adresează dumneavoastră, oamenilor de afaceri.”

 

Eugen Teodorivici – ministrul al Finanțelor Publice: “Pentru relația ANAF – persoană fizică sau juridică, legislația trebuie să se schimbe foarte clar. Astăzi, fiind diferit de 2014, 2015, omul pozitiv pe care îl vrea lumea, pot să tratez lucrurile exact ca un om politic. Orice încălcare a legislației va avea drept urmare concedierea. “

 

 

 

Restul dezbaterii poate fi urmărită în materialul video de mai jos.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Județul Călărași sub cod portocaliu de ger și viscol

 Emanoil Valentin, noul manager al Spitalului Județean de Urgență “ Dr. Pompei Samarian” Călărași