Connect with us

Administrație

PSD va depune un proiect de lege pentru majorarea alocațiilor la 300 de lei

Published

on

Senatorul Partidului Social Democrat (PSD), Nicușor Cionoiu, anunță că partidul va depune în Parlament un proiect de lege prin care obligă Guvernul să majoreze alocațiile la nivelul adoptat în 2020, de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 de lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități, conform unei postări pe pagina de Facebook. Anunțul vine după anularea tranșelor de mărire a alocației prevăzute pentru 1 iulie 2021 și ianuarie 2022 de către opozanți.

„După ce Cîțu și Orban au promis înainte de alegeri că vor eșalona în 5 tranșe dublarea alocațiilor adoptată de PSD, acum anunță că vor anula două dintre acestea.

Majoritatea PNL-USR-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban a eșalonat dublarea alocațiilor. Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4, mai exact, nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022.

Nimeni nu mai poate avea încredere în acest Guvern după ce tocmai a spus că nu-și mai respectă promisiunile din campanie!”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Administrație

Comuna Fundeni are echipă de fotbal

Published

on

Surpriză neașteptată în fotbalul călărășean, revenire incredibilă după 13 ani de absență a echipei de fotbal din localitatea Fundeni. Gloria Fundeni, fondată în urmă cu 15 ani, revine sub atenția reflectoarelor, iar Dragnea Cristian, delegatul echipei de fotbal spune că se bucură de toată susținerea autorităților locale pentru promovarea echipei din liga a V-a

“Tot timpul, echipa de fotbal din Fundeni a fost în primele 7 echipe pe județul Călărași, care a fost acolo, în clasament. Au fost ani când am fost în primele patru. Mi-am îndreptat atenția, bineînțeles. O echipă de tineri au zis să înființăm echipa. Eu le-am spus pentru început, trebuie să mă convingeți. Am fost de acord că vom înscrie echipa, dar nu mai este ce a fost. Acum, ca să înscrii echipa de fotbal trebuie să aibă personalitate juridică, contabil.

Sunt niște costuri – de la echipament, mingii, obiecte de antrenament, trebuie să împrejmuim cu gard corespunzător. Vrem să așezăm puțin și terenul. Într-un cuvânt, Fundeni va începe pe lucrul ăsta. A fost la ambiția mea, la ambiția unor tineri. A venit un grup de tineri că vor să înscriem echipa. Eu sunt fost sportiv și sunt lângă voi. Le-am arătat și le arăt că tot timpul facem lucrul acesta.” – a declarat Gheorghiță Cărtușanu, primarul localității Fundeni.

Continue Reading

Administrație

Reguli mai drastice pentru bătrânii care ajung în azilul din Călărași

Published

on

În ultima ședință a consilierilor locali din Călărași, desfășurată pe 22 septembrie, printre multele proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, guvernanții locali și-au îndreptat atenția, preț de câteva minute, asupra tragediei care a avut loc în azilul de bătrâni din Călărași, unitate aflată în administrarea Primăriei Municipiului Călărași.

Crimă șocantă la Căminul de Bătrâni: Un bărbat de 79 și-a omorât colegul de cămin iar pe altul l-a băgat în spital

Astfel, în urma nefericitului eveniment ce a avut loc în azilul de bătrâni “Antim Ivireanul” din Călărași, aflat în subordinea administrației locale, au fost mai multe voci din rândul consilierilor locali care au cerut explicații primarului Marius Dulce despre o posibila răspundere civila pe care ar putea să o aibă unitatea, adică locul tragediei, unde un bărbat de 79 de ani și-a înjunghiat doi colegi, pe unul omorâdu-l cu mai multe lovituri de briceag.

Marius Dulce, primarul Călărășiului a spus că nu cunoaște astfel de situații sau detalii unde să existe răspundere civilă pentru o asemenea situație. Ba mai mult, Dulce a precizat că beneficiarii au fost testați psihologic.

“Nu e vina nimănui pentru ce s-a întâmplat.” spune Marius Dulce.

“Vom cere cazierul acestor bătrâni, nu era în regulament. Acum, îl vom pune în regulament, nu s-a întâmplat nicăieri în țară să se ceară cazier. Va fi cerut bătrânilor care doresc să beneficieze de serviciile oferite de azilul de bătrâni “Antim Ivireanul”. Acolo vin nevoiași, până la urmă, care nu au unde și cu cine să stea. Indiferent cum este, chiar dacă a avut un cazier în trecut, ce-i facem?” -a  mai completat primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Administrație

VIDEO | Proiectele de dezvoltare ale primarului Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni sunt în grafic

Published

on

Începute în urmă cu doi ani de zile, lucrările de reabilitare desfășurate la Căminul Cultural din Fundeni, sunt astăzi suspendate. Primarul Gheorghiță Cărtușanu spune că lucrurile nu vor rămâne așa, în ciuda greutăților pe care le-a întâmpinat. Totul va fi luat de la zero, clădirea veche va fi transformată într-un Centru Multifuncțional. Pentru viitor, primarul comunei Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu își dorește ca localitatea sa să devină independentă din punct de vedere energetic. Edilul social-democrat spune că banii pe care i-ar da pentru iluminatul public, ar putea fi folosiți pentru alte lucruri. Edilul spune că nu este interesat să vândă energie, ci doar să acopere cheltuielile. 

Primarul Gheorghiță Cărtușanu se declara mulțumit de ritmul de execuție al lucrărilor și spune că tot ce face pentru comuna e din dragoste pentru oameni.

Gheorghiță Cărtușanu: Pe Anghel Saligny avem proiectul mare extindere alimentare cu apă și înființare rețea de canalizare. Vorbim de proiecte depuse pe Anghel Saligny – extindere rețea de gaze, comuna Fundeni are în premieră, vorbind de jud. Călărași, în afară de comuna Chirnogi, are gaze. Datorită partenerilor noștri, investitorii care sunt și ambiția mea de a pune la dispoziție și a sprijini și pe cel care a concesionat la noi de a făcut investiție în gaze. Este un proiect mare, al viitorului.
Avem și proiectul de asfaltare, avem proiectul de extindere rețea gaze. Pe AFM avem modernizare iluminat în comuna Fundeni. Suntem pe lista sinteză și mai avem pe PNRR pentru pistă de biciclete. Vom vedea ce anume se finanțează.

Mă întrebați ce proiecte avem. E foarte greu să vorbești, pentru că toată lumea vine și spune „faceți proiecte”, dar nimeni nu vine și spune că acele proiecte, acele studii de fezabilitate, costă bani. Consultanța costă bani. Proiectantul care-ți face proiectul costă bani. Să te duci să prinzi 5-6 proiecte, nu toate comunele își permit să aibă bani de finanțare. Până se implementează și prins proiectul, pentru că se pare că se finanțează și proiectul, se dau bani și pentru studiul de fezabilitate, necesită timp și bani.
Sunt multe mesaje de transmis. Mai devreme am avut o discuție cu o domniță și încercam să-i explic că există un plan de gospodărie comunală și fiecare cetățean are obligația ca în dreptul curții lui să-și curețe șanțul, să-și tundă iarba. Primăria mai face servicii. Eu sunt adeptul să ajut bătrânii. Noi, primăria, tundem fără niciun cost. Unde sunt persoane cu dizabilități noi intervenim ca primărie. Din păcate, văd unii oameni sănătoși, cu posibilități financiare, care spun că este treaba primăriei să administreze domeniul public. De aceea am adus aminte că există un plan de gospodărie comunal.

Întotdeauna m-am ținut de cuvânt, întotdeauna m-a preocupat și mă preocupă ca Fundeni să se dezvolte rapid. Nu pentru mine sau pentru dumneavoastră, pentru copii care vin din urmă. Fundeni este într-un plin proces de dezvoltare, datorită investițiilor, datorită flexibilității.

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro