Connect with us

Știri

PSD/Roxana Pațurcă: PNL afundă România în criză

Published

on

Guvernul PNL și-a demonstrat cu prisosință incompetența în aceste 7 luni în care au asigurat guvernarea țării. Din păcate pentru România, preluarea puterii de către liberali s-a suprapus cu perioada în care țara noastră ar fi avut cea mai mare nevoie de un guvern care să știe cum și când să acționeze.

De 7 luni, liberalii mint pentru a-și ascunde incompetența. Guvernul nu are niciun plan concret derelansare a economiei, deși la fiecare apariție televizată atât președintele Iohannis, cât și premierul Orban sau miniștrii liberali asigură populația că au pregătit măsuri, că vor proteja locurile de muncă sau că vor sprijini firmele românești. În realitate, nu se întâmplă și nu se va întâmpla nimic, cu excepția prăbușirii economiei românești.

Criza economică i-a ”suprins” pe liberali care, în loc să se pregătească încă din lunile decembrie-ianuarie pentru ceea ce urma să vină, erau mai preocupați de organizarea alegerilor anticipate și de plasarea rudelor, apropiaților și membrilor de partid în posturi călduțe la ministere.

Astfel, au ajuns să conducă această țară coafeze, frizeri sau directori de pompe funebre, e drept, care nu erau cu nimic mai prejos în incompetență decât miniștrii liberali.

Urmare a haosului generat de incompetența Guvernului Orban, peste 130.000 de firme din toată țara nu știu dacă-și mai reiau activitatea, dintre care câteva sute și din județul nostru. În tot acest timp, președintele Iohannis ne anunță bucuros că ne lasă să mergem la plajă, în mintea sa aceasta compensând lipsa oricăror măsuri de protejare a locurilor de muncă și a capitalului românesc.

În plus, peste 400.000 de români au rămas fără loc de muncă și alți 600.000 sunt în șomajtehnic, între care mii de călărășeni.

Industria Horeca este la pământ, iar redeschiderea teraselor nu va rezolva nici pe departe situația gravă din acest domeniu care angaja înainte de prăbușirea economiei sute de mii de români.

Industria turismului este la rândul ei grav afectată, iar mii de agenții de turism din întreaga țară conștientizează că nu își vor mai putea reveni în perioada următoare.

EUROSTATplaseazăRomânia pe locul 3 în UE la creșterea șomajului în martie 2020, ceea ce înseamnă că ne aflăm într-o situație exrem de gravă din care nu ne vom putea reveni cu un guvern incompetent.

Mai mult, după ce ministrul Cîțu s-a lăudat, în plină criză economică pe care o traversăm cu toții, cu o creștere care avusese loc înainte de instalarea crizei, adică în perioada ianuarie-martie, aflăm că de fapt Produsul Intern Brut va avea în trimestrul al doilea o scădere fără precedent,de 14,4%. Această scădere nu va putea fi recuperată până la finalul anului și în orice caz, nu fără aplicarea unor măsuri concrete și urgente.

PSD nu poate sta pe margine, ca principal partid de Opoziție, să asiste cum economia țării se prăbușește din cauza guvernului liberal, girat de președintele Iohannis. Din acest motiv, am inițiat în Parlament programul ”Repornim România”, un pachet de 28 de măsuri economice și sociale menite să protejeze locurile de muncă și să ofere un sprijin real firmelor cu capital românesc.

Este urgent nevoie de măsuri de repornire a economiei, întrucât 34 de miliarde de euro s-au pierdut din cifra de afaceri a companiilor doar în aceste ultime două luni.

Mai mult, puterea de cumpărare a populației a scăzut simțitor și unul din trei români spune că a încasat mai puțini bani în această perioadă decât încasa înainte. Din acest motiv, PSD consideră că indexarea pensiilor este obligatorie pentru ca cei mai afectați dintre români, cei cu veniturile și așa foarte mici, pensionarii, să poată să supraviețuiască.

În cazul în care PNL refuză indexarea pensiilor, așa cum se vehiculează, PSD va depune moțiune de cenzură împotriva guvernului.

PSD rămâne același partid al celor mulți, partidul care se preocupă de sprijinirea antreprenorilor români, de păstrarea locurilor de muncă, dar și de îmbunătățirea nivelului de trai al pensionarilor.

 

Cu speranță pentru vremuri mai bune,

Președinte executiv PSD Călărași

Roxana Natalia PAȚURCĂ 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro