Connect with us

Știri

PSD/ Președinte I. Iacomi: Este limpede pentru oricine că PNL, la nivelul județului nostru, se află în cădere în rândul electoratului, în timp ce PSD este în creștere

Published

on

Recent încheiatele alegeri pentru Parlamentul European au demonstrat, dincolo de dezamăgirea provocată de rezultatele PSD la nivel național, faptul că organizația județeană, pe care cu onoare o conduc alături de colegii mei, are un potențial imens de creștere în perspectiva alegerilor generale și locale de anul viitor.

Astfel, la Călărași, deși procentul obținut, 31,23%, ne situează pe locul II după PNL, care a obținut 34,02% din voturile călărășenilor, trebuie să observăm două aspecte: primul este acela că acest procent obținut de noi ne situează mult peste procentul obținut de partid la nivel național, PSD Călărași situându-se în primele zece județe în clasamentul organizațiilor de partid, ceea ce este în sine un rezultat pentru care le mulțumesc colegilor mei și tuturor călărășenilor care ne-au acordat încrederea și votul lor.

Al doilea aspect, mai important, este acela că PSD Călărași a câștigat alegerile în 22 de localități din județul nostru, deși numărul localităților administrate de primari PSD este de numai 17.

Mai precis, am câștigat alegerile în 7 localități controlate de primari PNL: Borcea, Chirnogi, Curcani, Dor Mărunt, Nana, Nicolae Bălcescu și Ulmeni. Pe de altă parte, am pierdut alegerile în două localități administrate de primari PSD, Sohatu și Ștefan cel Mare.

Eu unul numesc asta performanță electorală. Într-un județ în care activează 37 de primari PNL, într-un context electoral care a generat un vot emoțional la nivelul întregii țări, PSD Călărași a câștigat în 22 de localități, deși are doar 17 primari, în timp ce PNL a câștigat în 30 de localități, deși are 37 de primari. În total, PSD Călărași a câștigat 5 localități, iar PNL Călărași a pierdut 7.

Pentru orice analist politic obiectiv, care trece peste lăudăroșenia nefirească a unui lider de organizație care a pierdut 7 localități la aceste alegeri, situația politică din județul Călărași a devenit una extrem de interesantă din perspectiva alegerilor locale și generale din 2020. Este limpede pentru oricine că PNL, la nivelul județului nostru, se află în cădere în rândul electoratului, în timp ce PSD este în creștere.

Mai mult, la municipiul Călărași, rezultatul extrem de strâns, cu o diferență pe care au făcut-o mai puțin de 600 de voturi, ne oferă speranța că alegerile locale de anul viitor vor însemna și sfârșitul unei administrații ineficiente a municipiului, tolerată de prea mult timp de către călărășeni.

Doresc pe această cale să transmit mulțumirile mele, dar și ale colegilor mei din echipa de conducere a PSD Călărași, tuturor celor care s-au implicat activ în aceste alegeri – primari, viceprimari, șefi de organizații, activiști, membri de partid și cetățeni care au votat lista propusă de PSD, acordându-ne încrederea lor.

Vă mulțumesc tuturor!

Cu respect,

Președintele PSD Călărași

Iulian Iacomi

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro