Connect with us

Știri

PSD intră în febra alegerilor interne

Published

on

Liderul PSD Călărași, Vasile Iliuță, a declarat joi, după o vizită efectuată marți la Parlament, la lucrările Consiliului Politic Național că în cel mult o lună de zile se vor declanșa alegerile interne

Potrivit conducerii centrale a PSD, alegerile interne „de jos în sus” în organizațiile în care social-democrații au câștigat alegerile locale, ulterior urmând să aibă loc alegeri și în restul județelor. PSD a câștigat alegerile locale în majoritatea localităților.

„Marți am fost invitați la Palatul Parlamentului unde a avut loc Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat. Ca urmare a convocării președintelui Marcel Ciolacu și a domnului secretar general, Paul Stănescu, am avut mai multe puncte pe ordinea de zi a Consiliului Politic Național. Una din ele că într-o lună vom avea un alt Consiliu Politic Național, unde se va decide pentru toate județele unde nu au fost făcute alegeri ca acestea să aibă conferințe județene pentru desemnarea noii conduceri a filialelor din țară. Al doilea punct pe ordinea de zi a fost Programul Național de Investiții, unde s-a asigurat că fiecare localitate va avea cel puțin un proiect. Astăzi avem o ședință a Consiliului Politic Județean în care încercăm să stabilim cu fiecare administrație în parte prioritizarea proiectelor pe care și le-a depus către Ministerul Dezvoltării pentru a fi finanțate din fonduri naționale. Pe ordinea de zi a mai fost și PNRR al Guvernului, unde domnul președinte Marcel Ciolacu a venit și i-a spus domnului ministru Rafila situația pe care o are astăzi Guvernul. Este destul de neplăcut. Au fost 149 de spitale care au fost puse pentru a fi finanțate și modernizate, unele din ele fiind chiar închise. Din cele care sunt astăzi finanțate, PNRR va vi modificat printr-un memorandum pe care-l face ministrul Rafila și vom finanța 23 de spitale. Nu mai vom finanța 149, le vom lua pe cele municipale și județene ca să le putem moderniza și să putem să le aducem într-un stadiu contemporan.” a precizat șeful PSD Călărași la începutul conferinței de presă.

ENERGIE ECOLOGICĂ PENTRU FERMIERI

Vasile Iliuță: Ministrul Agriculturii a venit cu o intervenție și a zis că va continua programul de investiții în infrastructura de irigat, după care a spus că ministerul a venit cu plăți compensatorii pe tot ce înseamnă fermele de legume, zootehnice, pentru a putea trece peste această perioadă în care prețurile s-au triplat la foraje, iar partea de livrarea către piață nu a crescut semnificativ. Ai o creștere de 10%. Acesta a mai precizat că urmează proiecte naționale pentru a asigura energia electrică prin panouri solare. Proiecte de fermă urmează să fie avansate din sesiunea următoare, începând din septembrie, pentru a putea sa venim pe ferme și să asigurăm energia electrică din surse ecologice pentru a reduce cheltuielile.

S-a vorbit și despre APIA. Decontările către fermieri se vor face la timp, se vor implica și vor face decontările rapid ca fermierii să-și poată asigura cheltuielile.
La Călărași ținem legătura cu directorii din subordinea Consiliului Județean și directorii deconcentratelor. Participăm la activitățile pe care ei ni le propun, și aici aș da câteva exemple: avem Agenția Județeană de Ocupare a Forțelor de Muncă, unde doamna director Nicolae Domnița a avut un proiect județean și național – bursa locurilor de muncă, unde îi primește pe cei care au nevoie de locuri de muncă.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.