Connect with us

Breaking News

PSD: George Chiriță – Consilierii județeni propun să acorde un stimulent de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Published

on

 

Consilierul județean PSD Călărași, George Chiriță, cu sprijinul colegilor săi, a inițiat un proiect care ar acorda tuturor viitoarelor mamelor un stimulent financiar de aproximativ 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut de pe raza județului Călărași.

Codul Civil, în art. 258, alin. (3), art (263) și art. 487, legea asistenței sociale nr.292/2011, art 2, art. 2, alin. (1), art. 3, alin (1), alin. (2) și art. 5, lit. m, Legea nr. 272/2004, actualizată privind protecția și promovarea drepturilor copilului, art.2, art. 9, alin. (2) și art. 36, alin. (2), planul de dezvoltare a județului Călărași pentru perioada 2014-2020.

În temeiul prevederilor art. 91 alin. (1) lit. b), art. 91 alin (5) lit. a) pct.5 și art. 97 alin. (2) din Legea nr, 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În documentul atașat se arată tendinţa de scădere a populaţiei, demonstrată de rezultatele recensământului și ale datelor din Planul de dezvoltare a județului Călărași pentru perioada 2014-2020, aspect care generează necesitatea elaborării unui sistem eficient de sprijinire a familiei!

Advertisement

Totodată, din surse demne de încredere, avem informația că nici la următoarea şedinţă a CJ nu va fi introdusă și dezbătută această propunere ce vine în sprijinul familiilor.

Sperăm ca și restul consilierilor județeni să ia act de propunerea consilierului județean George Chiriță și să încurajeze natalitatea prin sprijinirea familiei.

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

 

 

 

Advertisement

 

 

 

Prin  prevederile Legii asistenței sociale nr. 292/2011, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situațiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităților.

Proiectul vizează, la nivelul întregului județ, acordarea acestui stimulent și dezvoltarea unui pachet de #măsuri pentru #sprijinireafamiliei şi motivarea asumării creşterii copiilor.

https://youtu.be/kl–erHXKE8

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Bărbat salvat din mijlocul lacului cu ajutorul unui vehicul SHEERP. Cum a ajuns bărbatul în această situație

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Pompierii militari oltenițeni au intervenit sâmbătă, 12 aprilie pentru salvarea unui pescar în vârstă de 63 de ani, care a rămas blocat în mijlocul Bălții Mari din apropierea Olteniței. Bărbatul s-a folosit de o anvelopă auto, transformată într-o barcă.

A strigat după ajutor și a fost auzit de o persoană care solicitat prin 112 intervenţia salvatorilor.

A avut nevoie de ajutorul pompierilor după ce a căzut de pe o barcă improvizată și a rămas blocat în stuf.

Cu suportul unui vehicul de tip SHEERP, echipajele de intervenție au reușit să-l scoată la mal în doar 35 de minute.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

LIVE. Campionatul Național de Lupte Libere, transmis în direct de Călărași PRESS

Published

on

Campionatul Național de Lupte Libere la Călărași

Continue Reading

Breaking News

Vlad Sârzea și Enache Georgiana au trecut în tabăra lui Marius Dulce! De ce au luat cei doi această decizie

Published

on

By

În cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri, 3 aprilie, de către Organizația PSD Călărași, primarul Marius Dulce a anunțat că în echipa lui s-au alăturat doi membri importanți: Vlad Sârzea și Georgiana Enache.

Vlad Sârzea a făcut parte din PRO România și a decis să treacă la PSD după ce partidul pe care l-a reprezentat urmează să se alieze cu AUR. De asemenea, acesta și-a încheiat, recent, mandatul de consilier local. Astfel, situațiile pe care le-a întâmpinat de-a lungul carierei, dar și experiența dobândită în acest domeniu l-au determinat să ia decizia de a se alătura unei echipe solide.

„Anul acesta îmi închei primul mandat de consilier local, a fost unul de învățare, făcând parte dintr-o echipă mică, de doi consilieri, nu am putut să facem o schimbare majoră, dar am avut o colaborare foarte bună cu domnul primar și cu echipa Marius Dulce, ceea ce m-a convins să continui în acest fel, să merg împreună cu această echipă, o echipă puternică, care dorește să continue niște proiecte concrete. Doresc să facem treabă în continuare și vocea mea să fie mai vizibilă”, a declarat Vlad Sârzea.

Odată cu acesta, și medicul primar diabetolog, Georgiana Enache, în vârstă de 49 de ani, a decis să intre în echipa PSD, întrucât a constatat că misiunea partidului se aliniază foarte bine cu principiile după care se ghidează în activitatea ei de doctor. Mai exact, atât acțiunile ei, cât și obiectivele echipei conduse de Marius Dulce sunt orientate spre beneficiul oamenilor.

„Am fost timp de 3 ani și câteva luni directorul medical al spitalului și m-am regăsit în politica Partidului Social Democrat prin orientarea către binele omului, binele cetățeanului, eu, ca medic, ca structură, sunt așa. (…) Asta am încercat să urmăresc în întreaga mea activitate”, a explicat Georgiana Enache.

Advertisement

Ulterior discursurilor susținute de noii membri, primarul s-a arătat foarte încântat de alegerea acestora și i-a asigurat că vor avea o colaborare foarte bună în proiectele întreprinse de PSD: „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați ales echipa PSD, echipa Marius Dulce, acest lucru nu face decât să mă onoreze și, cu siguranță, vom avea proiecte frumoase și bune pentru comunitate”.

Continue Reading

Cele mai vizualizate