Connect with us

Breaking News

PSD: George Chiriță – Consilierii județeni propun să acorde un stimulent de 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut

Published

on

 

Consilierul județean PSD Călărași, George Chiriță, cu sprijinul colegilor săi, a inițiat un proiect care ar acorda tuturor viitoarelor mamelor un stimulent financiar de aproximativ 2.000 de lei pentru fiecare nou-născut de pe raza județului Călărași.

Codul Civil, în art. 258, alin. (3), art (263) și art. 487, legea asistenței sociale nr.292/2011, art 2, art. 2, alin. (1), art. 3, alin (1), alin. (2) și art. 5, lit. m, Legea nr. 272/2004, actualizată privind protecția și promovarea drepturilor copilului, art.2, art. 9, alin. (2) și art. 36, alin. (2), planul de dezvoltare a județului Călărași pentru perioada 2014-2020.

În temeiul prevederilor art. 91 alin. (1) lit. b), art. 91 alin (5) lit. a) pct.5 și art. 97 alin. (2) din Legea nr, 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În documentul atașat se arată tendinţa de scădere a populaţiei, demonstrată de rezultatele recensământului și ale datelor din Planul de dezvoltare a județului Călărași pentru perioada 2014-2020, aspect care generează necesitatea elaborării unui sistem eficient de sprijinire a familiei!

Totodată, din surse demne de încredere, avem informația că nici la următoarea şedinţă a CJ nu va fi introdusă și dezbătută această propunere ce vine în sprijinul familiilor.

Sperăm ca și restul consilierilor județeni să ia act de propunerea consilierului județean George Chiriță și să încurajeze natalitatea prin sprijinirea familiei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prin  prevederile Legii asistenței sociale nr. 292/2011, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să intervină pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea efectelor temporare ori permanente ale situațiilor care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanei, familiei, grupurilor ori comunităților.

Proiectul vizează, la nivelul întregului județ, acordarea acestui stimulent și dezvoltarea unui pachet de #măsuri pentru #sprijinireafamiliei şi motivarea asumării creşterii copiilor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Scăpări de gaze pe Varianta Nord din Călărași

Published

on

O nouă alertă duminică noapte în Călărași pentru pompierii militari. 

Un nou apel prin 112 a mobilizat mai multe echipaje de intervenție din structura CBRN a ISU Călărași, care au fost solicitate sa intervină pe Varianta Nord a municipiului Călărași, unde un salariat al Cimitirului Sf. Lazar a sesizat un miros puternic de gaze.

Intervenția este în dinamica la acest moment.

Continue Reading

Breaking News

Locuință cuprinsă de flăcări, în municipiul Călărași

Published

on

Momente de panică, în această după amiază, pe strada Zorilor din municipiul Călărași, provocate de un incendiu izbucnit la o locuinţă. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea posibilelor victimelor. 

Focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30 mp și sunt posibilități de propagare la casele învecinate.

Potrivit canalsud.ro, incendiul a fost provocat din cauza unei cratițe uitată pe aragaz de o bătrâna în vârstă de 86 de ani. Persoana în cauza a suferit un atac de panică, fiind preluată de o ambulanță pentru îngrijiri medicale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole