Connect with us

Știri

PSD cere oprirea dragării Canalului Bâstroe pentru protejarea biodiversității Deltei Dunării

Published

on

Delta Dunării în pericol: PSD trage un semnal de alarmă și solicită sprijinul Comisiei Europene

PSD a cerut autorităților din Kiev să restabilească o colaborare bilaterală onestă și să înceteze imediat adâncirea Canalului Bâstroe la mare adâncime. Această adâncire neobișnuită a canalului, de până la 8-10 metri, a fost realizată pentru a permite navigația navelor de mare capacitate, dar are efecte dramatice asupra debitului și circulației apei, care afectează grav biodiversitatea Deltei Dunării.

România a fost un vecin și partener onest, acordând sprijin și suport Ucrainei, inclusiv cazare și muncă pentru refugiați, ajutând la exportul grânelor și susținând în mod internațional Ucraina în fața invaziei ruse. Prin urmare, Ucraina ar trebui să protejeze această relație bilaterală cu atât mai mult.

PSD dorește să protejeze Delta Dunării, un bun inestimabil pentru întreaga umanitate, și a tras deja un semnal de alarmă prin ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. PSD a solicitat Comisiei Europene să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte și a cerut tuturor autorităților române să se manifeste cu convingere și fermitate pentru protejarea patrimoniului universal al Deltei Dunării.

Este important să se prevină producerea unei catastrofe ireversibile și să se transmită intactă generațiilor viitoare moștenirea unică a miracolului naturii de la gurile Dunării.

Știri

Accident rutier în Independența, un autoturism s-a răsturnat

Published

on

În noaptea de joi seara, spre miezul nopții, un alt eveniment rutier a avut loc în comuna Independența din județul Călărași. Un autoturism condus de un tânăr s-a răsturnat între comuna Independența și satul Potcoava. La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Călărași.

Din fericire, doar o singură persoană a fost rănită ușor în acest accident de mașină. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor victimei și au evaluat starea de sănătate a acesteia. Victima, un tânăr, a fost preluată și transportarea la spital. Cauza accidentului este încă neclară, dar poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Continue Reading

Știri

Autoturism în flăcări din cauza unei defecțiuni la motor

Published

on

În această seară, în jurul orelor 22:30, un autoturism a fost cuprins de flăcări în satul Stancea, comuna Spanțov. Martorii au observat un fum gros și o lumină roșie în zona respectivă, iar imediat au apelat serviciul de urgență.

La fața locului a fost solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Călărași, care au intervenit cu promptitudine cu mai multe autospeciale dotate cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Echipajele de intervenție au reușit să stingă focul în aproximativ 30 de minute, iar vehiculul a fost în mare parte distrus în partea din fața, zona motor.

Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Cauza incendiului este încă necunoscută și va fi investigată de autoritățile competente.

Misiunea este în dinamică la acest moment. În curs de actualizare!

foto: ilustrativ

Continue Reading

Știri

Accident rutier în Călărași, patru persoane implicate

Published

on

Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară în municipiul Călărași, în jurul orelor 22:00, la intersecția străzilor Progresul și Gheorghe Lazar. Două autoturisme s-au acroșat, din cauza nerespectării indicatoarelor rutiere care reglementează prioritatea de trecere în intersecția respectivă.


Potrivit datelor preliminare, patru persoane au fost implicate în accident, dintre care o femeie și un bărbat au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor celor care au avut nevoie.


Autoritățile au intervenit rapid, iar circulația în zonă a fost îngreunată pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime grave în urma acestui accident.

Continue Reading

Cele mai accesate articole