Connect with us

Știri

PSD Călărași își dorește 60% din voturile călărășenilor la alegerile din 9 iunie. Ion Samoilă, secretar executiv PSD: „Dacă în 2020 am fost pe locul 5, acum vrem să fim puțin mai sus”

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Partidul Social Democrat Călărași își propune să obțină un scor și mai bun la alegerile locale de anul acesta, având în vedere că în 2020 organizația județeană a câștigat 27 de primari și a luat majoritatea în Consiliul Județean. Ion Samoilă spune că feedback-ul din partea călărășenilor este bun și precizează că partidul din care face parte își propune să obțină un scor de 60% pe 9 iunie, potrivit unei conferințe de presă de ieri, în ultima zi de precampanie. Astăzi, 10 mai 2024, a început oficial campania electorală.

Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean și secretar executiv al PSD, a vorbit despre perioada de precampanie și despre părerile oamenilor din județ despre activitatea partidului din ultimii patru ani. 

  • „Astăzi este ultima zi de precampanie. În toată această perioadă, Organizația Județeană a avut multe întâlniri în majoritatea localităților din județ. Am avut întâlniri zonale și am discutat cu cetățenii. Am prezentat realizările pe care noi le-am avut în acest mandat. Am ascultat propunerile privind viitorul, ce-și dorește fiecare, în fiecare localitate, în fiecare zonă, le-am notat”.
  • „Aprecierile vreau să vă spun că sunt bune. În majoritate oamenii ne-au creditat în continuare pentru încă un mandat. Inclusiv în municipiul Călărași, am făcut întâlniri zonale, plecând de la Mircea Vodă până în Măgureni, în toate cartierele. Am avut întâlniri cu foarte mulți cetățeni și feedback-ul este unul foarte, foarte bun. Intrăm încrezători în această campanie. Astăzi încheiem precampania. De mâine, oficial, se deschide campania electorală”.

Ion Samoilă a mai precizat și ținta pe care PSD Călărași își propune să o atingă la alegerile locale de pe 9 iunie: un target de 60% la vot direct. 

  • ”În 2020 am intrat în competiție electorală cu 17 primari în funcție și am ieșit cu 27. Am câștigat zece primari și majoritatea în Consiliul Județean. Acum intrăm în această competiție cu 33 de primari în funcție. Sunt convins că pe 9 iunie în urma calculelor făcute de noi ne-am propus ca target că obținem 60% la vot direct. Este un scor bun pe care ne gândim să îl atingem. Avem calcule realiste. Avem șanse reale ca în cel puțin șase localități să ne batem la câștigarea primăriei. Ne respectăm adversarii, dar suntem căliți în aceste bătălii electorale. Vrem să rămânem în vârful clasamentului”.

Secretarul executiv al PSD mai precizează că șanse reale pentru a câștiga noi primari sunt în Dichiseni, Nicolae Bălcescu, Jegălia sau Modelu: „Eu cred că lumea mai se și satură de figura unora și eu cred că și candidații care sunt la al șaselea, al șaptelea mandat încep să dea semne de  oboseală și cred că o rutină trebuie înlocuită”, a mai precizat acesta. 

Astăzi, 10 mai 2024, a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare ce vor avea loc în aproximativ o lună, pe 9 iunie. PSD Călărași transmite că are încheiate toate contractele privind desfășurarea campaniei. 

Advertisement

 

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate