Connect with us

Actualitate

„Promenada”- cel mai important proiect turistic din Călărași a fost lansat

Published

on

La sediul Consiliului Judeţean Călăraşi a avut loc, în data de 21 decembrie a.c., conferinţa de lansare a proiectului „Îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călăraşi – Silistra”, finanţat din Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2014-2020 (INTERREG V – A) şi cunoscut de călărăşeni sub denumirea de „Promenada”. Au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, primarul municipiului Călăraşi, Marius Dulce, administratorul public al Municipiului Călăraşi, Eduard Grama, primarul Municipiului Silistra, Yulyan Naydenov precum şi Marius Fulga, managerul proiectului.

„Este un proiect pe care merită să-l facem la Călăraşi pentru că ne dorim foarte mult ca municipiul nostru să figureze şi pe harta turistică a ţării. Liderul proiectului este Consiliul Județean Călăraşi, în timp ce Municipiul Călăraşi şi Municipalitatea Silistra (Bulgaria) au calitatea de parteneri, fiecare cu responsabilităţi bine determinate.

Valoarea totală a proiectului este de 10,62 milioane euro. Municipiului Călăraşi, căruia îi revine un buget total de 7,505 milioane Euro, gestionează contractul de execuţie lucrări în valoare de 27,43 milioane lei (aproximativ 5,5 milioane Euro, inclusiv TVA). Cofinanţarea ce trebuie asigurată de Primăria Municipiului Călăraşi este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului la care se adaugă cheltuieli neeligibile (diverse şi neprevăzute + altele care pot apărea în timpul implementării).”, a declarat primarul Marius Dulce, care a a mai adăugat: „Pe 3 noiembrie 2021, s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor care se vor desfăşura pe o perioadă de 24 de luni la care se adaugă 60 luni de garanţie. Pe 15 decembrie am predate constructorului amplasamentul, semnând şi Ordinul de începere a lucrărilor. Cel mai mare inamic al nostru este timpul. Fiecare zi contează pentru că acest proiect trebuie finalizat până la 31 decembrie 2023. Este o provocare majoră atât pentru noi cât şi pentru partea bulgară. Dar sunt sigur că vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ne încadra în termen”, a declarat primarul municipiului Călărași Marius Dulce.

„Cel mai spectaculos proiect al Consiliului Județean Călărași, în parteneriat cu municipalitatea Călărași, rămâne PROMENADA. O oază de liniște de-a lungul brațului Borcea care a stârnit numeroase controverse. Cel mai nevralgic moment fiind cel al demolării clădirilor amplasate ilegal în zonă. Ne-am menținut poziția de lider de proiect și iată-ne acum la masa discuțiilor cu partenerii bulgari din Silistra. Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre este un proiect transfrontalier cu  o valoare de 10, 62 milioane de euro”, a subliniat președintele CJC Vasile Iliuță.

“Eu, Eduard Grama, am fost ținta tuturor atacurilor când s-a început demolarea pontoanelor din zona Malibu. Nemulțumiți, cei care locuiau ILEGAL acolo, au încercat pe toate căile să împiedice acțiunea care reprezenta primul pas către PROMENADĂ. Astăzi, autoritățile călărășene și cele bulgare s-au întâlnit pentru a discuta pașii următori ai proiectului. 10, 62 milioane de euro sunt banii europeni care vin la Călărași, prin liderul de proiect – Consiliul Județean Călărași. Construim, nu dărâmăm! Îmi era dor de acest slogan”, a punctat administratorul public al PMC, Eduard Grama.

Scopul proiectului îl constituie îmbunătăţirea siguranţei navigabilităţii fluviale pe ruta Călărași-Silistra prin reabilitarea malurilor Dunării atât pe partea română, în continuarea falezei Parcului Central Călăraşi, cât şi pe partea bulgară, şi prin marcarea unei rute navigabile prin balizare, pentru evitatea unor accidente chiar şi în cazul unor cote scăzute ale apelor Dunării. Durata de implementare a proiectului este de 57 de luni.

Principalele activităţi pe care trebuie să le realizeze Primăria Călăraşi sunt:
– Lucrări de reabilitare a malului şi de construcţie a unei gări fluviale, precum şi a infrastructurii necesare pentru funcţionarea rutei de transport nou create;
– Întreţinerea infrastructurii pe toată perioada de sustenabilitate a proiectului.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

„Frumos/urât pe pământ românesc”, cel mai așteptat proiect a fost lansat la Călărași

Published

on

În sala de ședințe a Consiliul Județean din Călărași a avut loc Conferința Internațională: ”Frumos/urât pe pământ românesc”, conferință organizată de Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu din Călărași și Facultatea de Geografie din cadrul Universității București.

Conferința a fost deschisă de către domnul Butoi Florian Alin, director al Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu din Călărași, după care au urmat o serie de alocuțiuni rostite de către Conf. dr. Sava Cipriana Facultatea de Turism și Managementul Comerțului, din cadrul Universității Dimitrie Cantemir  din Timişoara, a urmat din partea Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea – vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, doamna Miioara Clius, prodecan al Facultății de Geografie din cadrul Universității București, Pr. Prof. lect. univ. Dr. Sorin Ion BORA, Director Departament Teologie Pastorală, Universitatea din Craiova, P.C.Pr. Dinu Viorel, Protopop al Protopopiatului Călărași, domnul Marius Fulga – Manager public în cadrul Consiliului Județean Călărași,  și nu în ultimul rând domnul Dan Melente, inspector școlar general adjunct al județului Călărași.

Este prima conferința internațională organizata și găzduită de vreo unitate de învățământ din județul Călărași. Aceasta a fost organizată în continuarea simpozionului național cu același nume.                                                         

Conferința internațională este susținută la Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, aceasta are șase secțiuni, pe care le și amintim : educație, istorie locală, limba literară, poetică, turism și dezvoltare durabilă, patrimoniu cultural și secțiunea elevilor creativi și talentați. Toate aceste secțiuni sunt conduse de către profesori universitari și / sau inspectori de specialitate, asistenți universitari și cadre didactice.

În cadrul secțiunilor mai sus amintite participanții au expus lucrări științifice specifice fiecărei secțiuni la care s-au înscris.                                             

Conferința internațională s-a bucurat de susținere din partea ISJ Călărași, prin persoana doamnei inspector general școlar – Roxana Natalia Pațurcă, Consiliului Județean Călărași prin domnul președinte Vasile Iliuță, Primăria Călărași prin domnul primar Marius Dulce, Casa Corpului Didactic Călărași prin doamna director Camelia Croitoru, Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin P.C.Pr. Viorel Dinu.

Toși participanții la această conferință au prezentat materiale care să evidențieze cât mai mult implicarea în viața cotidiană prin proiecte, studii de dezvoltare durabilă, turism, ecologie, dar și aspecte ale istoriei locale și județene, evidențiind șucrul acesta și prin poezie, dar și prin artă fotografică.

Această Conferință Internațională este importantă nu doar pentru cultura călărășeană, ci pentru întreaga comunitate.

“Astăzi am agățat pe harta României un moment inedit, plin de încărcătura spirituală, plin de valoare științifică, iar povestea asta se întâmplă așa cum ne place nouă să spunem: acasă la Vladimirești!” –a punctat organizatorul simpozionului, Alin Butoi

Continue Reading

Actualitate

Mai multe localități din județele Călărași, Tulcea, Ialomița și Constanța, afectate de întreruperi de curent ale ENEL

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea efectuează în perioada 30 mai – 5 iunie o serie de lucrări pe rețeaua de transport, fapt pentru care furnizarea energiei electrice va fi oprită

Zona Mt Jt Reţea Călăraşi – judetul Călăraşi

 • Luni , 30 Mai 2022
  • Localitatea Calarasi str: Prelungirea București, Zefirului, Digului,
  • Mihai Viteazu – Întrerupere parțială 08:30 – 16:30
  • Localitatea Stefan Cel Mare, zona IAS Jegălia – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
 • Marţi , 31 Mai 2022
  • Localitatea Călărași, str: Prelungirea București, Zefirului, Crângului, Ciocârliei, Panduri – Întrerupere parțială 08:30 – 16:30
  • Localitatea Ștefan Cel Mare, zona INCEF Jegălia- Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
 • Joi , 02 Iunie 2022
  • Localitatea Calarasi, str: Prelungirea București, Zefirului, Digului,
  • Mihai Viteazu – Întrerupere parțială 08:30 – 16:30
  • Localitatea Perișoru, zona CFR Perișoru – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
 • Vineri , 3 Iunie 2022
  • Localitatea Călărași, str: Prelungirea București, Zefirului, Crângului, Ciocârliei, Panduri – Întrerupere parțială 08:30 – 16:30
  • Localitatea Perișoru, zona IAS Mărculești – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
  • Localitatea Dor Mărunt, Zona Sistem – întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Zona Mt Jt Reţea Constanţa – judetul Constanţa

 • Luni , 30 Mai 2022
  • Municipiul Constanta, zona KM 5, cu străzile: Mugurului si Meșterul Manole – întrerupere parțială. 08:00 – 16:00
  • Localitatea Valu lui Traian, cu străzile: Caisului, Constantin Pariano, Basarabiei și Transilvaniei – întrerupere totală. 09:00 – 17:00
  • Localitatea Viile, cu Pompa Apa – întrerupere totală. 10:00 – 13:00
  • Localitatea Sinoe, zona extravilan, cu ANIF Sinoe; U.M. 2003 Sinoe;
  • SRPA 5-1 Sinoe si Pivot Irigații Sinoe – întrerupere totală. 10:00 – 18:00
  • Localitatea Cuza Vodă, cu străzile: Salciei, Carpenului, Câmpului, Vișinilor, Plopului, Frasinului – întrerupere totală. 13:00 – 16:00
 • Marţi , 31 Mai 2022
  • Localitatea Techirghiol, cu strada Macilor – întrerupere total. 08:30 – 16:30
  • Localitatea Saturn, cu Hotel Cupidon, Hotel Aida, Hotel Cerna, Hotel Mureș, Hotel Prahova, Hotel Saturn, Hotel Siret, Hotel Hora, Restaurant Plaja Saturn, Dotari Plaja, Vile Praisu, Vile Maftei, Vile Faleza Saturn, Restaurant “Blue Fish”, Autosevire, respectiv Vile Cupidon – întrerupere totală. 08:30 – 16:30
  • Municipiul Constanța, cu străzile: Bărăganului, Apusului, Labirint, Cimitirul Central Constanta si Sediul Administrația Cimitirelor – strada Bărăganului nr. 2-4, Servicii Funerare “Casa Albastra”, “Casa Niculescu” și “Clares srl”- strada Bărăganului nr. 19, Sediul “EDistribuție Dobrogea” – strada Bărăganului nr. 9-11 – întrerupere totală – 08:30 – 16:30
  • Localitatea Comana, cu străzile: Gheorghe Militaru, Eroilor, Bălăcenilor, Constanței, Frunzelor, Atelierului, Corbului și Nouă – întrerupere totală – 09:00 – 17:00
  • Orașul Năvodari , cu străzile: Brizei; Bulevardul Mamaia – Năvodari – zona strada Brizei – întrerupere parțială. 09:00 – 17:00
  • Localitatea Cumpăna, cu străzile: Veterani, Taberei, Spicului Recoltei, Razoare, Amurgului, Plopilor, Cimitirului, Cerealelor, Zootehniei, Pompe Raja – strada Veterani si Cartier “Parcul Verde” cu străzile: Vasile Pârvan, blocurile ANL4, ANL5 – strada Vasile Pârvan nr. 1, Locuințe “Habitat for Humanity”- strada Interioară și Campus Școlar “Nicolae Dumitrescu”- strada Vasile Pârvan – întrerupere totală 09:00 – 17:00
 • Miercuri, 01 Iunie 2022
  • Localitatea Costinesti, cu Teatrul de Vara si Baza BTT Costinești – întrerupere totală. 08:30 – 16:30
  • Localitatea Cumpăna, zona “Belazuri”, respectiv zona “Canal C1- C2” cu străzile: Teiului, Stroe Felix, Ciocârliei, Prelungirea Macului, Busuiocului, Iasomiei, Castanului, Vișinului, Migdalului, Iederei, aleea Antenelor, Ion Voda, Nicolae Titulescu, Tudor Vladimirescu, Dunării, Canalului, Frigului, Viforului, Stefan cel Mare, Alexandru Lăpușneanu, Șoseaua Constanței – zona “spre Canal” și Tipografia “Boltibrom” – întrerupere totală 09:00 – 17:00
 • Joi , 02 Iunie 2022
  • Municipiul Constanta, cu strada Traian nr. 56-65, aleea Lupeni, Liceul Teoretic “Traian”- strada Traian nr. 55, “Ten Hotel” și Restaurant “Terasa Colonadelor” (Mecrin Holiday srl) – strada Traian nr. 53, Muzeul de Marina (UM 02154) – strada Traian nr. 53, Punct Termic RADET nr. 63 – strada Traian nr. 30, bloc B4 si blocurile: B2, B3, B4, B5 – strada Traian nr. 26-30-34-38, blocurile: C1, C2, C3 – strada Traian nr. 28-32-36, blocurile: E1, E2, E3, E4, E5 – aleea Lupeni, bloc F1 – strada Mihai Viteazu nr. 1 – întrerupere totală. 08:30 – 16:30
  • Orașul Cernavodă, cu străzile: Nicolae Titulescu, bloc R1A, scările: A si B, respectiv strada Panait Cerna, bloc E16, scările: A si B – întrerupere totală. 09:00 – 17:00
  • Orașul Năvodari , cu străzile: D20; D21; D23; D24; Lotus; b-dul Mamaia-Năvodari – zona strada Lotus, respectiv zona strada D20 – întrerupere parțială. 09:00 – 17:00
  • Municipiul Constanta, cu strada Peneș Curcanul nr. 39-41 – întrerupere totală. 10:00 – 16:00
  • Stațiunea Mamaia, cu Pompe RAJA – zona Aqua Magic Mamaia și sediul “Radio Vacanta Mamaia”- Vila nr. 1 – Mamaia – întrerupere totală. 10:00 – 18:00
 • Vineri , 03 Iunie 2022
  • Municipiul Constanța, cu strada Cuza Vodă nr. 54-66, respectiv tronsonul delimitat de străzile Mihai Viteazu și Stefan Mihăileanu; străzile: Ilarie Voronca, George Enescu, Cpt. Petre Romulus – întrerupere parţială. 08:00 – 16:00
  • Municipiul Mangalia, cu strada Marin Ionescu Dobrogeanu (parțial, în zona bloc Gold), Magazin Romstal, Garaje Auto – DIP, Depozit Lemne, S.C. Desinam, Centrala Termica – bloc Gold, Ateliere – întrerupere totală. 08:30 – 16:30
  • Stațiunea Mamaia, cu Vile Turistice – b-dul Mamaia nr. 423-42-427-429-431A, Club Nautic “Pinguin” – Mamaia; Hotel “Mizuumi Boutique” – b-dul Mamaia nr. 431A , Vila “Exclusiv M&S srl”- b-dul Mamaia nr. 431A, Hotel “Victor”- b-dul Mamaia nr. 419, bloc “Mamaia Central Residence”- b-dul Mamaia nr. 413, bloc “PFA Panait Ilie”- b-dul Mamaia nr. 435A, “KMY”S Club” Mamaia si Birou Turism “Mamaia SA”- Vila 26 Mamaia – întrerupere totală. 09:00 – 14:00
  • Orașul Năvodari , cu străzile: Câmpului; D7; b-dul Mamaia – Năvodari – zona strada D7 – întrerupere parțială. 09:00 – 17:00
  • Stațiunea Mamaia, cu Restaurant “Sabrosso Mamaia Rex” (SC Giorgio Fast srl), Club “Underground”(zona Hotel Rex) si Antena “Orange Romania”- Hotel Majestic Mamaia – întrerupere totală. 14:00 – 18:00

Zona Mt Jt Reţea Călăraşi – judetul Ialomiţa

 • Luni , 30 Mai 2022
  • Localitatea Cocora, întrerupere parțială, Străzile: Bisericii, Salcâmilor, Petuniei, Căminului, Trandafirilor, Teilor, Ulmului, Școlii, Lujerului, Nalbei, Iasomiei, Ficusului, Carpenului, Sediul Primăriei, Școala, Grădinița, Dispensar și Farmacie, Poșta și Antene Vodafone și Digi 08:30 – 16:30
  • Localitatea Bordușani, întrerupere parțială, zona Primărie, str: Borcea, Grădinarilor, Învățătorului, Lalelelor, Luncii, Nucilor, Pescarilor, Podului, Popinei, Primăriei, Primăverii, Profesorului, Salcâmilor, Teiului, Vadului, Vânătorului, Vișinilor 08:30 – 16:30
 • Marţi , 31 Mai 2022
  • Localitatea Hagieni, zona Hagieni, întrerupere totală 08:30 – 16:30
 • Joi , 02 Iunie 2022
  • Întrerupere client MARADI TRANSCOM SRL, Ciochina 08:30 – 16:30
  • Localitatea Manasia, întrerupere parțială 09:00 – 17:00
  • Localitatea Gârbovi, întrerupere parțiala, str. Calea Urziceni, Viilor, Nucului, Soarelui, Scolii, Orizont, Prieteniei 09:00 – 17:00
 • Vineri , 03 Iunie 2022
  • Localitatea Cocora, întrerupere parțială, Străzile: Bisericii, Salcâmilor, Petuniei, Căminului, Trandafirilor, Teilor, Ulmului, Școlii, Lujerului, Nalbei, Iasomiei, Ficusului, Carpenului, Sediul Primăriei, Școala, Gradinița, Dispensar și Farmacie, Poșta și Antene Vodafone și Digi
 • 08:30 – 16:30
  • Localitatea Sintești, întrerupere parțială, str: Principală, Măceșului, Tinichigiilor si Garoafelor 09:00 – 15:00
  • Localitatea Maia, întrerupere parțială, Zona CAP MAIA 09:00 – 17:00

Zona Mt Jt Reţea Constanţa – judetul Tulcea

 • Luni , 30 Mai 2022
  • Localitatea Rachelu, Consumatori zona Valea Fagilor (Cetățuia) 09:00 – 17:00
  • Localitatea Babadag- Popasul 2 Iepurași – Pătrașcu, Stația de pp apa si U.M. Codru, Site Vodafone/Orange Codru 10:00 – 15:00
 • Marţi , 31 Mai 2022
  • Localitatea Greci (casnici, agenți economici, instituții publice), Consumatori zona Lacul Sărat Macin, Popas Laura, Relee telefonie Vodafone si Telekom extravilan Greci, Ferma Simion Dumitru, SC Blissful Orchard – plantație alun Greci 09:00 – 17:00
  • Localitatea Colina, Pensiunea Alexia; Complex Calica extravilan loc. Colina 09:00 – 17:00
 • Joi , 02 Iunie 2022
  • Localitatea Războieni – toți clienții 09:30 – 17:30
  • Vineri , 03 Iunie 2022
  • Localitatea Dunavățu de jos extravilan – Stația Fundea 09:00 – 17:00

Continue Reading

Actualitate

Excursii de 1 iunie pentru copiii din cadrul DGASPC Călărași

Published

on

28.05.2022 – Excursie la Constanța organizată pentru un grup de copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru copii cu handicap Sever Călărași.
Obiective: vizita la Acvariu, Delfinariu, plimbare pe faleza, servire masa la Mc Donald’s.
29.05.2022 – Excursie com. Jegalia pentru copiii de la centrele SERA si Faurei, care se vor intalni aici cu copiii de la centrul din Perisoru pentru a urmari finala concursului de echitatie organizat la Herghelia Jegalia.
31.05.2022 – “ Carnavalul Copilariei” – program artistic organizat la Centrul de Servicii Faurei
31.05.2022 – “Copilarie, tărâm al fericirii” – program special organizat la Centrul de Zi SERA Calarasi
31.05.2022 – Actvitati recreative si de socializare desfasurate de in cadrul parteneriatului Centrului de Servicii Sociale SERA Calarasi cu Liceul Tehnologic “Dan Mateescu” Calarasi.
01.06.2022 – participarea copiilor din cadrul tuturor centrelor la spectacolul organizat in Parcul Dumbrava, plimbari la Gradina Zoologica, programe recreative si distractive la alegere;

 • ora 13,00 film Cinema 3D
 • ora 15,00 participarea copiilor la atelierele de creatie organizate cu sprijinul Centrului Judetean de Cultura si Creatie Calarasi, Muzeul Dunarii de Jos si Palatul Copiilor .
  04.06.2022 – Incepand cu ora 10,00 activitate terapeutica specifica, organizata la Complexul de Servicii Sociale Perisoru, desfasurata in parteneriat cu Asociatia Noi Orizonturi Familia si Consiliul Judetean Calarasi, copiii de la acest centru avandu-i ca oaspeti pe minunatii caini terapeutici Mira si Flora.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.