in ,

Proiect de modernizare Piață Agroalimentară în comuna Borcea

Proiectul Pieței Agroalimentare din comuna Borcea a trezit interesul primarului Aniel Nedelcu Pațurcă în comuna Borcea în acest an. Până de curând, producătorii din comună își vindeau produsele în codiții greu de imaginat, în ploaie, vânt, stăteau ore întregi în frig, aproape de pubelele de gunoi amenajate chiar lângă tarabele lor. Piața nu era prevăzută cu locuri de parcare, fără apă curentă sau grupuri sanitare pe care le-ar pute folosi comercianții, producătorii sau clienții.

Edilul localității a ținut cont de fiecare părere venită din partea cetățenilor, iar anul acesta a pus în mișcare un proiect de modernizare a locului unde se afla așa zisa piață din comună. Locuitorii se arată surprinși de rapiditatea pe care a avut-o Aniel Pațurcă în a aplica pentru un astfel de proiect.

Clădirea care se află în proces de construcție va avea un spațiu modern, format din P+1, fiind organizată prin compartimente pentru comercianțiI de legume, carne, fructe și alte produse necesare fiecărei gospodării. Dotările cu grupuri sanitare,  apă curentă, iluminat, încălzire, condiții de depozitare a mărfurilor nu vor lipsii. Se dorește un comerț modern.

Construcția a ajuns la 50% în acest moment, termenul de finalizare fiind până la 15.07.2019. Se estimează ca durata lucrărilor nu va depăși 12 luni.

Primarul își dorește să termine într-un timp cât mai scurt lucrările de modernizare a pieței din centrul comunei Borcea, pentru a le oferi comercianților locul dorit unde să-și desfășoare activitatea.

“Avem deja în centrul comunei un magazin agroalimentar mare, Profi. Oamenii își fac cumpărăturile uzuale de acolo. De ce sa nu avem și o piață unde oamenii își pot valorifica produsele naturale din propria gospodărie…. La fel trebuie să venim în întâmpinarea producătorilor din Borcea și localitățile învecinate pentru a-și desface aici produsele. Echipa de oameni din Primăria Borcea pe care o am în spate arată prin implicare că suntem utili oamenilor care m-au ales” – a declarat primarul comunei Borcea, Nedelcu Aniel Pațurcă pentru presă

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Funcționarii din Consiliul Județean s-au alăturat campaniei Let’s Do It, România

Focar de PPA în Dragalina: Peste 20.000 porci dintr-un complex au fost afectați de virus