in

Prognoza meteo de Paște 2021. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

DCIM100MEDIADJI_0212.JPG

Se spune că așa cum este vremea de Florii, la fel va fi și de Paște.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a fost invitata ediției de dimineață a Știrilor Pro TV, unde ne-a dezvăluit cum va fi vremea de Paște.

De joi, vremea va intra într-un proces de încălzire semnificativă. Este posibil ca în ultima zi din această lună să înregistrăm în mare parte din țară, dar mai ales în partea de sud-vest, sud-est și est a țării, valori care să se apropie de 24, posibil de 25 de grade Celsius, reprezentând maxima unei zile de vară în țara noastră, potrivit directorului ANM.

Pe 1 și 2 mai este posibil să mai coboare valorile de temperaturi în jurul a 20-23 de grade Celsius și vor fi ploi izolate în partea de nord-vest, centru și sud-est a țării.

Prognoza meteo de Paște 2021. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere

„De Înviere va fi o noapte liniștită. Este posibil ca dimineața să fie ceață în zonele centrale, nordice și sudice, cu valori nu preponderent negative, posibil doar în zona montană înaltă. În restul țării contăm pe valori la nivelul minimelor, în jurul la 6-10 grade Celsius. Cel mai cald va fi în zonele sudice, sud-vestice și sud-estice ale țării”, a mai spus Elena Mateescu.

În ziua de Paste, pe litoral va fi vreme frumoasă, deși e posibil să apară câțiva nori și câteva ploi slabe. Se vor înregistra 18-19 grade Celsius. În zona de munte, stratul de zăpadă va permite iubitorilor să petreacă acea perioadă pe pârtii, pentru că stratul de zăpadă va fi în continuare prezent: de 40-50 cm în Valea Prahovei, 290 cm la Bâlea Lac, iar la Vârful Omu, 190 de cm.

Chiar și la munte vor fi valori de 8-10 grade Celsius, valori agreabile.

În Oltenia, Muntenia, Moldova și în partea de vest a țării se vor înregistra 18-19 grade Celsius, fiind considerate valori apropiate, ușor mai coborâte de normalul climatologic.

Luna mai marchează un salt în ceea ce privește valorile de temperaturi, în medie cu 6 grade Celsius față de a doua lună de primăvară și valori în jurul a 22-23 de grade Celsius sunt considerate valori agreabile din punctul de vedere al petrecerii timpului în aer liber.

„Luna mai va fi în general apropiată de normalul termic, cu valori de precipitații apropiate de normal”, a mai spus directorul ANM.

sursa:stirileprotv.ro

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Liga a 2-a | Horia Mladinovici va arbitra partida Dunărea – U Craiova 1948

VIDEO. Școala Gimnazială Nr. 1 din Fundeni a fost modernizată