Connect with us

Administrație

PRIORITATEA CONSILIERILOR PSD -INFRASTRUCTURA

Published

on

Construcția bugetului municipiului Călărași este o prioritate pentru consilierii locali ai Partidului Social Democrat, întrucât prin acesta se trasează direcțiile de acțiune a executivului primăriei municipiului Călărași, în anul 2018; astfel, am înaintat propuneri pentru includerea în bugetul acestui an a următoarelor obiective:

  • – modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale în cartierul Mircea Vodă, respectiv străzile Grădiștea, Năvodari, Crângului, Dumbravei, Pescăruș, Digului și Macului;
  • – extinderea sistemului de supraveghere video în cartierul Mircea Vodă;
  • – modernizarea străzilor Oituz, Stadionului, Cireșilor, Speranței și Titulescu, din cartierul Farfuria;
  • – rețea de canalizare menajeră și pluvială în cartierul Măgureni;
  • – rețea de alimentare cu gaze naturale și canalizare în cartierul Tineri (strada Prelungirea Sloboziei);
  • – realizarea documentației tehnico-economice pentru modernizarea străzii Varianta Nord, de la DN21 la strada București;
  • – întocmirea documentației tehnico-economice pentru obiectivul canalizare, pe strada Aleea Garajului 1;
  • – modernizarea parcului Speranței din cartierul 2 Moldoveni; – întocmirea documentației tehnico-economice pentru modernizarea străzilor Grivița, Rahova, Plevna și Viitor;
  • – amenajare parcare din zona parcului Dumbrava;

După cum se poate observa, prioritățile grupului PSD din Călărași sunt reprezentate de modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale precum și înființarea/extinderea infrastructurii de utilități publice, conform promisiunilor din campania electorală 2016. Totodată, susținem proiectele realiste și justificate, propuse de către executiv, dar și accesarea fondurilor europene destinate finanțării acestora în vederea îmbunătățirii calității vieții comunității călărășene.

BIROUL DE PRESĂ PSD CĂLĂRAȘI

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

VIDEO. Primele declarații ale primarului Nicolae Rîjnoveanu din Roseți după controlul ANPC la firma de catering pentru Școala Gimnazială Roseți

Published

on

Nicolae Rîjnoveanu, primarul comunei Roseți din județul Călărași, a ieșit public cu primele declarații după controversele generate de controlul efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) asupra firmei de catering responsabilă cu livrarea mâncării pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Roseți.

Edilul comunei a respins acuzațiile, afirmând că incidentul este rezultatul unei „răutăți făcute de un fost angajat al firmei Diana”. Rîjnoveanu a subliniat că relația sa cu firma de catering a fost una solidă de-a lungul anilor și că aceasta a gestionat nevoile speciale ale elevilor, inclusiv dietele pentru diverse condiții medicale.

De asemenea, Rîjnoveanu a menționat că nu crede că sesizarea privind condițiile de transport a hranei a fost făcută de un grup de părinți, ci de către fostul angajat al firmei, care ar fi avut alte interese.

„Situația pentru care eu am fost și la Protecția Consumatorului, ca să înțelegeți despre ce e vorba. E rea intenție tot„, a declarat primarul, adăugând că toate problemele semnalate de ANPC au fost rezolvate rapid în aceeași zi.

Edilul a lăsat să se înțeleagă că există influențe politice care au condus la această situație, sugerând că unii ar dori să monopolizeze această activitate. El a subliniat că sesizarea nu a fost făcută de un grup de părinți, așa cum s-a sugerat inițial, ci de către un fost angajat al Restaurantului Diana.

Advertisement

În ceea ce privește reacția presei, primarul a exprimat dezamăgirea sa față de tendința de a acoperi doar aspectele negative și a subliniat importanța verificării și echilibrului în abordarea situațiilor delicate. „Nu sărim imediat la gâtul unui om. Sau poate, gândesc eu, au vrut să mă discrediteze pe mine, chipurile. Și cred, mai bine treabă, că a vrut să mă discrediteze„, a concluzionat Rîjnoveanu.

Continue Reading

Administrație

Ședință extraordinară la Primăria Fundulea

Published

on

Art.1. Se  convoacă Consiliul   local   al orașului Fundulea  în ședință  extraordinară  la   data  28.02.2024, orele 11:00 , care se va desfășura  cu prezența fizică a consilierilor locali la sediul Primăriei orașului Fundulea și/ sau prin intermediul mijloacelor electronice, folosindu-se aplicația „zoom”.

Art.2. Proiectul ordinii de zi constituie anexă la prezenta dispoziție.

Art.3. Materialele înscrise în proiectul ordinii de zi  vor fi  transmise consilierilor locali  prin intermediul  mijloacelor electronice.

Art.4. Proiectele de hotărâri vor fi  trimise spre avizare tuturor comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local Fundulea.

Art.5. Consilierii locali sunt invitați să formuleze și să depună amendamente asupra proiectului de hotărâre până la momentul dezbaterii.

Advertisement

Art. 6. Secretarul general al orașului Fundulea, județul Călărași, va asigura publicarea și comunicarea prezentei dispoziții către instituțiile și persoanele interesate.

PRIMAR,

Ing. Dorel DOROBANȚU

Continue Reading

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate