in

Primul medic de familie din Călărași care anunță că îi va scoate din lista sa pe cei care refuză să se vaccineze anti-Covid-19

Cătălin Petrencic este medic de familie pentru aproximativ 2.300 de persoane, nu doar din comuna Mănăstirea, din judeţul Călăralşi, ci şi din satele învecinate. Este aici de 33 de ani şi spune că începutul a fost greu.

Medicul a povestit într-un interviu televizat cum a muncit din greu pentru a-şi construi o carieră şi pentru a fi alături de pacienţii săi. Acesta a mărturisit că a împrumutat bani de la bancă pentru a-şi moderniza cabinetul, pentru a le oferi oamenilor condiţii normale, aşa cum ar găsi şi într-un mare oraş.

Medicul de familie Cătălin Petrencic din comuna Mânăstirea spune că îi va scoate din lista sa pe cei care refuză să se vaccineze anti-Covid-19, afirmând că el crede în vaccinuri.

Anunțul medicului  a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Citiți mesajul integral pe care îl redăm mai jos:

“Asigurații, Conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligația “să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”. Conform acestui articol de lege, anunț public de acum că toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-Covid 19, vor fi scoase de pe lista mea de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac.

Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă. În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri, chiar și în cele nou apărute sau schimbate în acești ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importantă a activității de prevenție. În toți acești ani am avut o singură persoană care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil și i-am cerut să-i ia fișa și să se mute la alt medic. Ceea ce a și făcut”.

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Drumuri și Poduri Călărași informează privind situația drumurilor

Spitalul Județean de Urgenta Călărași efectuează gratuit testări COVID-19