Connect with us

Știri

Primarul Vasile Aurel, nemulțumit de Vasile Iliuță pentru alocarea a 0 lei comunei Jegălia

Published

on

Primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, își arată indignarea față de situația sumelor alocate de Consiliul Județean Călărași prin repartizarea a 6% din impozitul pe venit estimat pentru a fi încasat la bugetul de stat pentru anul 2021, într-o conferință de presă susținută de Partidul Național Liberal Călărași în data de 16.04.2021, alături de primarii Marian Stanciu și Mihai Ilie. Primarii PNL critică Consiliul Județean și conducerea acestuia pentru incorectitudinea cauzată de culoarea politică.

 

Aurel Vasile: Aș vrea să punctez câteva lucruri. Alocarea de 6% care este făcută din venitul tuturor cetățenilor și din punctul meu de vedere și al președinților din Consiliul Județean (CJ), Filipescu, inclusiv Iliuță, în fiecare an banii au revenit echitabil, așa spune legea. Faptul că domnia sa sau CJ, pentru că consilierii PSD au fost cei care au fost de acord ca această sumă să fie împărțită în felul în care dânșii au considerat că e corect să o împartă, adică la unele primării zero, și la celelalte să dea anumite sume, nu a fost corect. Mi s-ar părea corect să se judece în funcție de numărul de locuitori și, bineînțeles, de nevoile fiecărui primar. S-a considerat că ar fi bine să fie puse aceste sume, pentru că cred că se dorește o învrăjbire a primarilor, ceea ce mie nu mi se pare corect. Aș vrea să-i transmit pe această cale domnului președinte că suntem deja în post, într-un post destul de mare prin care pe mine n-o să mă auziți niciodată că vreau dușmănie.

Încerc să-mi exprim punctul de vedere din perspectiva mea de primar față de colaborarea cu CJ. Suntem în sediul PNL și vreau să vă spun că atât din partea PNL, cât și din partea PSD, am avut candidați la funcțiile de parlamentari și senatori foarte mulți tineri. Cu excepția domnului Coarnă care este puțin mai în vârstă, restul sunt tineri. CJ este al județului, și dacă noi dorim să facem o dezvoltare a județului, trebuie să o facem împreună cu acești oameni pe care i-am trimis în Parlament. Nu trebuie să avem vreun sentiment de ură. Ce ar fi să mă supăr pe primarul de la Modelu care a primit o anumită sumă, dar care e mai mică față de suma pe care a primit-o în anii trecuți. N-am decis să ne supărăm, dar eu văd că în momentul în care comuna Roseți a primit 8.200.000.000 de lei vechi ar trebui să mă supăr pe primarul Rîjnoveanu, niciodată! Nu avem cum să ne supărăm între noi, primarii, pentru că noi, indiferent de culoarea politică și faptul că dorim dezvoltarea acestui județ, noi vorbim.

Atrag atenția asupra dezvoltării acestui județ, pentru că toate pleacă de la bani. Până acum nu am văzut nicio inițiativă a domnului președinte de a ne strânge, așa cum făcea pe vremuri președintele Filipescu – aduna colegii PNL, PSD, PDL și discutam probleme de evoluție în dezvoltarea acestor comune. Nu se mai întâmplă nimic. Am fost invitați pe 9 decembrie să vedem strategia de dezvoltare a județului. Nu se poate așa ceva! O strategie de dezvoltare a județului se face după ce facem noi, primăriile, strategiile de dezvoltare împreună cu o parte din angajații CJ. CJ ar trebui să fie parteneri, ar trebui să fie parteneri în aducerea gazelor în comune, parteneri în apă și canal, noi nu avem un parteneriat cu CJ. S-a făcut o strategie de dezvoltare la care am fost invitați efectiv să ne uităm și să admirăm ceea ce vrea să facă CJ. Eu nu m-aș împrumuta niciodată să fac sediul Prefecturii, să-l facă orașul. Nu am văzut nicio echipă mare de fotbal din România să se spună „sponsor CJ”. Nu, ci, ca exemplu, Iași – „Primăria Iași”, nu CJ. CJ trebuie să dezvolte comunele din județ, orașele le dezvoltă cu ajutorul primăriilor de oraș. Am avut o conversație cu domnul primar Stoica din Dorobanțu care are numai 10% asfalt în comună, și care își dorea să dezvolte comuna printr-o asfaltare adecvată, îmi spunea că pe câteva străzi realizate în perioada 2016-2020, pe peste 30 de kilometri circulă doar 3-4 mașini la 2-3 zile. Cu acei bani nu puteam dezvolta tot? Nu putem oare să ne strângem toți și să avem fiecare câte o propunere pentru a dezvolta într-un tot unitar? REBU ne lasă fără gunoi, n-o să mai avem cu cine strânge gunoiul, și noi ne certăm? Sunt certuri la nivel mare, nu am nimic împotrivă, dar noi în Călărași, plin de praf și amărăciune, stăm în continuare să ne certăm?

Cum puteți să considerați dumneavoastră, domnul Iliuță, în calitate de economist, că o primărie poate să trăiască cu zero lei? Unde ați mai auzit zero lei? Și sportul reprezintă o problemă. Acesta nu este reprezentat doar de fotbalul din Călărași, mai înseamnă și sporturile realizate prin comune și pe care dumneavoastră prin CJ și prin pixul dumneavoastră trec sumele prin care noi putem aduce puțină onoare acestui județ. Avem tineri pe care putem să-i ajutăm și care pot să ne ducă steagul României departe.

Cum credeți că am stabilit ieri un buget al comunei Jegălia, pentru că a trebuit să-l aprobăm, cu o alocare de zero lei de la CJ? Am tăiat tot ce înseamnă școală, am tăiat tot ce înseamnă cultură, am tăiat de peste tot. Dacă dânsul crede că așa este corect, poate are o strategie. Poate că așa e bine, unele comune să fie mai sus, iar altele să fie mai jos. Nu este corect. Vreau să spun că am fost unul dintre oamenii care au susținut ca alocările bugetare să se facă la toate comunele, în mod egal. Trebuie să dăm în toate comunele, pentru că toți suntem cetățeni ai acestei comune.

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a spus într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat că va recurge la măsura de a micșora sumele alocate fiecărei comune din cauza bugetului diminuat alocat de Guvern județului Călărași, cu 50% mai mic față de anii anteriori, adică doar 53 de milioane de euro.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro