Connect with us

Actualitate

Primarul Marius Dulce răspunde criticilor aduse de călărășeni. De ce Strada București nu este, încă, finalizată?

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În cadrul unui interviu live pentru Radio Voces Campi, Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a vorbit despre lucrările pe care le desfășoară în oraș, explicând, totodată, de ce finalizarea unora dintre ele durează atât de mult. 

În primul rând, oficialul a adus în discuție subiectul legat de Strada București, care, și în prezent, este un șantier în lucru. În acest sens, primarul Marius Dulce a explicat de ce au întârziat lucrările pe Strada București: “Decât să plătim de la noi, am fazat-o și continuăm tot pe bani europeni, de asta s-a și întârziat cu ea, pentru a nu da bani din bugetul călărășenilor și a consuma, în continuare, din banii europeni”.

De asemenea, edilul a fost de multe ori criticat în spațiul public pentru că lucrările de pe Strada București arată deplorabil sau că acestea durează foarte mult. Însă, pe lângă faptul că a așteptat noi fonduri pentru continuarea lucrărilor, primarul a venit cu argumente de ordin tehnic, explicând  că trebuie parcurse mai multe etape pentru obținerea unor rezultate calitative.

Advertisement

“Nu am dus lucrurile la capăt până în iarnă pentru că primul strat, binderul, cum se asfaltează, trebuie lăsat ca să vedem cum lucrează terasamentul. Nu trebuie să uităm, ca să putem să asfaltăm trebuie să facem alte guri de captare a apelor pluviale și atunci trebuie să săpăm, să ridicăm capacele la cotă, ceea ce se întâmplă acum.

A trebuit să lăsăm să lucreze terasamentul și acolo unde au fost lăsări, tasări am început să spargem din nou, pentru că nu puteam să las așa, asta-i procedura. (…) Au asfaltat iar peste zonele care s-au spart, le mai lăsăm o perioadă, pentru a vedea dacă mai lucrează solul, și atunci venim cu stratul final”, a declarat oficialul.

Pe lângă lucrările întreprinse pe Strada București, primarul Marius Dulce a adus în prim-plan și alte obiective pe care și le-a propus în scopul modernizării orașului, dezvăluind că are în vizor multiple proiecte de reabilitare.

“Deja avem peste 70 de milioane de euro atrași de la PNI, Programul Național de Investiții, în care facem cartierele Măgureni și Mircea Vodă, Strada Independenței. Avem blocuri de anvelopat, deja continuăm cu instituțiile de învățământ”, a spus edilul.

Un alt cartier al municipiului Călărași pe care oficialul îl are în vedere este 2 Moldoveni, unde plănuiește să renoveze mai multe blocuri de locuințe: “Am patru blocuri sociale numai în cartierul 2 Moldoveni, două blocuri sunt pe AFM și două pe PNRR, care vor începe în viitor, adică e foarte mult de lucru”.

Advertisement

Actualitate

VIDEO. Noaptea Muzeelor 2024, la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

Continue Reading

Actualitate

O navă s-a scufundat în Marea Neagră. Trei persoane sunt date dispărute

Published

on

Nava de marfă Mohammed Z, înregistrată sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat sâmbătă dimineața în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, în timp ce naviga dinspre Turcia spre portul Sulina. Opt membri ai echipajului au fost salvați, dar trei sunt dați dispăruți. Operațiunile de căutare sunt în curs de desfășurare în zonă.

Potrivit Antena3CNN, tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5:00, când nava sub pavilionul Tanzaniei a emis mai multe apeluri de SOS. Aflată la câteva mile marine de țărmul Sfântul Gheorghe, echipajul a sunat alarma, semnalând un pericol iminent de scufundare. Cu toate eforturile de intervenție, nava s-a pierdut sub valurile învolburate, la scurt timp după ultimul apel de ajutor.

Mai multe nave au fost mobilizate rapid de către autorități, iar două nave comerciale din zonă au fost imediat alertate și au intervenit în operațiunea de căutare și salvare.

Conform unui comunicat emis de Conducerea Autorității Navale Române (ANR), nava Mohammed Z, care naviga sub pavilionul Tanzania, avea la bord un echipaj de 11 membri, compus din 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni.

Advertisement

În urma intervenției rapide a navei comerciale Michel, aflată în apropierea incidentului și coordonată de ofițerii MRCC, 8 membri ai echipajului au fost salvați. Cu toate acestea, căutările pentru ceilalți 3 membri ai echipajului, toți cetățeni sirieni, sunt în plină desfășurare.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul” a mai transmis Conducerea Autorității Navale Române (ANR), pentru Antena3CNN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat urgent trimiterea unui elicopter pentru a sprijini eforturile de căutare și salvare a celor trei marinari dispăruți. Elicopterul a decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în jurul orei 15:40, având la bord personal specializat pentru misiuni de căutare-salvare pe mare, se arată în comunicatul MApN.

 

Advertisement
Continue Reading

Actualitate

Societatea Drumuri și Poduri Călărași, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă din Călărași

Published

on

Pe data de 17 mai 2024, Societatea Drumuri și Poduri Călărași a participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, un eveniment organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași. În cadrul acestui târg, au fost disponibile peste 303 locuri de muncă din diverse domenii, oferind numeroase oportunități pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

‘Societatea Drumuri și Poduri Călărași a fost prezentă cu numeroase oferte de muncă, venind în sprijinul călărășenilor care au diverse calificări. A fost o plăcere să vedem interesul celor prezenți și suntem mândri că am putut contribui la acest eveniment. Mulțumim tuturor celor care au venit la standul nostru și AJOFM Călărași pentru organizare!” transmit reprezentanții DPC Călărași pe o rețea de socializare.

Societatea Drumuri și Poduri Călărași a venit cu o ofertă diversificată, punând la dispoziție mai multe posturi vacante. Printre acestea se numără două posturi de economist, un post de tehnician, mecanic auto, șofer, asfaltator, motostivuitorist, lăcătuș mecanic, strungar și sudor.

Persoanele interesate de aceste posturi sunt invitate să își depună CV-ul la sediul societății Drumuri și Poduri Călărași, situat pe Prelungirea Independenței, numărul 5A. Acest târg de locuri de muncă reprezintă o oportunitate valoroasă pentru cei care doresc să-și găsească un loc de muncă stabil și bine remunerat în domeniul infrastructurii rutiere.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate