Connect with us

Administrație

Primarul Marius Dulce, despre investițiile record de peste 60 de milioane de euro în trei ani

Published

on

Marius Dulce spune că a investit peste 60 de milioane de euro în ultimii trei ani de mandat, cu mult mai mult decât a reușit fosta administrație în opt ani

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, vorbește într-o conferință de presă despre realizările din ultimii trei ani de mandat și spune că a investit în această perioadă peste 60 de milioane de euro. Vechea administrație a reușit doar 40 de milioane de euro într-o perioadă de opt ani, potrivit acestuia. Marius Dulce a mai vorbit, de asemenea, și despre cum va arăta orașul după un al doilea mandat, unde pune accentul pe potențialul turistic al orașului.

Tot timpul în spațiul public se vorbește de proiectele vechi, proiectele pe care noi le-am implementat. Au fost scrise, dar nu au fost puse în practică. Toată lumea mă întreabă ce proiecte am luat noi în acești trei ani. Vorbim despre proiecte în valoare de 60 de milioane de euro, numai pe PNRR, care în următorii doi ani trebuiesc făcute. Am început deja și s-a atribuit pe PNRR Liceul Economic, corpul B, de pe Grivița. Nu sunt proiecte multe, pentru că nici măcar nu s-a deschis fondul pe 2021-2027. Ne dorim să aducem în Călărași cel puțin 80 de milioane de euro. Dumneavoastră adunați 60 pe care i-am implementat până acum cu 80 și spuneți dacă sunt puțini sau mulți bani”, a spus primarul municipiului Călărași.

Marius Dulce punctează și promisiunile din campania electorală din 2020 care au fost îndeplinite.

Ideea este că noi am dus la îndeplinire și am făcut aceste proiecte ale vechii administrații, cum se tot spune. Ei au adus 40 de milioane de euro în opt ani, noi am adus în nici trei ani de zile contracte de peste 60 de milioane de euro. Am promis, am făcut. În sensul că am adusi bani pe PNI pentru Cartierul Mircea Vodă, Măgureni, pentru strada Independenței, blv. 1 Mai. Avem pe AFM contracte încheiate pentru două blocuri sociale. Avem extindere de iluminat. Am făcut alei și parcări în oraș. Am făcut peste 30 de kilometri de șosele. Am făcut infrastructură rutieră și pietonală, intrarea în oraș. Sunt foarte multe proiecte, dar să terminăm cu blamările și să începem să dăm soluțiia mai declarat acesta în conferință.

Întrebat despre cum va arăta orașul după încă patru ani de mandat, Marius Dulce spune că potențialul turistic al zonei este foarte mare, iar asta ar reprezenta o prioritate.

Advertisement

Trebuie să punem în valoare Dunărea și să facem căile de acces facile pentru cei care vin din exterior. Până la urmă, pot veni toți bucureștenii la Călărași, pentru că avem ce să le arătăm. A fost demonstrat în pandemie, sau chiar și anul trecut, când foarte mulți bucureșteni au venit și au închiriat căsuțele de pe Plaja Mare. Dacă un investitor privat poate să facă acest lucru, de ce să nu punem în valoare și Dunărea. Avem foarte multe zone frumoase, poate chiar, spun eu, mai frumoase decât unele zone din Deltă”, a declarat primarul.

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate