Connect with us

Actualitate

Primarul localității Jegălia vorbește despre importanța investiției în educația copiilor

Published

on

Zilele trecute am discutat cu câțiva primari din județul Călărași despre modul în care autoritățile locale se implică în educația elevilor din localitățile lor, despre posibilele demersuri pe care aceștia le fac în modernizarea condițiilor oferite copiilor din școli și așteptările edililor.  Discutând cu primarul Aurel Vasile din comuna Jegălia, acesta a explicat modul în care trebuie abordată această latură din administrația locală și importanța în educație.

„Deschiderea anului școlar în Jegălia a început de fapt odată cu terminarea anului școlar 2017. Personalul Primăriei a început imediat cu văruitul spațiilor. Avem un proiect de reabilitare și dotare finalizat. Puține școli din județ au o dotare la standardele asigurate de noi la Școala generală din Jegălia și cea din Gâldău. Ne-a venit foarte ușor la deschiderea anului școlar cât timp 3 luni s-a muncit” – afirmă edilul din Jegălia,Vasile Aurel

„Diplome, premii pentru elevi, laboratoare moderne și săli de cursuri bine amenajate au fost o preocupare a Primăriei localității Jegălia”Sloganul …”Viitorul acestei localități sunt copiii”...a mobilizat pe primarul liberal care a purtat discuții cu cadre didactice dintr-un land din Germania

„Pentru noi este un vis ceea ce se întâmplă la ei, organizarea de acolo, spune primarul. Acolo, copilul este în centru atenției cadrelor didactice, a familiei și a autorităților locale. Am considerat că și la noi în Jegălia să se întâmple la fel. De aceea ne-am orientat împreună cu Consiliul Local Jegălia să aducem performanță. Asta a presupus ca atât copiii cât și cadrele didactice să fie premiate la sfârșitul anului școlar, pentru rezultatele foarte bune obținute. Am alocat bani dar numai pentru performanță. În rândul cadrelor didactice, analiza se face de către Consiliul profesoral, nu numai a activității didactice zilnice dar și activităților extrașcolare. Asta presupune mobilizarea cadrelor didactice la activități artistice, sportive, culturale, tot ceea ce creează un plus în educația copiilor „– explică primarul Vasile Aurel

O altă realizare din localitate cu siguranță este Centrul Cultural din localitate, lucrare ce s-a finalizat și predat de curând. Aurel Vasile afirmă despre acestă investiție faptul că mai sunt câteva mici retușuri de făcut, dar se vor rezolva. 

„Chiar dacă mai avem de remediat disfuncționalități la centrala termică, noi am mutat acolo biblioteca și biblionetul. Avem asigurate 200 locuri pe scaune și totul are prevăzut spații pentru multe alte activități cultural – artistice ce se pot desfășura acolo. Avem o echipă de dansuri artistice, copii ce au talent pentru a cânta la diferite instrumente muzicale. Vrem să inaugurăm clădirea de 1 decembrie cu ocazia Centenarului Marii Uniri.” – declară Aurel Vasile

În ultima parte a interviului, primarul din comună ne vorbește despre evoluția sporitvă pe care o are datorită copiilor ce excelează în diverse sporturi practicate.

„Ne mândrim cu rezultatele copiilor noștri. Sportivii de lupte libere ce activează la Asociația din comună sunt fruntași. La Campionatul balcanic din Bosnia-Herțegovina, Asociația Tricolorul Jegălia a participat cu 2 copii. Domnișoara  Mucuță a obțiut titlul de vicecampioană balcanică iar Manea s-a clasificat pe locul III. Mucuță a bătut-o la calificări pe turcoaică, descrie primarul fericit…a mai învins-o de fapt și la Belgrad, numai că pe saltea câteva secunde de neatenție au costat-o titlul de campion balcanic. Ne mândrim și cu fotbalul. Avem două echipe…Tricolorul Jegălia și Tricolorul Gâldău. Gâldău este pe primul loc.

A învins echipa din Modelu acasă, iar echipa Tricolorul Jegălia care este în divizia a 4-a, a reușit pentru prima dată după 22 ani să învingă echipa de la Ciocănești acasă. Este pe locul 2 și a urmat un derby cu echipa de la Independența…În afară de bani investim foarte mult suflet în copii, în activitățile pe care aceștia le desfășoară.” –  a conchis Aurel Vasile, primar al locaității Jegălia

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Personalul medical angajat în pandemie a susţinut examenul pentru continuarea activităţii

Published

on

Au început examenele pentru personalul medical angajat în perioada stării de alertă și o parte dintre cei considerați până de curând esențiali în spitale sau la ambulanțe vor rămâne fără locuri de muncă. Susținerea examenului a început în cursul acestei dimineți  în sala ”Mihai Arbagic” din Consiliul Județean Călărași.

Peste 100 de călărășeni angajați la Spitalul Județean de Urgență Călărași au susținut astăzi, 26 mai a.c., examenul pentru ocuparea funcțiilor pe care le-au deservit pe perioada pandemiei.

Managerul caută să ofere transparență privind susținerea examenelor, motiv pentru care subiectele au fost extrase chiar de către candidat, în fața comisiei.

“Examenul pe care îl organizăm este un examen altfel. După cum vedeți, subiectele, grilele de concurs, le extrageți dumneavoastră, astfel încât să nu existe posibilitatea de fraudare. Grilele vor fi făcute aici, în fața tuturor. Dumneavoastră veți fi invitați să veniți aici să extrageți câte un bilet. Se vor lista cu ajutorul imprimantelor.

Este șansa celor care s-au pregătit să promoveze examenul. Aveți o șansă reală să promovați examenul, iar la sfârșit cineva va fi supărat.” – a explicat managerul Bogdan Mihai în fața candidaților prezenți la examen

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis Plaja Mare din Călărași

Published

on

Pe 20 mai s-a deschis Plaja Mare din Călărași, a anunțat Samskara Beach pe pagina de Facebook, operatorul care activează pe Brațul Borcea. Distanța de la București la plajă este de doar 115 kilometri, iar turiștii se pot caza în căsuțe sau colibe special aranjate între pădure și plajă.

”Aici găsești liniște, muzică bună, plajă, plimbări cu barca, mâncare tradițională românească, grătar și multe alte surprize. Samskara Beach a creat ambientul perfect pentru meditație, yoga, mindfulness și alte practici spirituale”, precizează operatorul.

sursa: wall-street.ro

Continue Reading

Actualitate

IPJ Călărași, acțiune în zilele de weekend: 200 de intervenții prin 112, peste 30 de infracțiuni constatate

Published

on

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște zilele de weekend, poliţiştii au desfăşuratactivităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinereaordinii şi liniştii publice.

În perioada 20 – 23 mai a.c., aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 27 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 222 de evenimente sesizate prin 112.
Polițiștii au constatat 36 de infracțiuni, 6 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate a fost dispuse 6 măsuri preventive.
Pentru neregulile constatate au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 172.000 de lei.
Polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro