in

Primarul Gazu din Curcani cedează nervos și părăsește ședința consiliului local împreună cu secretara comunei

Tensiunile dintre consilierii locali ai comunei Curcani și conducerea Primăriei Curcani nu s-au terminat nici la acest moment. Scandalurile din ultimele ședințe l-au facut pe primarul Gazu și secretara Dayan să cedeze nervos și să părăsească sala de ședințe la ultima adunare din 24 februarie 2021. 

Membrii PNL din consiliul local îl acuză pe primarul Gazu (PSD) de derapaje administrative grave. Cheltuirea banilor publici din bugetul local după bunul plac, lucrări de mântuială, dezinteres privind munții de gunoaie de la marginea comunei și sărăcia locuitorilor care sunt ajutați doar la alegeri. Sursele din localitate afirmă că o bună parte a deșeurilor menajere ajunse la marginea comunei au fost transportate de societatea Nicolas Company SRL, societatea înființată în anul 1994 pe raza județului Călărași, având sediul social în Oltenița, condusă de Gazu Jeni, fiica primarul.

Problema momentului, pe care nu o poate depăși nimeni din administrația locală este viceprimarul Nica Dorel, consilier local din partea PNL, ales de consilieri pentru a ocpua funcția de viceprimar al comunei Curcani. Pentru a se face lumină, consilierul Nica Dorel, desemnat ca viceprimar a dat în judecată Primăria Curcani, pe secretara Dayan Ileana, pe Savu Nicolescu și Instituția Prefectului Călărași.

Miercuri, 24 feb 2021, consilierii locali ai Primăriei din Curcani au fost convocați în ședința ordinară pentru a dezbate un număr de 13 proiecte de Hotărâre. Ședința consilierilor s-a intrerupt în primele minute, după ce Gazu Aurică și a secretara Dayan Ileana  au considerat că trebuie să părăsească sala de ședințe pentru că aveau “dureri de cap” provocate de tensiunile ședinței. Ședința consilierilor a continuat cu cei 7 consilieri locali ai PNL.

**

Conform declarațiilor consilierilor locali din partea organizației locale PNL Curcani, Primarul Gazu și secretar Dayan refuza sa-l recunoască pe viceprimarul Nica Dorel, consilier din partea PNL, organizație locală condusă de liderul local Popa Aurel Bogdan.

Un consilier local precizează faptul că toate  Comisiile de specialitate au fost votate și aprobate în ședința din 29.10.2020, însă secretara comunei, Deyan Ileana, nu le recunoaște.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, primarul social-democrat din Curcani susține că ședința ordinară din 24 februarie nu s-a mai desfășurat pentru că nu s-a votat nimic de pe ordinea de zi.

Referitor la situația viceprimarul nerecunoscut de administrația locală, primarul spune că este povestea de acum un an, situația fiind continuată în instanță.

Instituția Prefectului Județului Călărași raspunde:

Gazu Aurică: “Sutem în judecată, încă nu s-a terminat nimic. La fiecare ședință am incercat să votăm comisiile de specialitate, cred că este a 10-a oară când încerc acest lucru, însă n-am reusit. Mi-am cerut scuze și am ieșit din sală.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Agneza Călărași angajează bucătar/ ajutor de bucătar

Drumuri și Poduri Călărași angajează operator stație preparat mixturi asfaltice