in

Primarul Dobre Gheorghe verifică lucrările de asfaltare din localitate

Aflat la sfârșitul celui de-al patrulea mandat de edil, Gheorghe Dobre este hotărât să finalizeze asfaltarea tuturor străzilor din Modelu, Tonea şi Cadâna chiar în acest mandat. Iar lucrurile stau foarte bine din acest punct de vedere, dat fiind faptul că proiectul este finanțat pe PNDL II, iar cel de al treilea urmând a fi depus pe PNDL 3. Lucrările la canalizare sunt şi ele aproape de finalizare. Lucrările de modernizare a stației de epurare au fost finalizate, în acest moment se lucrează la rețeaua de canalizare pe străzile cuprinse în proiect.

Luni, 29 iunie, primarul Dobre alături de viceprimar și specialiștii ce se ocupă de lucrările finanțate din fonduri guvernamentale au verificat împreună stadiul lucrărilor de asfaltare din Modelu. Strada pe care l-am găsit pe edil se numește str. Nucilor și are o lungime de câteva sute de metri.

Se are în vedere modernizarea de străzi pe o lungime de 8,7 kilometri. Primarul spune că peste 70 la sută din proiect a fost atins. Cel de-al doilea proiect prevede tot reabilitarea drumurilor de interes local. Unul dintre proiecte este depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, în vreme ce Ministerul Dezvoltării și-a dat deja acordul pentru finanțarea celui de-al doilea proiect. Gheorghe Dobre spune că acesta este rolul unui primar: să atragă fonduri pentru dezvoltarea localității. “Trebuie să alerge, să facă studii, proiecte, altfel, dacă stai în birou și aștepți să-ți pice ceva, acest lucru nu se întâmplă.” Din administrarea veniturilor locale, nu se pot face lucrări care să aibă impact imediat și pe termen lung, în viața comunității.

Primarul spune că, începând de joia trecută a început turnarea primului strat de asfalt, urmând ca maine să înceapă alte două intersecții. Sunt mai multe străduțe ce sunt prinse în proiect.

Urmăriți reportajul de mai jos pentru a vedea ce alte investiții a reușit acest primar să facă în localitatea pe care o conduce din 2004.

1 1 vote
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Un tânăr de 19 ani din Călărași este căutat în valuri, la Costinești. Acesta a intrat în apă cu o fată, care a reușit să iasă la mal

Borcea/ Aniel Pațurcă, despre stadiul proiectului de distribuție gaze naturale