in ,

Primarul din Roseți a terminat de asfaltat localitatea. Acum oferă locuri de casă tinerilor

Nu mai este nevoie să vă spunem cine este Nicolae Rîjnoveanu. Cu siguranță numele acestui primar s-a aflat de multe ori atunci când un cetățean al municipiului Călărași a dat exemplu de o localitate îngrijită, asfaltată, condusă de un o chibzuit. Roseți, comuna care se află la o aruncătură de băț de capitala județului Călărași, dar care arată mai bine de 20 de ori față de mun. Călărași.

În comună asfaltarea a peste 95% din străzi s-a terminat. Au fost turnate alei betonate pe străzi și în fața instituțiilor de interes din comună. Proiectele primarului se desfășoară pe durata unui mandat și pe banii guvernului,, sau pe bani europeni. Nu se poate compara munca și rezultatele sale cu cele ale Primăriei Călărași cu îndatorarea acestuia la o bancă pentru proiecte care nu se termină în acest mandat. Scopul este acela de a ilustra un obiectiv important al oricărui primar, mai ales când acesta este social democrat – fiind acela de a acorda locuri de casă pentru tinerii comunei.

Nicolae Râjnoveanu suferă când pleacă tinerii din comună. Se vede pe fața sa când discută acest subiect. De aceea a făcut toate demersurile legale pe lângă Direcția de Muncă din Călărași pentru a integra pe tinerii din localitatea sa în locuri de muncă din municipiu. Aceștia sunt receptivi, mai ales când primarul le-a asigurat și mijloc de transport, un autobuz cu care pot face naveta. 

Nicolae RâjnoveanuTinerii care pleacă să muncească în străinătate vin înapoi acasă, iar cu banii strânși își construiesc case. Am venit în sprijinul acestora legal, pentru că legislația PSD ajută pe tineri ca să își construiască o casă. Anunț pe această cale decizia de încadrare a programului P.U.Z. Construire locuințe pentru tineri – lotizare. Mai multe locuințe se vor realiza în Roseți în tarlaua 52, parcela 224 conform Cărților Funciare  nr 6183 și 5924. Ca primar nu mă preocupă doar să le acord celor care îndeplinesc condițiile legale locuri de casă. Mă oblig să le aduc acolo toate utilitățile necesare construirii caselor și traiului zilnic. Le asigur racordarea la apă, canalizare, rețeaua electrică și mai ales le asigur cel mai important lucru: drumurile de acces, șoseaua și trotuarul. Așadar, natalitatea comunei a crescut. Suntem printre puținele localități din județ cu natalitate pozitivă. Totul se datorează guvernului și legislației elaborate de PSD care este preocupat de oameni – spune primarul Nicolae Rîjnoveanu

CHIAR ȘI MINIȘTRII AU RĂMAS SURPRINȘI DE COMUNA ROSEȚI

Prin luna mai a acestui an, Daniel Suciu, viceprim-ministrul al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice s-a aflat la Călărași, în localitatea Roseți pentru a vedea cu ochii lui lucrările pe care vestitul primar Nicolae Rîjnoveanu a reușit să le facă. Programul de dezvoltare din Roseți cuprindea asfaltarea a nu mai puțin de 19 străzi din comună.
Obiectiv finanţat de MDRAP prin PNDL, valoarea totală a investițiilor fiind de 1.700.000 lei.

Trebuie menționat aici că programele de tip PNDL au adus în județul Călărași până în prezent investiții de 2,4 miliarde lei, fonduri care sunt destinate scoaterii la propriu a satelor călărășene din noroaie.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

CONTROALE ÎN TRAFIC CU APARATE DRUG TEST

Copil lovit de un echipaj de poliție care se afla în misiune