in ,

Primarul din comuna Roseți a asfaltat peste 95% din localitate

Nicolae Rîjnoveanu este apreciat pentru eforturile pe care le face în calitate de primar al localității Roseți, localitate pe care o conduce de multe mandate. Străzile sunt asfaltate, locuitorii beneficiază de apă potabilă și sisteme de preluare a apei menajere, dar și a apei pluviale. Primarul este în birou încă de la prima oră a dimineții, susținând că are foarte multă treabă. 

Asfaltarea comunei este de peste 95%, iar acum continuă lățirea prin betonare a unui trotuar aflat la șoseaua principală, pe DN3B – drumul național. Vreau să merg acolo să verific care este progresul lucrărilor, astfel încât anul acesta să terminăm lucrarea…” afirmă Nicolae Rîjnoveanu 

Într-adevevăr, încă de când am intrat în comuna Roseți, pe marginea drumului erau muncitori care efectuau lucrări de lățire a trotuarelor de pe Drumul Național care traversează localitatea. 

“Am o echipă de salariați, de colegi care mă ajută să fac lucruri bune pentru oameni, spune acesta. Noi vorbim cu oamenii, așa aflăm care sunt prioritățile de urmat, despre cum urmează să folosim banii publici, nu îi cheltuim așa, oricum.”

Oamenii din comună îl laudă pe primar și descriu munca acestuia, a echipei sale. Ne aduc aminte că acum mult timp, în comuna erau drumurile de nedescris, fără iluminat stradal, străzile erau scufundate în noroaie și nu se circula decât cu cizmele. Casele din comună erau acoperite cu stuf câteva aveau olană, lumea era săracă. Întrebând cum de s-a reușit schimbarea, toți ne spun despre muncă, despre ambiția și seriozitatea primarului PSD, un altfel de primar…

Ne arată străzile late asfaltate, cu canalizări sau scurgeri ale apelor pluvile, iluminatul modern, instalațiile moderne de tratare a apei subterane din comună. Oamenii spun că primarul nu s-a mulțumit cu atât. A creat o competiție între ei, și anual oferă de Zilele comunei premii pentru cei mai buni gospodari, îi premiază și le mulțumește personal pe scenă.

Încurajează echipa locală de fotbal și toate activitățile cultural artistice din comună. Oamenii descriu succesul purtat de ansamblul folcloric din localitate în Macedonia, unde primarul a fost personal cu tinerii. Unii ne spun despre ajutorul primit de la Primărie pentru găsirea legală a unui loc de muncă fie pe raza localității la întreprinzătorii de aici fie prin Oficiul Forțelor de muncă, unde Primăria are o foarte bună relație de colaborare.

Este uimitor să afli că în comună doar 50 de persoane primesc ajutor social, și acelea sunt beneficiare de drept, adică îndeplinesc real condițiile pentru acordare. Oamenii ne arată case noi construite de tineri, vile și ne vorbesc despre prosperitate. 

Chiar dacă s-au reabilitat școlile, acum continuă modernizarea acestora. Oamenii arată că sistemul de supraveghere video din localitate a permis depistarea unor infractori. Aceștia și-au pus cagulă în dreptul unor camere de supraveghere false dar au fost filmați de alte camere strategic amplasate. “Nu ne jucăm cu legea!” Spune primarul Nicolae Râjnoveanu, motiv pentru care acesta dorește înființarea unui dispecerat care să se ocupe doar cu supravegherea.

Nicolae Rîjnoveanu a reușit să iasă în evidența în fața altor primării prin seriozitatea cu care acesta tratează diversele probleme din localitate, dar mai ales modul în care privește modernizarea localității Roseți. Un primar care își merită funția și respectul cetățenilor!

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Primarul localității Jegălia vorbește despre importanța investiției în educația copiilor

Președintele interimar al PSD Călărași, Ciprian Pandea, nu îl mai susține pe L. Dragnea