Connect with us

Actualitate

Primarul din comuna Roseți a asfaltat peste 95% din localitate

Published

on

Nicolae Rîjnoveanu este apreciat pentru eforturile pe care le face în calitate de primar al localității Roseți, localitate pe care o conduce de multe mandate. Străzile sunt asfaltate, locuitorii beneficiază de apă potabilă și sisteme de preluare a apei menajere, dar și a apei pluviale. Primarul este în birou încă de la prima oră a dimineții, susținând că are foarte multă treabă. 

Asfaltarea comunei este de peste 95%, iar acum continuă lățirea prin betonare a unui trotuar aflat la șoseaua principală, pe DN3B – drumul național. Vreau să merg acolo să verific care este progresul lucrărilor, astfel încât anul acesta să terminăm lucrarea…” afirmă Nicolae Rîjnoveanu 

Într-adevevăr, încă de când am intrat în comuna Roseți, pe marginea drumului erau muncitori care efectuau lucrări de lățire a trotuarelor de pe Drumul Național care traversează localitatea. 

„Am o echipă de salariați, de colegi care mă ajută să fac lucruri bune pentru oameni, spune acesta. Noi vorbim cu oamenii, așa aflăm care sunt prioritățile de urmat, despre cum urmează să folosim banii publici, nu îi cheltuim așa, oricum.”

Oamenii din comună îl laudă pe primar și descriu munca acestuia, a echipei sale. Ne aduc aminte că acum mult timp, în comuna erau drumurile de nedescris, fără iluminat stradal, străzile erau scufundate în noroaie și nu se circula decât cu cizmele. Casele din comună erau acoperite cu stuf câteva aveau olană, lumea era săracă. Întrebând cum de s-a reușit schimbarea, toți ne spun despre muncă, despre ambiția și seriozitatea primarului PSD, un altfel de primar…

Ne arată străzile late asfaltate, cu canalizări sau scurgeri ale apelor pluvile, iluminatul modern, instalațiile moderne de tratare a apei subterane din comună. Oamenii spun că primarul nu s-a mulțumit cu atât. A creat o competiție între ei, și anual oferă de Zilele comunei premii pentru cei mai buni gospodari, îi premiază și le mulțumește personal pe scenă.

Încurajează echipa locală de fotbal și toate activitățile cultural artistice din comună. Oamenii descriu succesul purtat de ansamblul folcloric din localitate în Macedonia, unde primarul a fost personal cu tinerii. Unii ne spun despre ajutorul primit de la Primărie pentru găsirea legală a unui loc de muncă fie pe raza localității la întreprinzătorii de aici fie prin Oficiul Forțelor de muncă, unde Primăria are o foarte bună relație de colaborare.

Este uimitor să afli că în comună doar 50 de persoane primesc ajutor social, și acelea sunt beneficiare de drept, adică îndeplinesc real condițiile pentru acordare. Oamenii ne arată case noi construite de tineri, vile și ne vorbesc despre prosperitate. 

Chiar dacă s-au reabilitat școlile, acum continuă modernizarea acestora. Oamenii arată că sistemul de supraveghere video din localitate a permis depistarea unor infractori. Aceștia și-au pus cagulă în dreptul unor camere de supraveghere false dar au fost filmați de alte camere strategic amplasate. „Nu ne jucăm cu legea!” Spune primarul Nicolae Râjnoveanu, motiv pentru care acesta dorește înființarea unui dispecerat care să se ocupe doar cu supravegherea.

Nicolae Rîjnoveanu a reușit să iasă în evidența în fața altor primării prin seriozitatea cu care acesta tratează diversele probleme din localitate, dar mai ales modul în care privește modernizarea localității Roseți. Un primar care își merită funția și respectul cetățenilor!

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Personalul medical angajat în pandemie a susţinut examenul pentru continuarea activităţii

Published

on

Au început examenele pentru personalul medical angajat în perioada stării de alertă și o parte dintre cei considerați până de curând esențiali în spitale sau la ambulanțe vor rămâne fără locuri de muncă. Susținerea examenului a început în cursul acestei dimineți  în sala ”Mihai Arbagic” din Consiliul Județean Călărași.

Peste 100 de călărășeni angajați la Spitalul Județean de Urgență Călărași au susținut astăzi, 26 mai a.c., examenul pentru ocuparea funcțiilor pe care le-au deservit pe perioada pandemiei.

Managerul caută să ofere transparență privind susținerea examenelor, motiv pentru care subiectele au fost extrase chiar de către candidat, în fața comisiei.

“Examenul pe care îl organizăm este un examen altfel. După cum vedeți, subiectele, grilele de concurs, le extrageți dumneavoastră, astfel încât să nu existe posibilitatea de fraudare. Grilele vor fi făcute aici, în fața tuturor. Dumneavoastră veți fi invitați să veniți aici să extrageți câte un bilet. Se vor lista cu ajutorul imprimantelor.

Este șansa celor care s-au pregătit să promoveze examenul. Aveți o șansă reală să promovați examenul, iar la sfârșit cineva va fi supărat.” – a explicat managerul Bogdan Mihai în fața candidaților prezenți la examen

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis Plaja Mare din Călărași

Published

on

Pe 20 mai s-a deschis Plaja Mare din Călărași, a anunțat Samskara Beach pe pagina de Facebook, operatorul care activează pe Brațul Borcea. Distanța de la București la plajă este de doar 115 kilometri, iar turiștii se pot caza în căsuțe sau colibe special aranjate între pădure și plajă.

”Aici găsești liniște, muzică bună, plajă, plimbări cu barca, mâncare tradițională românească, grătar și multe alte surprize. Samskara Beach a creat ambientul perfect pentru meditație, yoga, mindfulness și alte practici spirituale”, precizează operatorul.

sursa: wall-street.ro

Continue Reading

Actualitate

IPJ Călărași, acțiune în zilele de weekend: 200 de intervenții prin 112, peste 30 de infracțiuni constatate

Published

on

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște zilele de weekend, poliţiştii au desfăşuratactivităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinereaordinii şi liniştii publice.

În perioada 20 – 23 mai a.c., aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 27 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 222 de evenimente sesizate prin 112.
Polițiștii au constatat 36 de infracțiuni, 6 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate a fost dispuse 6 măsuri preventive.
Pentru neregulile constatate au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 172.000 de lei.
Polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro