Connect with us

Actualitate

Primarul comunei Unirea, Belu Florian continuă dezvoltarea localității

Published

on

Comuna Unirea este condusă de Belu Florian, un primar ce are ca orientare politică Partidul Social Democrat. Se află în funcția de primar de mai puțin de un an. Edilul și-a câștigat primul mandat de primar la alegerile parțiale ce s-au desfășurat la data de 11 iunie 2017, reușind să câștige cu un procent de  67,81% (1010 voturi) din numărul total de 1526- voturi valabile exprimate. Locuitorii din Unirea îl apreciază și au o bună impresie despre acesta. Susținătorii PSD spun că că actuala guvernare a făcut lucruri bune până acum, motiv pentru care au decis să voteze și primarul PSD. Alții spun că au ales omul, nu partidul. Localnicii vorbesc despre edilul lor, lăudându-l și spunând că acesta se implică atât cât poate. Majoritatea lucrurilor din comună se desfășoară așa cum trebuie -spun oamenii.

Câțiva cetățeni mai critici spun că se poate mai bine de atât, că trebuie să acceseze proiecte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii din localitate. Belu Florian ne-a afirmat că există programe de dezvoltare pe care le-a accesat. A fost semnat un contract de finanţare pentru PNDL – modernizare a drumurilor de interes local în valoare de 5.450.080 RON.

Aceștia sunt bani pe care Guvernul îi pune la dispoziție tuturor celor ce doresc să facă investiții în infrastructură și în dezvoltarea localităților. Nu are importanță apartenența politică a primarilor. Avem o echipă bine pregătită, cu expertiză în domeniu, oameni care își fac treaba.afirmă Belu Florian – primar al comunei Unirea.

În data de 27 iunie a,c. a avut loc ședința Consiliului Local al comunei Unirea. Pe ordinea de zi au fost 3 ploiecte de Hotărâre, plus punctul 4- diverse. La lucrările ședinței au participat: Belu Florian – în calitate de primar, Pârlea Aurica – în calitate de președinte de ședință, secretarul instituției și consilierii locali.

  • Primul proiect de Hotârâre a vizat validarea mandatului de consilier local al domnului Neațu Stan. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali. (Hotărârea nr. 18/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • La cel de-al doilea proiect al ședinței a vizat rectificarea bugetului local al comunei Unirea pentru a se putea efectua plăți a unor servicii și bunuri (Hotărârea nr. 19/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost pentru concesionarea unui imobil aflat pe raza comunei Unirea – teren arabil intravilan fără contrucții – proprietate privată a comunei Unirea, jud. Călărași, situat Cv. 72 P. 7  str. Buceag nr.5, în suprafața de 2.100 mp. Președintele ședinței, Pârlea Aurica a laudat această inițiativă – având ca scop atragerea de fonduri la bugetul local. Primarul Belu Florian spune ca va intabula acest teren, urmând să fie concesionat. Proiectul a trecut în unanimitate de votul consilierilor.  (Hotărârea nr. 20/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.

După terminarea celor patru proiecte de Hotărâre a ședinței s-a trecut la diverse, acolo unde s-au discutat probleme diferse identificate în comună. Pentru a veadea problemele discutate în ședința Consiliului Local din Unirea vă invităm să urmăriți materialul video de mai jos:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Published

on

https://www.lumeasatului.ro/

Sprijin financiar în valoare de 83,11 milioane lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Suma totală autorizată la plată este în valoare de 83.111.259,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru solicitanții care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 3/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității  crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, după cum urmează:

  1. Sesiunea II pentru un număr de 3.867 beneficiari și valoarea de 20.738.747,76 lei (cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă)
  2. Tranșă suplimentară sesiunea I + II pentru un număr de 16.246 beneficiari și valoarea de 62.372.511,82 lei (cuantum suplimentar de 37 euro/cap vacă adultă).

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023.

Sumele primite prin alte scheme de sprijin finanțate de la bugetul de stat pe Secțiunea 2.1 – Cuantumuri limitate ale ajutoarelor, pct. 56, lit.a) din Comunicarea Comisiei Europene, se deduc din pragul maxim de 250.000 euro/beneficiar.

Director executiv,

Florin STOIA

Continue Reading

Actualitate

Traficanții de droguri din Călărași luați pe sus de mascați. Anchetatorii au descins în mai multe locuințe

Published

on

În urma perchezițiilor efectuate, în cinci cauze penale privind traficul de droguri de risc și de mare risc, la data de 26 septembrie a.c., de către polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, au fost descoperite și ridicate 1,85 de kilograme de rezină de canabis, 250 de grame de canabis, 30 de comprimate MDMA, 8 cântare de precizie, 16 grindere, 32 de telefoane mobile, un aparat de vidat, un pistol airsoft, 7.450 de lei, 275 de euro și 310 USD. 

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a 9 persoane bănuite, iar față de o alta a fost luată măsură controlului judiciar.

Reamintim că, în prima cauză instrumentată, mai multe persoane, din municipiul Călărași, sunt bănuite că ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din oraș, canabis, pe care l-ar fi achiziționat din municipiul București.

În cea de-a două cauză, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de mare risc, către consumatori din municipiul Călărași și localitățile învecinate.

În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că mai multe persoane din municipiul Călărași ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiile București și Călărași, canabis (drog de risc) pe care l-ar fi achiziționat din municipiul București.

În cea de-a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, două persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori din municipiul București.

În cel de-al cincilea dosar, cercetările vizează o persoană care ar fi comercializat droguri de risc (canabis) unor consumatori din localitatea Năvodari.

Audierile s-au desfășurat la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Continue Reading

Actualitate

Intrare liberă la Zoo și târg de adopții pentru câini, în acest weekend

Published

on

Călărășenii vor beneficia de trei zile de intrare liberă la Zoo (22-24 septembrie), iar sâmbătă, tot la Zoo Călărași, se va organiza și un târg de adopții pentru câini fără stăpân cu ocazia Zilelor Municipiului.

Complexul de Agrement Zoo Călărași anunță intrare liberă în acest weekend, de vineri până duminică, unde vizitatorii pot vedea 84 de specii de animale și alte 21 de specii de pești, potrivit unei fișe de evidență a grădinii. 

În aceeași perioadă, Serviciul Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași organizează sâmbătă (23 septembrie), începând cu ora 9:00, un târg de adopții al câinilor fără stăpân. Animalele sunt microcipate, vaccinate antirabic, sunt deparazitate intern și extern, și sunt sterilizate.

Continue Reading

Cele mai vizualizate