in ,

Primarul comunei Unirea, Belu Florian continuă dezvoltarea localității

Comuna Unirea este condusă de Belu Florian, un primar ce are ca orientare politică Partidul Social Democrat. Se află în funcția de primar de mai puțin de un an. Edilul și-a câștigat primul mandat de primar la alegerile parțiale ce s-au desfășurat la data de 11 iunie 2017, reușind să câștige cu un procent de  67,81% (1010 voturi) din numărul total de 1526- voturi valabile exprimate. Locuitorii din Unirea îl apreciază și au o bună impresie despre acesta. Susținătorii PSD spun că că actuala guvernare a făcut lucruri bune până acum, motiv pentru care au decis să voteze și primarul PSD. Alții spun că au ales omul, nu partidul. Localnicii vorbesc despre edilul lor, lăudându-l și spunând că acesta se implică atât cât poate. Majoritatea lucrurilor din comună se desfășoară așa cum trebuie -spun oamenii.

Câțiva cetățeni mai critici spun că se poate mai bine de atât, că trebuie să acceseze proiecte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii din localitate. Belu Florian ne-a afirmat că există programe de dezvoltare pe care le-a accesat. A fost semnat un contract de finanţare pentru PNDL – modernizare a drumurilor de interes local în valoare de 5.450.080 RON.

Aceștia sunt bani pe care Guvernul îi pune la dispoziție tuturor celor ce doresc să facă investiții în infrastructură și în dezvoltarea localităților. Nu are importanță apartenența politică a primarilor. Avem o echipă bine pregătită, cu expertiză în domeniu, oameni care își fac treaba.afirmă Belu Florian – primar al comunei Unirea.

În data de 27 iunie a,c. a avut loc ședința Consiliului Local al comunei Unirea. Pe ordinea de zi au fost 3 ploiecte de Hotărâre, plus punctul 4- diverse. La lucrările ședinței au participat: Belu Florian – în calitate de primar, Pârlea Aurica – în calitate de președinte de ședință, secretarul instituției și consilierii locali.

  • Primul proiect de Hotârâre a vizat validarea mandatului de consilier local al domnului Neațu Stan. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali. (Hotărârea nr. 18/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • La cel de-al doilea proiect al ședinței a vizat rectificarea bugetului local al comunei Unirea pentru a se putea efectua plăți a unor servicii și bunuri (Hotărârea nr. 19/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost pentru concesionarea unui imobil aflat pe raza comunei Unirea – teren arabil intravilan fără contrucții – proprietate privată a comunei Unirea, jud. Călărași, situat Cv. 72 P. 7  str. Buceag nr.5, în suprafața de 2.100 mp. Președintele ședinței, Pârlea Aurica a laudat această inițiativă – având ca scop atragerea de fonduri la bugetul local. Primarul Belu Florian spune ca va intabula acest teren, urmând să fie concesionat. Proiectul a trecut în unanimitate de votul consilierilor.  (Hotărârea nr. 20/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.

După terminarea celor patru proiecte de Hotărâre a ședinței s-a trecut la diverse, acolo unde s-au discutat probleme diferse identificate în comună. Pentru a veadea problemele discutate în ședința Consiliului Local din Unirea vă invităm să urmăriți materialul video de mai jos:

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Doi Moldoveni – exercițiu borgesian

Microbuz cu 16 persoane, implicat într-un accident în Ramnicu Vâlcea