Connect with us

Actualitate

Primarul comunei Unirea, Belu Florian continuă dezvoltarea localității

Published

on

Comuna Unirea este condusă de Belu Florian, un primar ce are ca orientare politică Partidul Social Democrat. Se află în funcția de primar de mai puțin de un an. Edilul și-a câștigat primul mandat de primar la alegerile parțiale ce s-au desfășurat la data de 11 iunie 2017, reușind să câștige cu un procent de  67,81% (1010 voturi) din numărul total de 1526- voturi valabile exprimate. Locuitorii din Unirea îl apreciază și au o bună impresie despre acesta. Susținătorii PSD spun că că actuala guvernare a făcut lucruri bune până acum, motiv pentru care au decis să voteze și primarul PSD. Alții spun că au ales omul, nu partidul. Localnicii vorbesc despre edilul lor, lăudându-l și spunând că acesta se implică atât cât poate. Majoritatea lucrurilor din comună se desfășoară așa cum trebuie -spun oamenii.

Câțiva cetățeni mai critici spun că se poate mai bine de atât, că trebuie să acceseze proiecte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii din localitate. Belu Florian ne-a afirmat că există programe de dezvoltare pe care le-a accesat. A fost semnat un contract de finanţare pentru PNDL – modernizare a drumurilor de interes local în valoare de 5.450.080 RON.

Aceștia sunt bani pe care Guvernul îi pune la dispoziție tuturor celor ce doresc să facă investiții în infrastructură și în dezvoltarea localităților. Nu are importanță apartenența politică a primarilor. Avem o echipă bine pregătită, cu expertiză în domeniu, oameni care își fac treaba.afirmă Belu Florian – primar al comunei Unirea.

În data de 27 iunie a,c. a avut loc ședința Consiliului Local al comunei Unirea. Pe ordinea de zi au fost 3 ploiecte de Hotărâre, plus punctul 4- diverse. La lucrările ședinței au participat: Belu Florian – în calitate de primar, Pârlea Aurica – în calitate de președinte de ședință, secretarul instituției și consilierii locali.

  • Primul proiect de Hotârâre a vizat validarea mandatului de consilier local al domnului Neațu Stan. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali. (Hotărârea nr. 18/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • La cel de-al doilea proiect al ședinței a vizat rectificarea bugetului local al comunei Unirea pentru a se putea efectua plăți a unor servicii și bunuri (Hotărârea nr. 19/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost pentru concesionarea unui imobil aflat pe raza comunei Unirea – teren arabil intravilan fără contrucții – proprietate privată a comunei Unirea, jud. Călărași, situat Cv. 72 P. 7  str. Buceag nr.5, în suprafața de 2.100 mp. Președintele ședinței, Pârlea Aurica a laudat această inițiativă – având ca scop atragerea de fonduri la bugetul local. Primarul Belu Florian spune ca va intabula acest teren, urmând să fie concesionat. Proiectul a trecut în unanimitate de votul consilierilor.  (Hotărârea nr. 20/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.

După terminarea celor patru proiecte de Hotărâre a ședinței s-a trecut la diverse, acolo unde s-au discutat probleme diferse identificate în comună. Pentru a veadea problemele discutate în ședința Consiliului Local din Unirea vă invităm să urmăriți materialul video de mai jos:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Fundulea: AgriPlanta, cea mai mare expoziţie agricolă în câmp din România, în linie dreaptă

Published

on

Toţi profesioniştii din agricultură îşi dau întâlnire de 10 ani la Fundulea, în judeţul Călăraşi, la cea mai dinamică expoziţie agricolă în câmp din România. Manifestarea se întinde pe 36 de hectare. În acest an,  târgul va fi organizat în perioada 2-5 iunie. AgriPlanta-RomAgroTec expoziţie în câmp, loturi demonstrative şi demonstraţii cu maşini agricole, este organizată din anul 2011 în judeţul Călăraşi. Înscrisă în calendarul internaţional al manifestărilor de profil şi bucurându-se de parteneriate prestigioase, evenimentul a devenit cea mai dinamică expoziţie agricolă în câmp din România.

“Expoziţia creşte, grâul înfrăţeşte şi se alungeşte. Pe platforma generoasă de la Fundulea agricultura s-a instalat la ea acasă şi se pregăteşte pentru cea mai dinamică expoziție în câmp! AgriPlanta-RomAgroTec intră în curând în linie dreaptă spre marea deschidere din 2 iunie! Ne revedem la Fundulea, județul Călăraşi, în perioada 2-5 iunie 2022. Organizator: DLG Intermarketing, în parteneriat cu: A.P.I.M.A.R. Partener oficial: ICL Innovative Ag Solutions România,” este mesajul transmis de organizatori pe pagina de Facebook

Desfășurat în câmp, pe o suprafață de peste 36 ha, evenimentul îmbină trei componente care îi asigură eficienţa.

Agricultorii găsesc aici nu doar tehnică de calitate, ci și modele de succes de utilizare a mașinilor și utilajelor agricole, a input-urilor sau a soluţiilor pregătite de companiile din domeniu.

Continue Reading

Actualitate

Prima operație de hernie cervicală, realizată la Călărași

Published

on

Hernia de disc cervicală este o afecțiune deosebit de dureroasă, care poate cauza neplăceri foarte mari dacă nu este tratată la timp. Apare de regulă la persoanele mai în vârstă, care fac mișcări bruște și astfel apar problemele. Încă de la debutul durerilor este recomandat ca pacientul să se prezinte la medic. Acesta îi face o serie de investigații pentru a afla exact cât de gravă este situația. Un RMN lămurește în mare parte problema. Specialistul decide dacă este nevoie de o intervenție chirurgicală sau durerile herniei de disc cervicale pot trece și cu un tratament medicamentos. Prima operație de hernie de disc cervicală a fost realizată astăzi la Călărași. Această intervenție se alătură celor 22 de operații pe coloană lombară care au fost realizate la Spitalul Judetean de Urgenta Dr.Pompei Samarian Calarasi, într-o lună și jumătate, de când doctorul Mărăndici Nicholas a pășit în sala de operație a spitalului de lângă Dunăre. La Călărași se tratează cu succes această afecțiune. De la primul consult, până după intervenția chirurgicală, pacientul are parte de toată atenția, iar aparatura de ultimă generație nu face decât să ajute specialiștii în oferirea unui diagnostic precise. „La intervenția de astăzi, anestezia a fost asigurată de domnul doctor Floroiu Marius, medic specialist ATI. Lucrurile se mișcă la noi în spital. Cu greu, cu mulți nervi, cu multă energie consumată, dar se mișcă. Sunt momente în care ne întrebăm dacă merită să deranjăm toate lucrurile astea care nu mergeau, să schimbăm mentalități, să producem disconfort multora. Dacă merită să ajungem acasă, să ne așezăm în pat și să ne dorim să nu mai vorbim cu nimeni. Să ne dorim doar liniște. Ne întrebăm mereu dacă merită. Ei bine, eu cred că merită. Pentru lucrurile astea care nu au mai fost făcute niciodată. Pentru suferințele de acest fel care nu au mai fost alinate până acum. Pentru ideea de a face și la Călărași ceva. Pentru toate aceste lucruri, vă spun clar că orice merită. – scrie managerul SJU Călărași, Bogdan Mihai, pe o rețea de socializare

Continue Reading

Actualitate

Drumul Național 4, zona Oltenița va fi reabilitat printr-un parteneriat între CJ și Primăria Municipiului Oltenița

Published

on

Miercuri 25.05.2022, s-a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de hotărâre privind încheierea Acordului de colaborare între Județul Călărași prin Consiliul Județean Călărași și Municipiul Oltenița, prin Consiliul Local al Municipiului Oltenița, în vederea executării lucrărilor de reparații pe D.N. 4, în lungime de 5,9 km.

“Îi mulțumesc domnului președinte Vasile Iliuță pentru sprijinul acordat în realizarea acestui parteneriat. Valoarea estimată a lucrărilor fiind de 5.200.000 lei ( din care 4.950.000 lei, reprezentând investiția Consiliului Județean ), durata estimată de realizare a investiției fiind de 15 luni. La sfârșitul investiției, noi, oltenițenii, ne vom bucura de o infrastructură rutieră modernă ce va face legătura între stația Petrom ( ieșirea dinspre București ) și portul Oltenița (zona rampei agabaritice). Vor fi reparate bulevardele 22 Decembrie și Tineretului precum și Șos. PortuluiMă bucur că am putut să readuc acest proiect la viață ( în vara anul 2020, proiectul s-a aflat în agenda primarului P.S.D. – Petrică Țone și nu a putut fi pus în practică din cauza unor șicane politice pe care aș vrea să le dăm uitării).” – a transmis pe Facebook, Mihăiță Beștea, vicepreședintele CJ Călărași

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro