Connect with us

Actualitate

Primarul comunei Unirea, Belu Florian continuă dezvoltarea localității

Published

on

Comuna Unirea este condusă de Belu Florian, un primar ce are ca orientare politică Partidul Social Democrat. Se află în funcția de primar de mai puțin de un an. Edilul și-a câștigat primul mandat de primar la alegerile parțiale ce s-au desfășurat la data de 11 iunie 2017, reușind să câștige cu un procent de  67,81% (1010 voturi) din numărul total de 1526- voturi valabile exprimate. Locuitorii din Unirea îl apreciază și au o bună impresie despre acesta. Susținătorii PSD spun că că actuala guvernare a făcut lucruri bune până acum, motiv pentru care au decis să voteze și primarul PSD. Alții spun că au ales omul, nu partidul. Localnicii vorbesc despre edilul lor, lăudându-l și spunând că acesta se implică atât cât poate. Majoritatea lucrurilor din comună se desfășoară așa cum trebuie -spun oamenii.

Câțiva cetățeni mai critici spun că se poate mai bine de atât, că trebuie să acceseze proiecte de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii din localitate. Belu Florian ne-a afirmat că există programe de dezvoltare pe care le-a accesat. A fost semnat un contract de finanţare pentru PNDL – modernizare a drumurilor de interes local în valoare de 5.450.080 RON.

Aceștia sunt bani pe care Guvernul îi pune la dispoziție tuturor celor ce doresc să facă investiții în infrastructură și în dezvoltarea localităților. Nu are importanță apartenența politică a primarilor. Avem o echipă bine pregătită, cu expertiză în domeniu, oameni care își fac treaba.afirmă Belu Florian – primar al comunei Unirea.

În data de 27 iunie a,c. a avut loc ședința Consiliului Local al comunei Unirea. Pe ordinea de zi au fost 3 ploiecte de Hotărâre, plus punctul 4- diverse. La lucrările ședinței au participat: Belu Florian – în calitate de primar, Pârlea Aurica – în calitate de președinte de ședință, secretarul instituției și consilierii locali.

  • Primul proiect de Hotârâre a vizat validarea mandatului de consilier local al domnului Neațu Stan. Proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii locali. (Hotărârea nr. 18/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • La cel de-al doilea proiect al ședinței a vizat rectificarea bugetului local al comunei Unirea pentru a se putea efectua plăți a unor servicii și bunuri (Hotărârea nr. 19/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.
  • Al treilea punct de pe ordinea de zi a fost pentru concesionarea unui imobil aflat pe raza comunei Unirea – teren arabil intravilan fără contrucții – proprietate privată a comunei Unirea, jud. Călărași, situat Cv. 72 P. 7  str. Buceag nr.5, în suprafața de 2.100 mp. Președintele ședinței, Pârlea Aurica a laudat această inițiativă – având ca scop atragerea de fonduri la bugetul local. Primarul Belu Florian spune ca va intabula acest teren, urmând să fie concesionat. Proiectul a trecut în unanimitate de votul consilierilor.  (Hotărârea nr. 20/27.06.2018) a Consiliului Local Unirea.

După terminarea celor patru proiecte de Hotărâre a ședinței s-a trecut la diverse, acolo unde s-au discutat probleme diferse identificate în comună. Pentru a veadea problemele discutate în ședința Consiliului Local din Unirea vă invităm să urmăriți materialul video de mai jos:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Locuințele de lux ale Călărașiului: cum arată apartamentul de aproape 100.000 de euro

Published

on

Unora li s-ar putea părea scump, altora prețul corect. Piața imobiliară se conturează după câteva criterii generale, însă există și excepții. Nu mulți sunt cei care țin cont însă de ele. Își pun casele și apartamentele la vânzare după un preț aproximat, fie din “ochi”, fie raportat la prețul imobilelor din jur.

Cifrele arată că cea mai scumpă piață imobiliară ar fi în Cluj, acolo unde costul unei garsoniere ar putea ajunge fără probleme la 100.000 de euro.

Se ştie că piaţa imobiliară din Cluj-Napoca este cea mai scumpă din ţară. Oferte există pentru toate buzunarele. Cele mai scumpe apartamente cu o cameră din oraş sunt poziţionate central şi costă peste 100.000 de euro. De asemenea, sunt amenajate după profilul potenţialului cumpărător: regal în centru, office în zona de birouri. Lăsam Clujul în urmă și revenim în Călărași.

Un apartament de 86 mp, cu 3 camere, o sufragerie, două băi, două holuri, plasat la etajul 1 al blocului D20, construit în perioada 1975 – 1985, situat pe strada Cornișei la intersecția cu strada Crișana, a fost pus la vânzare cu 99.000 de mii de euro.

Anunțul a fost încărcat pe Olx.ro – https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-3camere-1-sufragerie-complet-mobilat-IDgICDm.html

Cum arata cel mai scump apartament din Călărași pus la vânzare 

Exemplele nu se opresc însă aici. Un alt apartament, mult mai mic ca suprafață utilă, însă mai scump cu peste 27.000 de euro peste cel prezentat mai sus, situat ultracentral pe strada Cornișei din municipiul Călărași, a fost pus la vânzare pe vânzare recent.

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-apartament-decomandat-etaj-1-cu-vedere-la-parcul-dumbrava-IDgFZQm.html

În cealaltă extremă a listei se afla un apartament situat la etajul 10 al unui bloc din zona 10 Nivele, aflat într-o stare avansată de degradare, prețul acestuia fiind de 22.800 de euro

https://www.olx.ro/d/oferta/apartament-2-camere-50mp-etaj-10-calarasi-IDg33tP.html

Continue Reading

Actualitate

Educație rutieră în școlile din Călărași

Published

on

În  data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității,  Serviciului Rutier și Biroului Rutier Oltenița din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, au desfășurat activități informativ-preventive pe tema educației rutiere.

Astfel, elevii Școlii Profesionale „Constantin George Călinescu” Grădiștea și cei ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Spanțov au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educație rutieră.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care aceștia trebuie să le cunoască și să le respecte, în calitate de pietoni, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.

Pentru o mai bună înţelegere şi însuşire a mesajului preventiv, explicaţiile au fost urmate de aplicaţii practice, exersând prin joc, cu ajutorul „covorului pietonal”, deplasarea corectă pe drumurile publice, traversarea și respectarea marcajelor și a indicatoarelor rutiere.

Aceste tipuri de activități ale polițiștilor vor continua şi în perioada următoare și au drept obiectiv formarea comportamentului rutier responsabil pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor.

Continue Reading

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai accesate articole