Connect with us

Știri

Primarul comunei Ștefan cel Mare, Nicolae Pandea, a primit Colanul de Argint al ACoR

Published

on

În perioada 05-08 februarie 2023, în Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott din București, au loc lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023.

Această ediție reunește peste 350 de primari și reprezentanți ai comunelor din toate județele României, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM), împreună cu invitați de rang înalt de la nivelul autorităților centrale care s-au arătat interesați să identifice cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și stabilirea măsurilor ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.

Luni, 6 februarie 2023, în cadrul lucrărilor, printr-o ceremonie solemnă oficiată de Attila-Zoltán Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Filiala Județeană Constanța a ACoR a primit COLANUL DE AUR PENTRU ACTIVITATEA PE ANUL 2022, distincția fiind acordată în semn de recunoaștere a meritelor pe baza activității filialei la nivel județean pe întregul an, mobilizarea membrilor și pentru rezultatele în ceea ce privește plata cotizației raportată la numărul de membri.

Astfel, Colanul de aur al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Constanța a ACoR și primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, la egalitate aflându-se și Filiala Județeană Vrancea a ACoR, colanul fiind oferit președintelui filialei și primarului comunei Bolotești, Fănică POPA. Colanul de argint al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Călărași a ACoR,  Nicolae PANDEA, primarul comunei Ștefan cel Mare, iar Colanul de bronz al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani, Petrică ȘCHIOPU.
Printre temele importante supuse dezbaterii se numără dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele, realizându-se de asemenea o analiză a problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale.
Directorul General al AFIR, liberalul călărășean George Chirita, a fost prezent, în calitate de invitat, la de-a 26-a Sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR).
Delegația călărășeană la această sesiune ordinară a ACoR a fost condusă de președintele filialei județene și vicepreședinte la nivel național, primarul PNL al comunei Ștefan cel Mare – Nicolae Pandea, iar din aceasta au mai făcut parte liberalii Aurel Vasile – primar al comunei Jegălia și Iulian Radu – primar al comunei Dichiseni.
Potrivit AFIR, prezența directorului general George Chiriță la acest eveniment arată importanța pe care comunitățile rurale o au pentru economia și bunăstarea țării noastre. Prin intermediul AFIR s-a oferit sprijin financiar pentru proiecte care contribuie la dezvoltarea economică, la creșterea locurilor de muncă și îmbunătățirea calității vieții în mediul rural.
ACoR-filiala Călărași a primit, în cadrul acestui eveniment, Colanul de argint, ocupând locul 2 la nivel național în anul 2022, printre celelalte filiale din țară.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole