Connect with us

Știri

Primarul Ciprian Andrei Olteanu își depune oficial candidatura pentru un nou mandat la Primăria Unirea din Călărași

Published

on

Ciprian Olteanu PNL Unirea

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Joi, 25 aprilie, Ciprian Andrei Olteanu, cel mai tânăr primar al județului, și-a oficializat candidatura pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Unirea.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Olteanu și-a exprimat încrederea în sprijinul locuitorilor, amintindu-le de încrederea acordată în urmă cu patru ani și prezentându-le realizările concrete ale mandatului său. Este vorba despre un primar care și-a asumat misiunea de a transforma comunitatea și de a răspunde nevoilor acesteia.

Este dificil să comparăm realizările celui mai tânăr primar din localitate cu administrația anterioară, condusă  de Belu Florian (PSD). Această administrație nu a reușit să se remarce în comunitate prin nicio realizare semnificativă, în ciuda numeroaselor nevoi ale acesteia.

Advertisement

Printre realizările sale notabile se numără extinderea rețelei de gaze, un proiect de o importanță deosebită pentru comunitatea locală,  modernizarea sistemului de iluminat public cu LED-uri pe toate străzile din comună, măsuri care nu numai că aduc confort, dar și contribuie la eficiența energetică.

Edilul a fost activ în promovarea culturii și a coeziunii sociale, organizând evenimente dedicate locuitorilor, cum ar fi “Zilele comunei Unirea”, și facilitând accesul la infrastructură sportivă prin construirea unui teren de fotbal din bugetul propriu al localității.

În ceea ce privește infrastructura esențială, primarul Olteanu a demarat proiecte de reabilitare a rețelei de apă și asfaltare a străzilor din comună, asigurând astfel un mediu mai sigur și mai confortabil pentru locuitori.

În educație, Ciprian Andrei Olteanu a colaborat strâns cu cadrele didactice din școli, organizând întâlniri pentru identificarea soluțiilor optime pentru îmbunătățirea sistemului educațional local și asigurând dotarea unităților de învățământ cu infrastructura necesară pentru desfășurarea actului educațional în condiții moderne.

Vom prezenta câteva exemple concrete de proiecte pe care primarul Ciprian Olteanu le-a implementat cu succes în comuna sa:

Advertisement

– Un proiect de extindere a rețelei de gaze naturale, aflat în desfășurare, reprezintă un real progres pentru comunitate.
– Modernizarea întregului sistem de iluminat public al comunei Unirea prin utilizarea tehnologiei LED.
– Organizarea de evenimente culturale dedicate locuitorilor din Unirea, precum “Zilele Comunei Unirea”.
– Construirea unui teren de fotbal finanțat din bugetul local.
– Reabilitarea rețelei de apă din comuna Unirea.
– Realizarea cadastrării gratuite a tuturor imobilelor din localitate.
– Introducerea de microbuze electrice pentru ruta Unirea – Jegășia Dichiseni.
– Întâlniri destinate creșterii și identificării soluțiilor pentru îmbunătățirea performanței directorilor unităților de învățământ locale. Primarul Ciprian Olteanu are o relație excelentă cu cadrele didactice din școli.
– Asfaltarea străzilor din comună.
– Identificarea ONG-urilor din comunitate care au sprijinit achiziționarea materialelor de construcție necesare pentru reabilitarea și dotarea unităților de învățământ cu sisteme de încălzire pe bază de GPL, printr-o colaborare cu Asociația BookLand România.
– Acțiuni de tăiere a copacilor și arborilor bătrâni care prezintă pericole.
– Organizarea de activități educative pentru elevi cu diferite ocazii, precum Ziua Copilului, și realizarea de spectacole culturale de către ansamblurile folclorice “Hora Unirii”.
– Acțiuni de curățare a malurilor Brațului Borcea.

De asemenea, primarul nu a neglijat protecția mediului înconjurător, inițiind acțiuni de tăiere a copacilor uscați și de curățare a malurilor Brațului Borcea. Prin aceste proiecte și inițiative, primarul Ciprian Andrei Olteanu și-a câștigat respectul și încrederea comunității din comuna Unirea, demonstrându-și determinarea și abilitățile de lider. Depunerea sa oficială a candidaturii pentru un nou mandat este o confirmare a angajamentului său de a continua să servească intereselor și nevoilor locuitorilor din comuna Unirea.

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate