in

Primăria Municipiului Călărași marchează Ziua Imnului Național

Primăria Municipiului Călărași (PMC) a marcat Ziua Imnului Național al României astăzi, 29.07.2021, pe platoul din fața instituției. Ziua a fost comemorată prin prezența oficialităților locale care au luat parte la salutul Drapelului de luptă, la o slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român și la interpretarea Imnului Național al României de către Fanfară.

 

„Sărbătoarea de astăzi este o bună ocazie de a comemora virtuțile înaintașilor noștri, precum și de a ne reaminti faptele glorioase ale acestora. Spiritul de sacrificiu și patriotismul sunt calități umane care stau la baza construirii noastre ca națiune modernă și democratică. Deșteaptă-te, române! a parcurs alături de popor și armată principalele momente de cumpănă din istoria modernă și contemporană a României. Să ne mândrim cu istoria noastră, amintită și prețuită în versurile Imnului Național unul din simbolurile principale ale statului și poporului român!”, scrie PMC pe Facebook.

 

Ziua Imnului Național al României este celebrată în fiecare an pe 29 iulie, sărbătoare proclamată prin legea nr. 99 din 1988. „Deșteaptă-te, române!” a fost compus de Anton Pann pe versurile poetului Andrei Mureșanu și a fost cântat pentru prima dată pe 29 iulie 1848.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Proiectul Screening pentru Cancerul de Col Uterin și Tratament Precoce, lansat în județul Călărași

Acțiunile organizate de polițiști pentru siguranța comunității continuă: aproximativ 2000 de persoane legitimate într-o zi