in

Primăria Fundeni informează părinții despre condițiile de acordare a tichetelor sociale pentru grădiniță

De la 1.01.2021 valoarea nominala a unui tichet social pentru gradinita creste de la 50 lei la 100 lei. De asemenea, creste pragul de eligibilitate a copiilor de la cei cu ajutor social la toti copiii cu alocatie pentru sustinerea familiei. Legea nr.248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate, a fost modificata si completata, prin prevederile Legii nr. 49/2020. Tichetele pot fi folosite doar pentru achizitionarea produselor necesare prescolarilor: produse alimentare, de igiena, imbracaminte, incaltaminte, rechizite si articole scolare. Nu pot fi folosite pentru a achizitiona tigari si produse alcoolice.

Mai sunt câteva zile până la începerea cursurilor la grădiniță, de aceea, Primăria Comunei Fundeni informează părinţii despre noile condiții de acordare stimulentului educațional sub formă de tichete sociale. Valoarea unui tichet social pentru grădiniță este de 100 de lei. Tichetul lunar se acordă lunar în perioada septembrie – iunie. Persoanele interesate sunt rugate să se prezinte la sediul Primăriei Fundeni pentru detalii despre întocmirea și depunerea dosarului.

Potrivit noilor reglementări, stimulentul educaţional se acordă copiilor din familiile care au stabilit dreptul la alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent dacă familia se află în plata acestui drept sau este suspendat.

Stimulentul se acordă din oficiu, odată cu stabilirea dreptului la alocaţia pentru susţinerea familiei sau după acordarea acestuia, persoanei care este şi titularul alocaţiei pentru susţinerea familiei.

Prin excepţie, tichetele se acordă şi copiilor aflaţi în îngrijirea persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreţinerea copilului, pe perioada absenţei părinţilor, conform art. 104 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dacă veniturile pe persoană, inclusiv copilul aflat în îngrijire, nu depăşesc nivelul maxim de venituri pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei (530 de lei pe membru de familie). În acest caz stimulentul educaţional se acordă la cerere.

Sprijinul de tip stimulent educaţional se acordă numai pentru copiii înscrişi într-o unitate de învăţământ preşcolar, conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Primăria Comunei Fundeni precizează faptul că nu se modifică prevederea conform căreia frecventarea regulată a grădiniţei este obligatorie, fiind admise numai absenţe motivate în baza unor scutiri medicale (care să nu depăşească 50% din numărul total de zile de grădiniţă dintr-o lună) sau învoiri de către părinţi (cel mult trei zile pe lună) şi nici prevederea potrivit căreia tichetele vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, articole de îmbrăcăminte şi/sau rechizite.

De asemenea, conform noilor reglementări, valoarea unui tichet social pentru grădiniţă, va fi de 0,2 ISR exprimat în lei (100 lei).

Tichetul social se acordă lunar, pe perioada septembrie – iunie.

Pentru informaţii privind întocmirea şi depunerea dosarului, persoanele care se încadrează în prevederile legale sunt rugate să se prezinte la sediul Primăriei Fundeni, judeţul Călăraşi, strada Trandafirilor, nr. 25, telefon 0242/516.306.

Pentru acordarea stimulentului educaţional pentru copiii preşcolari din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, titularul trebuie să prezinte adeverinţa privind înscrierea copilului/copiilor într-o unitate de învăţământ preşcolar (grădiniţă).

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Acțiunile pentru respectarea măsurilor COVID-19 continuă – aproape 1000 de persoane verificate

Declarație politică | Deputatul Constantin Bîrcă: Vreau Guvernul meu!