in , ,

Primăria Borcea oferă burse elevilor pentru performanță, merit, de studiu și de ajutor social

Elevii comunei Borcea vor beneficia de burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social în urma activității lor din ultimul an școlar. Primarul comunei, Theodor Aniel, menționează că elevii cu media finală de peste 8,50 vor fi cei eligibili pentru aceste burse în valoare de 100 de lei.

Primarul Theodor Aniel Pațurcă: Ca în fiecare an, consiliul local Borcea, împreună cu primarul comunei, sprijină copiii la sfârșit de an școlar. În toți acești ani de când sunt primar, am încercat să-i sprijinim cu diferite cadouri, în special bani, dar și cărți, diplome și așa mai departe pentru a crea o competiție atât între elevi, cât și între profesori. La sfârșitul anului, în comuna Borcea, fiecare copil care are un rezultat la olimpiadele școlare va primi acest sprijin din partea consiliului local. În primul rând, sprijin copiii care au rezultate la olimpiadele școlare și la concursurile naționale, aici mă refer cu premiu. Acest efort financiar îl avem de la sponsori, prin hotărâre de consiliu local am sprijinit atât întrecerile la olimpiadele de matematică, română, cât și la sport. Am avut rezultate deosebite la handbal la nivelul județului, elevii s-au calificat la faza națională.

Edilul din Borcea a mai spus ca fiecare director a prezentat un dosar cu fiecare elev și cu rezultatele pe care le-a avut la diferite concursuri, dar și la rezultatele școlare. Din cauza pandemiei, anul acesta au contat foarte mult rezultatele școlare.

Elevii care au avut media finală peste 8,50 au primit acești bani. Mai sunt și cazurile sociale unde, la fel, s-a întocmit un dosar cu venitul fiecărui membru din familie și am reușit să oferim și bursele sociale pentru a atrage copiii către școală, să încurajăm venirea la școală și nu abandonul școlar.
Am venit în ajutorul cadrelor didactice cu tot ce a fost nevoie – laptop-uri, videoproiectoare, tablete, tot ce înseamnă dotare, în funcție de solicitările conducerii școlilor. I-am sprijinit întotdeauna. Pe această cale vreau să le mulțumesc, am avut o colaborare foarte bună cu conducerea școlilor, aici mă refer la directori, consiliu local și primăria comunei Borcea. Succes elevilor de clasa a VIII – a la Evaluarea Națională și liceu, iar cadrelor didactice, spor la activitate. Mă bazez că nu ne vor dezamăgi, la Borcea sunt cadre didactice bine pregătite profesional, peste 99% sunt cadre titulare cu pregătire profesională și ca dovadă sunt rezultatele la nivelul județului. Borcea s-a clasat tot timpul în fruntea județului Călărași.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lege pentru sprijinirea familiilor cu copii

Bogdan Mihai, managerul SJUC Călărași: Cel mai important proiect aflat în derulare în zona de pilot este de pontaj electronic