Connect with us

Politică

Președintele PSD Călărași Vasile Iliuță: PNL+PSD+UDMR, MARELE USL

Published

on

Vasile Iliuță, PSD Călărași: „Niciodată să nu spui niciodată. Uitați că e posibil – PNL + PSD + UDMR. E o mare dispută de orgolii, de ideologie, de proiecte politice între PNL, sau ce a mai rămas din PNL, și PSD, cel mai mare partid din România. Urmarea deciziei unanimă a biroului politic național, PSD începe oficial negocierile cu PNL. Acest lucru s-a întâmplat, negocierile au început. S-au format 4 comisii la nivelul PSD unde s-a discutat, ne gândim la momentul ăsta să găsim cei mai buni profesioniști pe care PSD îi are, să îi punem în slujba ministerelor, agențiilor, subordonatelor prefectului care gestionează bunul mers al României. Situația economică, pandemică, socială a României este destul de dificilă astăzi și acest lucru trebuie să ni-l asumăm.”Din punct de vedere politic, PSD este cel mai responsabil să vină cu cei mai buni specialiști pe care îi are, începând de la nivel național până la nivel local, să participe pentru a putea redresa situația actuală din țară. Nu venim întâmplător la această guvernare, noi venim cu niște condiții pe care PNL, pe comisiile pe care le-a stabilit PSD, le negociază la nivel de partide. Cel care se ocupă astăzi cu acordul politic este secretarul general Paul Stănescu. Pentru programul de guvernare coordonator este Sorin Grindeanu, pentru revizuirea Constituției – Robert Cazanciuc.Ne dorim ca prima măsură pe care o luăm când vom semna acordul politic să fie majorarea pensiilor cu 11% începând cu 1 decembrie și alocațiile copiilor, de la 214 la 300 de lei, iar celor cu handicap și cu probleme speciale de la 427 la 600 de lei. Cred că acestea sunt măsuri urgente pe care națiunea română le așteaptă, noi venim cu acestea și vreau să vă spun că vom fi cei care vom pune la dispoziția guvernării viitoare, în asociere cu PNL și UDMR, cei mai buni specialiști pe care îi avem atât la nivel național, cât și local. Lucrurile astea o să le vedeți în curând. Sper ca și la nivel local să vedem acest acord cu PNL și să putem începe negocierile ca cei mai buni specialiști să conducă instituțiile statului din România și Călărași.

Să nu înțelegeți că avem cumva o frăție cu prefectura. Exista posibilitatea să fac o rectificare și să primim bani pentru DGASPC. Am luat legătura cu dânsul telefonic, i-am spus că intenționez, pentru că ni se solicita ca acea adresă să fie semnată de prefect și de președintele CJ, dânsul m-a asigurat că dacă fundamentarea este corectă și ceea ce solicităm noi este real, o să semneze acea adresă. Din păcate, astăzi este data limită în care putem depune fundamentarea la Ministerul Dezvoltării, am trimis dimineață prin curier ca să grăbesc lucrurile și ni s-a spus că adresa este în lucru.
Repet, banii pentru DGASPC sunt o obligație bugetară și sunt în sarcina Guvernului. Noi solicităm, pentru că oricum am făcut eforturi deosebite pentru a putea plăti salariile, utilitățile și tot ceea ce înseamnă funcționarea DGASPC, să nu mai spun de spital care este o cheltuială imensă. Având în vedere că trecem prin această pandemie, cheltuielile sunt foarte mari. Nu ne plângem, noi am făcut anumite lucruri legale și suntem în situația în care putem rezolva – plătim salarii și tot ce trebuie pentru CJ și subordonate.
Sper din toată inima ca după închiderea acestor negocieri pe care o așteptăm cu toții să nu ne pierde din identitate, să susținem pensii, salarii, facturi mai mici la energie. Toate au escaladat și noi înțelegem situația prin care trecem, dar lucrurile puteau fi prevăzute mult mai din timp. Vrem să intrăm la guvernare, nu vrem să înțelegeți că mergem doar să facem figurație, dar doar în momentul în care solicitările noastre cu cele 100 de măsuri vor fi într-un fel puse în acord cu partenerii de guvernare.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politică

VIDEO. Bîrcă: Guvernăm pentru români, guvernăm responsabil!

Published

on

Începând cu 1 iulie, românii cei mai afectați de multiplele crize cu care ne confruntăm vor fi sprijiniți printr-un nou pachet de măsuri sociale, în valoare de 1,1 miliarde de lei, susţine deputatul social-democrat, Constantin Bîrcă.

„PSD și coaliția de guvernare își fac datoria de a compensa pe cât se poate o parte din lipsurile cauzate de pandemie și de războiul din Ucraina. Nu putem să nu ținem cont de grijile care-i macină pe cei mai vulnerabili dintre noi. Nu putem să fim ca useriștii care țipă că românii nu trebuie ajutați, că tot acest sprijin nu sunt decât cheltuieli inutile. În aceste momente de solidaritate, mesajul meu pentru ei este acesta: nu ne dați sfaturi, pentru că ați fost la guvernare și n-ați făcut nimic altceva decât deranj. Nimic pentru români, doar pentru clica useristă. Prin acest pachet de sprijin, PSD susține din nou pensionarii, poate cea mai afectată categorie socială. Ajutorul unic de 700 de lei cu siguranță nu acoperă toate nevoile, dar este unul binevenit în acest context dificil. Salariații din sistemul public vor primi și aceștia un sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită. Mai mult, românii și firmele care se confruntă cu problema plății ratelor bancare le vor putea amâna până la 9 luni, o măsură care s-a dovedit foarte bună în timpul pandemiei. Pe de altă parte, angajamentul responsabil al coaliției în privința deficitului bugetar va fi să crească colectarea cu 10 miliarde de lei, să suspende toate angajările în sistemul public și să diminueze cheltuielile bugetare cu 10%, la pachet cu accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene. Guvernăm responsabil, guvernăm pentru români„, – a declarat deputatul Constantin Bîrcă

Continue Reading

Politică

Senatorul N. Cionoiu: “Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată”

Published

on

“Încă o măsură din pachetul Sprijin pentru România, a fost adoptată!”, a anunțat senatorul PSD Călărași, Nicușor Cionoiu.

“Actualizarea prețurilor materialelor de construcții, având ca scop deblocarea investițiilor din infrastructură, a fost adoptată astăzi de Guvern.

Se alocă 1,77 miliarde de lei pentru compensarea creșterii prețurilor la materialele de construcții și a costurilor cu forța de muncă, urmând ca diferența până la 5,2 miliarde lei să fie asigurată din fonduri europene. Măsura prevedea lucrările aflate în execuție.

Principala modificare este că noua măsură propusă prevede soluții și pentru contractele aflate în procedură de achiziție și cele în aflate derulare, finanțate din fonduri guvernamentale sau europene”, .

Continue Reading

Politică

Miniștrii PSD, invitați în județul Călărași de președintele PSD Călărași

Published

on

Vasile Iliuță, liderul PSD Călărași a invitat miniștrii social-democrați din Coaliția de guvernare să vină la Călărași pentru a putea discuta problemele județului Călărași. Sursa citată a precizat în conferință că ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași pentru a evalua șantierul de la Drajna.

„Ieri (n.r. 27.04.2022)am fost la București și am lansat invitații miniștrilor PSD pentru a veni la Călărași și să investească timpul dumnealor pentru a putea să le arătăm problemele și zona Călărași. Ministrul Grindeanu a fost deja prezent la Călărași, nu numai vizita de la pasajul de la Drajna, nu numai la intrarea încă unui nod de siguranță rutieră prin autostradă la Sărulești, lucruri realizate după vizita domnului ministru, intrarea în reparații a unor drumuri naționale prin DRDP Constanța. Toate lucrurile astea s-au realizat datorită vizitei la Călărași a ministrului Grindeanu și îi mulțumim pe această cale că ține cont de tot ceea ce se întâmplă în județ și ne-a oferit suportul în asigurarea unor drumuri practicabile, drumurile naționale și autostrăzi.” a declarat Vasile Iliuță în conferința de presă a PSD Călărași din 28 aprilie 2022

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro