in ,

Președintele PSD Călărași Vasile Iliuță: PNL+PSD+UDMR, MARELE USL

Vasile Iliuță, PSD Călărași: “Niciodată să nu spui niciodată. Uitați că e posibil – PNL + PSD + UDMR. E o mare dispută de orgolii, de ideologie, de proiecte politice între PNL, sau ce a mai rămas din PNL, și PSD, cel mai mare partid din România. Urmarea deciziei unanimă a biroului politic național, PSD începe oficial negocierile cu PNL. Acest lucru s-a întâmplat, negocierile au început. S-au format 4 comisii la nivelul PSD unde s-a discutat, ne gândim la momentul ăsta să găsim cei mai buni profesioniști pe care PSD îi are, să îi punem în slujba ministerelor, agențiilor, subordonatelor prefectului care gestionează bunul mers al României. Situația economică, pandemică, socială a României este destul de dificilă astăzi și acest lucru trebuie să ni-l asumăm.”Din punct de vedere politic, PSD este cel mai responsabil să vină cu cei mai buni specialiști pe care îi are, începând de la nivel național până la nivel local, să participe pentru a putea redresa situația actuală din țară. Nu venim întâmplător la această guvernare, noi venim cu niște condiții pe care PNL, pe comisiile pe care le-a stabilit PSD, le negociază la nivel de partide. Cel care se ocupă astăzi cu acordul politic este secretarul general Paul Stănescu. Pentru programul de guvernare coordonator este Sorin Grindeanu, pentru revizuirea Constituției – Robert Cazanciuc.Ne dorim ca prima măsură pe care o luăm când vom semna acordul politic să fie majorarea pensiilor cu 11% începând cu 1 decembrie și alocațiile copiilor, de la 214 la 300 de lei, iar celor cu handicap și cu probleme speciale de la 427 la 600 de lei. Cred că acestea sunt măsuri urgente pe care națiunea română le așteaptă, noi venim cu acestea și vreau să vă spun că vom fi cei care vom pune la dispoziția guvernării viitoare, în asociere cu PNL și UDMR, cei mai buni specialiști pe care îi avem atât la nivel național, cât și local. Lucrurile astea o să le vedeți în curând. Sper ca și la nivel local să vedem acest acord cu PNL și să putem începe negocierile ca cei mai buni specialiști să conducă instituțiile statului din România și Călărași.

Să nu înțelegeți că avem cumva o frăție cu prefectura. Exista posibilitatea să fac o rectificare și să primim bani pentru DGASPC. Am luat legătura cu dânsul telefonic, i-am spus că intenționez, pentru că ni se solicita ca acea adresă să fie semnată de prefect și de președintele CJ, dânsul m-a asigurat că dacă fundamentarea este corectă și ceea ce solicităm noi este real, o să semneze acea adresă. Din păcate, astăzi este data limită în care putem depune fundamentarea la Ministerul Dezvoltării, am trimis dimineață prin curier ca să grăbesc lucrurile și ni s-a spus că adresa este în lucru.
Repet, banii pentru DGASPC sunt o obligație bugetară și sunt în sarcina Guvernului. Noi solicităm, pentru că oricum am făcut eforturi deosebite pentru a putea plăti salariile, utilitățile și tot ceea ce înseamnă funcționarea DGASPC, să nu mai spun de spital care este o cheltuială imensă. Având în vedere că trecem prin această pandemie, cheltuielile sunt foarte mari. Nu ne plângem, noi am făcut anumite lucruri legale și suntem în situația în care putem rezolva – plătim salarii și tot ce trebuie pentru CJ și subordonate.
Sper din toată inima ca după închiderea acestor negocieri pe care o așteptăm cu toții să nu ne pierde din identitate, să susținem pensii, salarii, facturi mai mici la energie. Toate au escaladat și noi înțelegem situația prin care trecem, dar lucrurile puteau fi prevăzute mult mai din timp. Vrem să intrăm la guvernare, nu vrem să înțelegeți că mergem doar să facem figurație, dar doar în momentul în care solicitările noastre cu cele 100 de măsuri vor fi într-un fel puse în acord cu partenerii de guvernare.

 

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Bazar modern pentru călărășeni până în 2022

VIDEO. Un nou corp de spital va fi construit în Călărași