Connect with us

Știri

Premii pentru elevii călărășeni, oferite de Primăria Călărași, de Ziua Națională a Culturii

Published

on

Astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Local municipal, s-a desfăşurat festivitatea de premiere a Concursului de interpretare şi creaţie literară „Mihai Eminescu” – Ediţia I, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi cu sprijinul doamnei profesor Stella Anghel, în contextul marcării Zilei Culturii Naţionale şi împlinirii a 173 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

58 de elevi de la şcoli şi licee din municipiul nostru (Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Liceul Danubius, Colegiul Agricol Sandu Aldea, Colegiul Naţional Barbu Știrbei, Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu, Şcoala Gimnazială Carol I, Şcoala Gimnazială Mihai Viteazul, Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu) au participat la acest concurs derulat pe 3 Secţiuni: Poezie, Proză şi Eseu.

La acest eveniment au participat primarul Marius Dulce, părintele protopop Viorel Dinu, prof. Laura Munteanu, director adjunct CJCC Călăraşi, prof. George Stoian, consilier local și director al Liceului Teoretic Mihai Eminescu, elevi, cadre didactice și părinți.

Juriul a fost format din: Prof. Stella Anghel (preşedinte), Prof. Mirela Tudone (Liceul Teoretic Mihai Eminescu), Prof. Monica Mustăţea (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei), Prof. Georgiana Pascu (secretar comisie), Prof. Andreea Necula (Liceul Teoretic Mihai Eminescu), Prof. Otilia Mărgărit (Şcoala Gimnazială Carol I).

Iată câştigătorii:

𝐒𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐏𝐨𝐞𝐳𝐢𝐞

1. Ilinca Maria Antonache (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 100p – premiu în valoare de 500 lei)
2. Ştefania Maria Tonciu (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 85p – premiu în valoare de 400 lei)
3. Andrei Ionuţ Filip (Liceul Teoretic Mihai Eminescu – 82p – premiu în valoare de 300 lei)

𝐌𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐢
– Emilia Andreea Bostan (Liceul Teoretic Mihai Eminescu – 80p – premiu în valoare de 100 lei)
– Carmen Ulmeanu (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 80p – premiu în valoare de 100 lei)
– Baltin Sabrina (Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu – 80p – premiu în valoare de 100 lei)

𝐒𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐨𝐳𝐚̆

𝐆𝐢𝐦𝐧𝐚𝐳𝐢𝐮
1. Alexandru Chiţoi (Şcoala Gimnazială Carol I – 100p – premiu în valoare de 500 lei)
2. Andreea Cojocaru (Liceul Teoretic Mihai Eminescu – 90p – premiu în valoare de 400 lei)
3. Andreea Lilă (Liceul Teoretic Mihai Eminescu – 88p – premiu în valoare de 300 lei)

𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮
1. Sara Pascu (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 100p – premiu în valoare de 500 lei)
2. Bianca Ion (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 90p – premiu în valoare de 400 lei)
3. Valeria Tănase (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 87p – premiu în valoare de 300 lei)

𝐒𝐞𝐜𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐄𝐬𝐞𝐮

1. Maria Evelina Popa (Liceul Teoretic Mihai Eminescu – 98p – premiu în valoare de 500 lei)
2. Serena Corsetti – Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 96p – premiu în valoare de 400 lei)
3. Robert Cosmin Mihai (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 95p – premiu în valoare de 300 lei)

𝐌𝐞𝐧𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐢
– Elena Andreea Podaru (Şcoala Gimnazială Carol I – 92p – premiu în valoare de 100 lei)
– Briana Aldea (Colegiul Naţional Barbu Ştirbei – 92p – premiu în valoare de 100 lei)
– Mihaela Răgălie (Colegiul Agricol Sandu Aldea – 80p – premiu în valoare de 100 lei)

𝐌𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆
– Florentina Gabriela Mihuţ (Liceul Danubius – 90p – premiu în valoare de 300 lei)

Tuturor concurenţilor li s-au acordat diplome de participare. Toate creaţiile vor fi cuprinse într-o antologie ce va fi publicată de o editură în domeniu.

Mulțumim participanților pentru implicare și felicitări câștigătorilor. Ne propunem ca ediția a II-a să adune la start și mai mulți elevi fascinați de activitatea literară a luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.


Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Cele mai accesate articole