in

Prefectul lasă fără salarii angajații DGASPC

Prefectul Marian Stoica, general în rezervă, pus pe funcție de guvernul PNL, a lăsat fără salarii 800 de angajați ai DGASPC Călărași, după ce a atacat în instanță și a suspendat o hotărâre a consilierilor județeni, care ar fi trebuit să aprobe aceste salarii într-o ședință pe data de 18 septembrie.

Prefectul a considerat nelegală ședința convocată de consilierii PSD, după ce în două comunicate de presă deplângea soarta acestor angajați lăsați fără salarii. Reamintim că singura modalitate legală de acordare a salariilor angajațiilor DGASPC era convocarea unei ședințe de consiliu județean de către consilieri. Prefectul Stoica, deși prezent la ședința pe care a contestat-o, nu a luat cuvântul și nu a atras atenția consilierilor că fac o faptă ilegală, conform punctului său de vedere. Prefectul putea discuta cu consilierii județeni să îndrepte lucrurile, astfel încât angajații DGASPC să-și primească salariile, dar a preferat un atac direct în instanță, deși putea cere consiliului județean să-și revizuiască hotărârea. Cu toate acestea, prefectul Stoica consideră nelegale doar actele votate de consilierii PSD, nu și cele emise de vicepreședintele consiliului județean, Valentin Barbu. Acesta din urmă spune în preambulul unei dispoziții de convocare a consiliului județean că printr-o dispoziție din anul 2016 este desemnat un vicepreședinte pentru a exercita atribuțiile președintelui de consiliu județean.

Prefectul Marian Stoica, după cum am mai spus, poate consulta juriștii din prefectură, care s-ar duce la art. 192, alin. 1, din Codul Administrativ, situație în care ne aflăm, și care spune :” În caz de vacanţă a funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean, de suspendare a mandatului preşedintelui consiliului judeţean, precum şi în situaţiile de imposibilitate de exercitare a mandatului, atribuţiile acestuia sunt exercitate de drept de unul dintre vicepreşedinţi, desemnat de consiliul judeţean, prin vot secret, cu majoritate absolută, cu respectarea drepturilor şi obligaţiilor corespunzătoare funcţiei de preşedinte al consiliului judeţean”. Cum președinte de consiliu nu mai avem, Valentin Barbu nu a fost votat de consiliu, cu vot secret, să îndeplinească atribuții de președinte de consiliu județean. Chiar el semnează ca vicepreședinte, deși prefectul Marian Stoica susține în cererea de chemare în judecată că acesta are atribuții de președinte, ceea ce nu este adevărat, dar i se adresează cu termenul de “vicepreședinte”.

Una peste alta este că cei 800 de angajați ai DGASPC au rămas fără salarii, pentru chestiuni politice legate de campania electorală în care s-a implicat, conform opinei noastre, și prefectul Stoica, fără să aibă atribuții în acest sens.

sursa: expressdecalarasi.ro/ Facebook: Decebal MIHALACHE

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ionel Ganea a revenit la AFC Dunărea Călărași în calitate de director tehnic

VIDEO. Vasile Iliuță, despre modul în care sunt hărțuiți candidații PSD de către PNL prin diferite instituții