Connect with us

Știri

Povestea lui Gabi, nevăzătorul care trăiește într-o baracă, auzită de primarul Marius Dulce! Cum a decis acesta să-l ajute pe călărășeanul nevoiaș

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a făcut un gest nobil pentru Gabi, un cetățean nevăzător, aflat într-o situație precară. Aflând de povestea lui, astăzi edilul a decis să ia atitudine și să vină în ajutorul bărbatului.
Gabi locuiește într-o baracă de pe Aleea Garajului împreună cu sora lui, iar cei doi sunt sprijiniți de către vecinii binevoitori, care îi ajută cu tot ceea ce pot. Însă, acest caz a ajuns și la urechile lui Marius Dulce, care nu a putut ignora situația dificilă în care se află bărbatul nevăzător.
„Pe Aleea Garajului, din mila vecinilor, trăiește Gabi. Este nevăzător. Casa părintească a căzut, locul ei fiind luat de o baracă unde cetățeanul nostru și sora sa duc o viață grea. Am auzit povestea lor și împreună cu Nicolae Dragu le-am făcut o vizită”, a transmis primarul, prin intermediul unei postări pe pagina lui de Facebook.
Pe lângă faptul că a venit să vadă în ce condiții trăiesc Gabi și sora lui, edilul le-a adus de mâncare celor doi cetățeni și a hotărât să le construiască un nou cămin. Ba mai mult, primarul Marius Dulce a promis că le va aduce și haine lui Gabi și surorii lui.
„Am dispus hrană caldă pregătită la Cantina de Ajutor Social, curățarea locului și construirea unei mici căsuțe pentru un trai decent. Zilele următoare mă voi întoarce cu haine noi!”, a povestit oficialul.

Primarul Marius Dulce este hotărât să-i ajute pe toți cetățenii nevoiași

Edilul este conștient că cei doi călărășeni nu sunt singurii care trăiesc la limita subzistenței. Prin urmare, misiunea lui nu s-a încheiat aici, întrucât își propune să vină și în sprijinul celorlalți cetățeni aflați în situații vulnerabile.
„Cazul lui Gabi nu este singular. De mai bine de o lună angajații Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăria Municipiului Călărași au misiunea de a verifica toate cazurile speciale care au nevoie de ajutor”, a mai scris primarul Marius Dulce în postarea sa.
Alături de acest mesaj, edilul a atașat mai multe fotografii de la fața locului, care sunt de-a dreptul emoționante. În imagini se poate observa cum Gabi i-a întâmpinat cu un mare entuziasm pe el și pe Nicolae Dragu, arătându-se foarte bucuros că aceștia doresc să-i întindă o mână de ajutor.
Văzând postarea de pe Facebook, oamenii din comunitate au fost de-a dreptul impresionați de gestul nobil făcut de Marius Dulce, dar și de inițiativa lui de a ajuta și alți cetățeni aflați la ananghie. Astfel, internauții l-au felicitat pentru devotamentul cu care se implică în problemele călărășenilor.

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate