Connect with us

Breaking News

„Povestea fetelor și a schimbătorului de viteze” – confesiunea unei fete

Published

on

Despre mentalitatea noii generații de tineri, BMW-uri și relații

Ne mirăm pe zi ce trece de “tineretul” secolului XXI. Sunt liberi, le place distracția, muzica necenzurată, le plac mașinile și tot ce mai ține de modul în care se pot distra aceștia…

Din cauza libertinismului de care aceștia au parte, problemele nu întârzie să apară. Și culmea, apar la vârste fragede.

Iată că acum abordăm un subiect taboo, sau, poate, probabil, subiect ce nu se discută în fiecare zi.

O tânără și-a făcut curaj și a stat de vorbă cu noi, abordând unul dintre cele mai interesante subiecte, din punctul ei de vedere. Mașini, bani, prieteni, iubiți și trădări.

Iată ce se întâmplă când ai partea de prea multă libertate:

Am stat, am realizat şi am observat că avem un oraş mic. De ce spun asta? Prea multe scandaluri între tineri, iar cele mai multe se întâmplă între fetele care se ceartă pentru un băiat. Am stat de vorbă cu o fată. Prin oraș, între grupurile de prieteni, grupuri sociale, au început să circule fotografii cu o fată, ea fiind goală… fapt ce se datorează un fost iubit, spune ea.

“Dacă aţi ajuns că băieţi să vă lăsaţi păcăliți de acele specimene care umbla numai prin bmw-uri, urât aşa, ca mai apoi să urmeze şi pozele cu tine. Înţelesesem ceva de genul că şi alte 2-3 fete aveau “ură” pe această fată, iar el se gândea că dacă umbla cu ele va fi şmecher.” – concluzia uneia dintre fete. “Nu, doar arată lumii cât de penibil şi cât de cocotă masculină poate fi. Dar despre cele 2-3 fete nu pot să zic decât că sunt egale cu acele persoane îmbrăcate cu câteva bucăţi de material textile, frecventând periferia orașului…”

Am întrebat-o pe una dintre aceste tinere ce părere are despre tineretul din ziua de azi, iată răspunsul:

“Părerea mea este că sunt nişte fete de nota 0. Ok, am făcut poze în diferite ipostaze, dar asta nu înseamnă că dacă un băiat v-a trimite pozele voi să le daţi mai departe. Adică, acum să fim serioşi, puneţi-vă în locul meu, ca persoană, unele din voi, cel mai probabil ați simţit asta pe pielea voastră dar asta nu înseamnă că trebuie să dați mai departe. Înţelegeţi? Deci sunt de părere că unele fete de genul acesta ar trebui să se uite în curtea lor, nu a altora, ca până la urmă dacă nu aveţi ce face acasă şi nu vă place aspectul fizic pe care îl deţineţi, nu trebuie să vă băgați aiurea în relaţiile altora. Cel puţin, mie îmi pare rău că fetele de genul se bagă doar în scandaluri, adică, dacă ar sta şi ele în banca lor (sau în BMW-ul lor) şi nu ar mai asculta în gura lumii ca “ăla zice despre tine… că faci aia şi aia” poate atunci, s-ar pune problemă diferit, cine știe?! „– a consemnat una dintre fetele cu care am stat de vorbă referitor la tineretul din ziua de azi.

Iar despre titlu? Ce să spunem?! Stim bine… vitezele se schimbă doar cu o mână, nu cu două cum cred fetele că o fac, probabil din obișuință. Până data viitoare, aveți grijă mare de ce entități mai găsiți pe stăzile întunecate ale acestiu orașel minunat.

De aici trebuie să tragem multe concluzii. Să nu îți faci niciodată, dar niciodată poze indecente pe care să le trimiți prietenului, tu fiind minoră, iar el major. Să nu îți cumperi mașină ce are cutie de viteze manuală, vei avea parte doar de furnicuțe pe lângă mașină…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole