Connect with us

Administrație

Pontonul plutitor din comuna Jegălia, aproape gata. Când va fi adus în localitate și ce facilități oferă

Published

on

În februarie 2024, un proiect inedit de casă plutitoare, prevăzută cu dormitor și zonă de relaxare, va fi implementat în comuna Jegălia din Călărași, marcând o inițiativă îndrăzneață în domeniul turismului și al dezvoltării locale.

Această casă plutitoare, achiziționată prin intermediul unui proiect FLAG, se anunță a deveni punctul de atracție principal în Jegălia. Are peste 12 metri lungime și o lățime de patru metri. Vor fi achiziționate și bărci care vor fi disponibile pentru închiriere, oferind turiștilor oportunități extinse de explorare a zonei. Casa plutitoare ar putea ajunge în Jegălia în luna februarie a acestui  an.

Cu dotări moderne și confortabile, inclusiv instalații sanitare complete, instalație electrică eficientă și sisteme de încălzire și răcire, aceasta va oferi turiștilor un spațiu relaxant și sigur.

Printre facilitățile incluse în acest proiect se numără:

Advertisement

– Rezervoare de apă și deșeuri echipate cu senzori de nivel.
– Sistem electric complet, inclusiv iluminat LED și sisteme de încălzire și răcire.
– Terasă din lemn, balustrade din oțel inoxidabil și mobilier de exterior.
– Sistem solar de alimentare cu energie pentru independență energetică și sustenabilitate.
– Mobilier confortabil și dotări moderne în dormitoare și living.
– Facilități pentru prepararea mâncărurilor, inclusiv cuptor cu microunde.

Această casă va oferi turiștilor toate utilitățile necesare, inclusiv energie electrică produsă de panourile fotovoltaice și apă potabilă, reprezentând o opțiune atractivă pentru odihnă și activități recreative în inima naturii.

Administrație

VIDEO: Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni prezintă lucrările de amenajare a curții exterioare de la grădiniță

Published

on

În comuna Fundeni din județul Călărași se întâmplă lucruri frumoase. Investițiile în educație au devenit o prioritate pentru administrația locală. Trei școli și o grădiniță au fost reabilitate și modernizate de primarul Gheorghiță Cărtușanu. La sfârșitul anului trecut vă prezentăm lucrările noii grădinițe care astăzi au ajuns la final.

Continue Reading

Administrație

Este oficial! Încep lucrările pentru rețeaua de gaze naturale din Roseți

Published

on

Primăria Roșeți  a făcut un anunț oficial pe rețelele de socializare privind un proiect ambițios ce vizează înființarea unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate. Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ înainte pentru comunitatea din Roșeți și pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor.

Odată cu extinderea rețelei de gaze naturale în Roșeți, locuitorii vor beneficia de acces la un combustibil mai curat și mai eficient energetic, ceea ce va aduce beneficii semnificative în viața de zi cu zi a comunității. Această decizie va contribui la creșterea confortului locativ și va avea un impact pozitiv asupra mediului înconjurător, reducând dependența de sursele de energie mai poluante.

Primarul localității, împreună cu echipa sa administrativă, a făcut acest anunț pentru a sublinia angajamentul lor față de modernizarea infrastructurii locale și de îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul de aducere a gazului natural în Roșeti vine în contextul unei cereri crescute din partea comunității pentru acces la această resursă vitală. Odată implementat, sistemul de distribuție a gazelor naturale va aduce beneficii semnificative, inclusiv o sursă mai ieftină și mai eficientă de energie pentru gospodării și întreprinderi.

Advertisement

Comunitatea locală a primit cu bucurie vestea acestui proeict semnificativ.

În final, pasul făcut de Primăria Roșeți în direcția înființării unui sistem de distribuție a gazelor naturale în localitate marchează un moment de referință în evoluția comunității și în eforturile sale de a se alinia la standardele moderne de dezvoltare și sustenabilitate.

Continue Reading

Administrație

VIDEO. Programul “Masa sănătoasă”, demarat în comuna Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din Fundeni a pus în aplicare programul “Masa sănătoasă” pentru preșcolarii și școlarii din cele trei școli și grădinița locală. Astfel, peste 470 de copii beneficiază acum de o masă sănătoasă în fiecare dimineață, sub forma unui sendviș și a unui fruct. Această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor nutritive ale copiilor și promovează un stil de viață sănătos încă de la vârste fragede.

Programul este finanțat de Ministerul Educației și este proiectat să funcționeze pe parcursul a patru ani. Această finanțare pe termen lung asigură stabilitatea și continuitatea acestui program esențial pentru copiii comunității noastre.

În plus, primarul a fost onorat de vizita fostului deputat Aurel Nicolae, care a apreciat eforturile sale și l-a încurajat să continue să dezvolte alte inițiative menite să îmbunătățească viața culturală a comunității. Aceste inițiative includ cursuri de dans, cursuri de actorie și alte activități culturale menite să încurajeze participarea activă a elevilor și preșcolarilor în viața culturală a localității.

Primarul Gheorghiță Cărtușanu demonstrează astfel angajamentul său ferm față de binele comunității și dezvoltarea armonioasă a copiilor din Fundeni. Prin proiecte precum acesta, comunitatea este încurajată să crească și să se dezvolte într-un mod sănătos și echilibrat.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate