Connect with us

Evenimente

Pompierii militari din şase judeţe se vor întrece în cadrul Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

Published

on

Călărşenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la un eveniment inedit

Pompierii militari din şase judeţe se vor întrece în cadrul Competiţiei  de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat

 

     În perioada 07 – 09 iunie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi organizează faza zonală a Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat” ediţia 2017.

     La această etapă zonală vor participa şase echipaje de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor: Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Călăraşi şi din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

Advertisement

Pompierii militari îşi vor demonstra cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii.

      Competiţia cuprinde două probe, ce se desfăşoară în două etape: „Descarcerarea din vehicule”  şi  „Acordarea primului–ajutor calificat”.

 

Pompierii militari îşi vor demonstra cu această ocazie cunoştinţele, abilităţile şi priceperea în stăpânirea tehnicilor şi procedurilor pentru descarcerare şi acordarea primului ajutor pentru salvarea vieţii.

      Competiţia cuprinde două probe, ce se desfăşoară în două etape: „Descarcerarea din vehicule”  şi  „Acordarea primului–ajutor calificat”.

 

  Competiţia de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat  se va desfăşura în municipiul Călăraşi, pe platoul din faţa Consiliului Judeţean, aceasta derulându-se după următorul program:

Advertisement

Ziua întâi – 7 iunie 2017;

15.00 – 16.00 – Prezentarea şi cazarea loturilor particpante,

16.00 – 17.30 – Şedinţă tehnică cu şefii de loturi;

17.30 – 18-30 – Verificarea şi omologarea acceroriilor şi materialelor;

18.30–19.30 –  Instruirea evaluatorilor;    
Ziua a doua – 8 iunie 2017;

09.00 – 09.30 – Festivitatea de deschidere;

Advertisement

09.30 -16.00; Desfăşurarea probelor de concurs;

Ziua a treia – 9 iunie 2017;

8.30 – 13.30 – Desfăşurarea probelor de concurs;

13.30 – 14.30 – Centralizarea rezultatelşor şi realizarea clasmentelor; 14.30 – 15.30 – Festivitatea de premiere şi închiderea competiţiei;

        Este primul eveniment de acest gen care se desfăşoară în judeţul nostru, iar cei mai câştigaţi vor fi călărăşenii prezenți la maniferstări, pentru că vor avea posibilitatea să urmărească în mod real intervenţiile structurilor profesioniste de intervenţie ale loturilor participante, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite.

Cele sase echipaje de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor Ialomiţa, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Călăraşi şi din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani se vor întrece aprig pentru câştigarea primului loc pe podium, statut care permite accederea în actul final al competiţiei, anume  în cadrul Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Advertisement

        Pe parcursul celor două probe, cele şase echipaje vor lucra simultan. Vor fi apreciate de către evaluatori atât îndemânarea, cât  şi rapiditatea, dar şi respectarea cu stricteţe a tehnicilor şi procedurilor specifice.

        În ultima zi a competiţiei va avea loc o probă cu scenarii complexe între primele trei echipaje calificate după desfăşurea probelor din prima zi de concurs.

        Deasemenea trebuie menţionat că doar echipajele aflate pe primul loc la proba de descarcerare şi acordarea  primului ajutor calificat vor merge la faza naţională a competiţiei, ce se va desfăşura în judeţul.

        Călărşenii sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acest eveniment, să se bucure de întrecerea militarilor, să vadă cele mai noi autospeciale şi echipamente folosite la intervenţie şi să cunoască cât mai multe despre activitatea salvatorilor

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VIDEO. Danubius Motor Fest revine la Călărași în 2024

Published

on

În perioada 21 – 23 iunie 2024, Călărașiul va găzdui pentru a doua oară evenimentul „Danubius Motor Fest”, ce va avea loc pe Stadionul Ion Comșa și va atrage mii de pasionați de motociclete din întreaga țară. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, acest eveniment promite să fie un adevărat regal al motoarelor și muzicii rock, oferind participanților o experiență memorabilă și plină de adrenalină.

Cum a fost Danubius Motor Fest 2023?

Două zile pline de emoție și energie au încântat participanții și i-au făcut să se simtă parte a unei comunități unite de aceeași pasiune. Spectacolele muzicale ale unor trupe legendare de muzică rock au ridicat atmosfera la cote maxime, cu rafale de acorduri și versuri adorate de toți cei prezenți.

Prima seară a festivalului, vineri, 30 iunie, a adus pe scenă trei trupe de excepție: Trupa Antract, Trooper și Phoenix. Publicul a fost purtat de acordurile lor cunoscute, iar melodiile au fost fredonate împreună cu emoție de către participanți. Energia debordantă a transformat stadionul într-o arenă rock înflăcărată.

Seara de 1 iulie a adus un alt val de entuziasm, cu trupele White Mahala, Bucovina și Cargo, care au oferit un show de neuitat. Cei de la Cargo au cântat piese de referință precum „Ziua Vrăjitoarelor”, „Ploaia” și „Să nu mă lași să-mi fie dor”, cucerind inimile publicului și aducând momente memorabile pline de emoție.

Advertisement

Momentul culminant al festivalului a fost tombola cu cele trei premii surpriză. Sute de participanți s-au înscris pentru șansa de a câștiga. Premiul trei, două tatuaje, a fost o surpriză apreciată de către pasionații de artă corporală. Premiul doi, o școlarizare pentru permisul categoria A, a fost o oportunitate de neegalat pentru orice iubitor de motociclete, iar câștigătorul a avut șansa de a-și îndeplini visul de a conduce pe două roți.

Momentul cel mai așteptat a fost desigur premiul cel mare, un Honda VT 600 Chopper. Emoția a fost de nedescris în rândurile participanților, iar câștigătorul s-a bucurat de aplauzele și felicitările întregii mulțimi.

  • Premiul III a mers la Alexandra Ganea, care a câștigat două tatuaje oferite de Horns Up Tattoo.
  • Premiul II a ajuns la Petrache Andreea Larisa – școală de șoferi, categorie A.
  • Premiul I a fost câștigat de Lungu Mariana. Femeia este câștigătoarea râvnitului Chopper Honda VT 600.

Cu ultima seară de concerte încheiată, Danubius Motor Fest a lăsat în urmă un sentiment de împlinire și satisfacție. Prima ediție a acestui eveniment a fost un adevărat succes, iar publicul a cerut cu insistență ca autoritățile să ofere și în anii următori un nou spectacol de acest gen.

Danubius Motor Fest a reușit să aducă împreună pasionații de motociclete și iubitorii de muzică rock, creând o atmosferă unică de prietenie. Călărașiul a fost martorul unei întâlniri memorabile între viteză, sunete puternice și entuziasm contagios, demonstrând că pasiunea pentru motociclism și muzică rock continuă să strângă oamenii în jurul ei și să creeze momente de neuitat.

Danubius MotorFest

 

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

VIDEO | Sărbătoarea de Bobotează, marcată de Primaria Roseți

Published

on

În inima județului Călărași, localitatea Roseți a marcat sărbătoarea Bobotezei, un eveniment deosebit, cunoscut în tradiția românească drept “Botezul Cailor”. Primarul Nicolae Rîjnoveanu a reușit să aducă autoritățile județene care au dat importanță acestei sărbători creștine din România.

Cu sprijinul președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, subprefecților Virgiliu Diaconu și Stan Ionuț, alături de alte personalități precum Eduard Grama, directorul Ecoaqua Călărași, vicepreședintele CJ Călărași Ion Samoila, precum și parlamentarii PSD, deputatul Bîrcă și senatorul Nicușor Cionoiu, autoritățile locale au creat un eveniment memorabil.

Sărbătoarea a inclus diverse activități, de la concursuri de frumusețe pentru cabaline la competiții de harnașamente și alergare. Pasionații și crescătorii de cai au participat în număr impresionant, aducând viață malului Borcei.

Participanții au luat parte la slujba religioasă, primind binecuvântarea apei sfințite pentru a le ghida pașii în noul an. Un moment așteptat cu sufletul la gură a fost concursul în care preoții au aruncat crucea în apă, fiind recuperată de un tânăr curajos, recompensat de primar cu o sumă semnificativă de bani. Evenimentul a fost încheiat cu tradiționala masă organizată la Căminul Cultural din centrul localității.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Alexandru Vasile, Garda de Mediu Călărași, mesaj de Anul Nou

Published

on

„E cumpănă dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani 2024!” – a transmis Alexandru Vasile, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate