Connect with us

Știri

Polițiștii din Dragalina, prezenți în scolile din mediul rural pentru a preveni delincvența juvenilă

Published

on

Pentru a asigura o copilărie în siguranță, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au desfășurat mai multe activități educative în unitățile de învățământ din județul Călărași. Polițiștii din Biroul Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o acțiune preventivă la Școala Gimnazială Nr. 2 Perișoru, în cadrul proiectului educațional „Ia atitudine, spune stop violenței!”, cu scopul de a preveni delicvența juvenilă în mediul școlar.

Elevii și cadrele didactice au fost informați cu privire la situațiile de risc, comportamentele neadecvate sau violente, sau de tip bullying în mediul școlar.

Polițiștii din Serviciul Rutier și Secția 4 Poliție Rurală Dragalina au desfășurat o activitate interactivă cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Perișoru. Aceștia le-au prezentat principalele reguli de circulație pe drumurile publice, precum și marcajele și indicatoarele rutiere pe care elevii trebuie să le cunoască și să le respecte pentru a nu deveni victime ale unor accidente rutiere.

Elevii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea lor, să se deplaseze doar pe trotuar sau pe acostament și să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga și după ce s-au asigurat corespunzător.

De asemenea, polițiștii le-au amintit elevilor să poarte centura de siguranță atunci când se deplasează cu microbuzul școlar sau în mașină cu părinții, punând accent pe siguranța micuților în interiorul mijlocului de transport persoane. Pentru a exersa și a deprinde informațiile prezentate, elevii au folosit un covor pietonal în timpul unui joc.

Știri

Polițiștii călărășeni au constatat 118 infracțiuni și au aplicat 979 sancțiuni contravenționale în ultimele 7 zile

Published

on

BILANȚUL ULTIMEI SĂPTĂMÂNI: 118 INFRACŢIUNI CONSTATATE ȘI 979 DE CONTRAVENȚII APLICATE

În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 318 sesizări ale cetățenilor. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 39 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

În săptămâna  13 – 19 martie a.c., peste 1.000 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice. Au fost organizate 32 de acțiuni și s-a intervenit la 318 evenimente sesizate prin 112. Ca urmare a activităților desfășurate au fost constatate 118 infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 8 măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 979 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat zilnic, fiind desfășurate activități pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, viteză, neacordare de prioritate, comportamentul agresiv al conducătorilor de vehicule, folosirea telefoanelor mobile, precum și combaterea conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul rutier, reținute 39 de permise de conducere și retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Știri

Tânără de 17 ani din Ialomița, dispărută de acasă, găsită în Călărași de polițiștii locali

Published

on

În noaptea de duminică, 19 Martie, un echipaj de poliție locală a găsit o tânără de 17 ani dormind pe stradă, în zona Orizont din municipiul Călărași. După ce a fost legitimată, polițiștii au stabilit că aceasta era dispărută de la domiciliu și era originară din județul Ialomița.

Polițiștii au decis să o conducă la sediul Inspectoratului de poliție Județean Călărași pentru a fi continuate cercetările și a-i lua o declarație pentru a afla cum a ajuns tânăra în această situație. Din fericire, tânăra a fost găsită în siguranță și nu prezenta semne de rănire sau traume.

După ce va da declarație, tânăra va fi preluată de autorități și condusă înapoi la domiciliu.

Continue Reading

Cele mai accesate articole